Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Ez is, az is...

2014.07.17. 00:26

szerző: greenfo

A hétvégi hajtásunk eredménye. DSCF5024.JPGA baloldali nagyobb mennyiség volt, de Ágika nagyon besűrítette. Így alig mozdul az üvegben. Kíváncsi leszek, elégedett lesz-e vele. Én csak örülök, ha kísérletezik.

Van egy nagyméretű hűtőtáskánk (amit még a múlt században vettünk, mikor még sátraztunk), egész nyáron használom - dunsztolásra is. Szombaton a fagyasztóból raktam bele mindent, jégakkukkal, vasárnap meg akkuk nélkül, papírral az alján fogadta a baracklekvárt. Nagyon jól zár, sokáig tartja  a meleget. Paradicsom főzéskor a másfélliteres hosszúnyakú üvegek is elférnek, olyan magas. És nem kell félnem, hogy a gyerekek meghúzzák a dunsztos takarókat, balesetet, vagy kárt okozva ezzel.  Picike szeret rajta dobolni, rá lehet tenni a kosarat, stb. Le lett fokozva, mert újabban utazáskor a szivargyújtóról működő kisebb méretű hűtőtáskát használjuk.

Ma a szülői háznál dolgoztunk, férjem a csatorna kifolyót bontotta ki, illetve toldotta meg, hogy a nemrég kiépített beton vízelvezetőbe mehessen a víz. Eltömődött, és a lakás sarkát áztatta a sok eső. Aztán füvet vágott, igaz, hogy csak a kapu előtt, de a nagy hőségben ez épp elég volt. Ekkorra az én hátam is jól megpirult, míg a borsó helyére vetett babot és uborkát megkapáltam, a krumpliból huzogattam a nagyobb gazokat. Nagy szomorúság, hogy egy sor krumplit felhúztak, vagy kiástak. A lombja szépen keresztbe van téve a sorban. Nem mozgattam meg a földet, hogy megnézzem, mi maradt, mert a méregtől leblokkoltam. Sarokportának a falu főútcája felőli részén sem lehet biztonságban semmi sem? Annyira elszomorít, hogy dolgozunk, mások meg ellopják. Fénykép 0134.jpgVan egy nem is olyan öreg fekete eperfánk, ami a porta közepén áll. Több mint egy hónapja ontja a hatalmas szemű epret, és táplálja a szomszéd gyerekeket. Kb. 2 hete ez alá, egy kupacra gyűjtöttük fűnyírás előtt az átdobált mindenfélét: valami kosár maradék, szerszámnyél, törött pohár, műanyag edény, törött üveg - olyan, volt, mintha ott ürítette volna ki a szemetesét valaki. Nos, 2 nap múlva ez már nem volt ott. Elvitték, tehát, átjárnak! (Mikor nagyon kiborulok, felhívom a polgármesteri hivatalt egy szemlére. E miatt tüntették el a nyomukat.) Szóval erről az eperfáról néha én, máskor meg ők szemezgetnek! A fákat mind tönkre teszik, meggy, szilva, dió, mind letörve, mert nem gazdaként nyúlnak hozzá, hanem tépik. Édesapám a család számára csemege szőlőket ültetett, azt tavaly is, már agusztus elején lelopták. Mi még hagytuk volna érni, aztán már csak a járdán, meg egyéb helyeken elhullatott taposott fürtöket találtunk. Sokszor gondolom azt, hogy a hagyom a fenébe az egészet.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bibibabibor.blog.hu/api/trackback/id/tr386512123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerika24 · http://amerika24.blog.hu/ 2014.07.17. 19:41:41

Nincs senki ismerős, szomszéd aki néha rá nézne a kertre ? Ez bizony bosszantó. Egy erős farkaskutyát nem lehet ott tartani? Talán attól tartanának ....

margit2 2014.07.17. 21:22:38

Nagyon szépek lettek a lekvárok! :-)

A kertből, hogy lopnak bizony nagyon bosszantó... Ezt mi is tapasztaltuk már sajnos....

greenfo 2014.07.17. 22:46:36

Egy népes család lakik a szomszédban. Május 31-én volt egy képem is a telekhatárról. Ez a telek túlsú vége, ezen a részen sajnos semmi sem jöhet számításba, a fák most spanyolfalként funkcionálnak, az átszűrődő hangok is szörnyűek. Sarokporta a mienk, a mögöttünk levő porta is kihalt, így csak ők az egyedüli szomszédok.
10 km-re van tőlünk a porta, és nyáron 2-3 alkalommal is kimegyünk, de az időjárás, vagy a tennivalóink miatt kimaradhat egy hét néha. A kutyusnak meg emberi kontaktus kell, foglalkozni kell vele, így meg napokig embert sem látna. A kamera jöhet még szóba, de az meg jogokat sért, szükség esetén a rendőrség nem fogadja el. Tavaly már próbálkoztunk ezzel.

greenfo 2014.07.17. 22:55:42

@margit2: Végülis a bérházban lakó lányom veteményezett tavasszal, igaz, Ő csak egyszer kapálta, marad a munka ránk. Ő ideköltözne, a férjével szeretnénk megkedveltetni a portát és a házat, de mindig van valami incidens a szomszéddal. Bár fullextrás lakásuk van, de tárolók, a kert adta lehetőségek hiányzanak ott. Sajnos nincs ára most az ingatlannak, de be kell látnom, hogy ez így nem jó, csak el kell adnunk.

margit2 2014.07.18. 07:57:07

@greenfo:
Hát azért ez kész röhej! ... Hogy az ember a saját portáját nem kamerázhatja be?! ... Emberi jogok????!!!

margit2 2014.07.18. 07:58:37

@greenfo:
Hát mindent össze kell vetni... azért elhiszem, hogy sajnáljátok... na persze ilyen szomszédok mellett meg tényleg nem nagyon érdemes megtartani... ???