Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Kozák Márti

2014.07.04. 23:16

szerző: greenfo

Miskolc – Felmentette a törvényszék a három évvel ezelőtti belvárosi emberölés vádlottját.

Nem találta meggyőzőnek a vádlott ellen felsorakoztatott bizonyítékokat a Miskolci Törvényszék dr. Horváth Mária vezette tanácsa, ezért bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat az emberölés vádja alól a Szentpáli utcai gyilkosság ügyében. Az ítéletet csütörtökön hirdette ki a törvényszék.

Mint arról annak idején beszámoltunk, Miskolcon, a Szentpáli utca 13. alatti társasház egyik lépcsőházában, a kukák között egy fóliába csavart női holttestet találtak. Kiderült, hogy a házban lakó 86 éves Rózsika nénit megverték és megfojtották. A rendőrség két nap múlva bejelentette, hogy őrizetbe vettek egy 54 éves felsőzsolcai nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy összeveszett az idős asszonnyal, majd megverte, a mellkasára ugrott, végezetül egy zsinórral megfojtotta.

A lépcsőházban üzemelő szépségszalonban masszőrként dolgozó asszony folyamatosan tagadta a bűncselekmény elkövetését, ennek ellenére másfél évet töltött előzetes letartóztatásban, és a főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. A Miskolci Törvényszéken zajló tárgyalássorozat csütörtökön a masszőrnő felmentésével fejeződött be.

A bíró indoklásában hosszan elemezte a tanúvallomásokat, egyéb bizonyítékokat, a vádlott asszony személyiségét és a bűncselekmény napján történő mozgását, tevékenységét, és arra jutott, hogy a bizonyítékok nem támasztják alá a vádirati tényállást. A felmentő ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, a vádhatóság képviselője azonban fellebbezett ellene.

------------------------

 
Frissítve:

Szentpáli utcai emberölés – Ha meg is ölte, hogyan hozta le?

Ebben a társasházban ölték meg az idős asszonyt. Szűk lépcsőházban kellett levonszolnia a tetemet Ebben a társasházban ölték meg az idős asszonyt. Szűk lépcsőházban kellett levonszolnia a tetemet - © Fotók: ÉM
Miskolc – Helyszíni tárgyalást tartott a törvényszék a Szentpáli utcai emberölés ügyében zajló tárgyalás során.

 

Az asszony lehajolt és megpróbált fogást találni a fóliába csavart holttesten. Először a nejlont markolta meg, de a műanyagfólia csak halk zörgéssel megnyúlott, a testet így nem sikerült megemelnie. Ekkor újra lehajolt, megmarkolta az áldozat vállát, de látszott, hogy így is nehezére esik terhe mozgatása. A nő ismét fogást váltott, majd vonszolni kezdte a lépcsőn lefelé áldozata magatehetetlen testét, ami minden foknak neki-nekiütődött, miközben a fólia csörgése szinte hátborzongatóan visszhangzott a lépcsőházban. A nőnek és áldozatának egy félemeletnyi utat sikerült megtenniük valamivel több mint három perc alatt – még háromszor ennyi volt hátra.A hajlongás és erőlködés megviselte az 54 éves asszonyt, közben az orra vére is eleredt, majd a félemeleten megállt pihenni. Nem bírja a gerince a cipekedést – mondta.

Csak kísérlet

A fenti jelenet pénteken játszódott le Miskolcon, a Szentpáli utca 13. alatti társasház egyik lépcsőházában, amikor a Miskolci Törvényszék helyszíni tárgyalás során folytatta le a bizonyítási kísérletet egy 2011 augusztusában elkövetett emberölés ügyében. Az áldozatot, a 86 éves Rózsika nénit egy próbababa helyettesítette, aminek a tömegét a szakértők néhány zsák virágfölddel állították be hetven kilogrammra, majd éppen úgy becsomagolták, mint annak idején a gyilkos tette a valódi holttesttel.

Nyomasztó volt látni, ahogy az idős asszony hirtelen felindultságból való megölésével vádolt asszony birkózott a csomaggal, nem volt nehéz odaképzelni a 86 éves áldozatot, akit lánya már hiába hívott telefonon azon a reggelen. A vádirat szerint a masszőrnő és a későbbi áldozat a bűncselekmény reggelén összeveszett: az idős nő kifogásolta, hogy a masszőr bejárati vaskapura szerelt reklámtáblájától az Észak-Magyarország kézbesítője nem tudja a postaládájába helyezni kedvenc lapját. Szó szót követett, majd verekedés alakult ki a két asszony között, aminek a vádlott egy zsinórral tett pontot a végére.

A vád szerint megfojtotta az idős asszonyt, majd elment a Kertészáruházba, ahol vásárolt egy takarófóliát és egy tekercs ragasztószalagot.

Bűnös vagy ártatlan?

A tegnapi tárgyaláson a fólia, de még a ragasztószalag is pontosan olyan volt, mint amilyet az elkövető használt, és a bűnügyi technikusok arra is vigyáztak, hogy ugyanúgy, ugyanolyan szorosan ragasszák le a „csomagot”, mint ahogy azt találták. A bizonyítási kísérlet célja az volt, hogy az eljárás résztvevői a saját szemükkel is lássák a helyszínt, a viszonylag szűk lépcsőházat, és hogy abban miként is lehet mozogni egy magatehetetlen testtel.

Nem lesz könnyű helyzetben a bíróság, amikor állást kell foglalnia a fenti kérdésben, hiszen a rendőrség azért gyanúsította első perctől kezdve a masszőrnőt az emberölés elkövetésével, mert egyrészt úgy találta, hogy volt indítéka – a reklámtábla miatt kirobbant vita –, volt lehetősége – egyedül volt a szépségszalonban az idős asszony feltételezett halálakor – és megvolt az eszköz is, egy, a szalonban használt zsineg. A test feltalálásának másnapján a nyomozók előástak egy biztonságikamera-felvételt is, ami a Kertészáruházban készült, és amin jól látszik, hogy a masszőrnő éppen fóliát és ragasztószalagot vásárol…

Bár a nő azt vallotta, hogy arra azért volt szüksége, mert lakásában festést terveztek, arra már nem tudott válaszolni, hogy ha így van, akkor hová lett az általa megvett fólia és ragasztó. Állítása szerint a szépségszalonban hagyta, ám onnan eltűnt – de ugyanígy nem találták meg az asszony régi cipőjét sem, amit éppen a bűncselekmény napján cserélt le egy újra.

-------------------

Ezer kérdés van bennem, kívánom, hogy tiszta lelkiismerettel élhessen tovább! Reméljük, a vád fellebbezésének is felmentő ítélet lesz az eredménye. Milyen erő kellett a bizonyítási kísérletet végigcsinálni!

//Kolléganőm volt, majd a gyes idején, egymásról nem tudva, egy településen építettünk lakást. Másodszülött gyerekeink osztálytársak voltak. Kissé távol lakunk egymástól, ritkán találkozunk. Nem is tudom, fel lehet-e ezt dolgozni. A gyerekeire is sokat gondolok. Csak az erős szeretet, hit tarthatta benne a lelket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bibibabibor.blog.hu/api/trackback/id/tr936474381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2014.07.10. 08:48:50

Borzasztó volt ezt most olvasni... A tévében persze én is hallottam az esetről...
Nem tudom én sem, hogy lehet ezek után egyáltalán élni is....