Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Gyönyörű mákvirág!

2014.05.25. 16:12

szerző: greenfo

dscf4961_1401024963.JPG_2272x1704

Kemény hetünk volt.

Hétfőn Á elment az orvoshoz, beutalót kapott a traumatológiára. A sebe begyógyult, de a térde nagyon fájt. Röntgen, ultrahang és szerencsére csak a szalagok vannak megnyúlva (nem törés, elválás, stb). Kenőcs, kötés, pihentetés, stb. Jól gyógyul.

Még hétfőn oviban belázasodott Zsófia, keddtől nálunk volt Eszterrel. Csütörtökre lett láztalan. Ekkor Eszter lázasodott be. A délutáni alvásból úgy ébredt, hogy pöttyös volt a keze, törzse, úgyhogy telefon és rohantunk vele a doktornénihez. Csalánkiütés szerű, azt hittem rózsahímlő. De arra kapnak védőoltást mostanában a gyerekek. Ez egy vírusos fertőző kéz, láb, száj nyálkahártya gyulladás volt. A pénteki óvodás ünnepségre így nem mehetett el. Szerepelt volna Ő is. A kicsi Réka is belázasodott, remélem nem tőlünk, vagyis nem voltam közvetítője semmilyen vírusnak. Ő a 15 hónapos védőoltásra reagált lázzal. Vállba és csípőbe is kapott, a védőnő felkészítette a szülőket erre - de már 3. napja tart.

Munkaügyiben voltam, innen a nyugdíjbiztosítóhoz irányítottak át egy fontos igazolássért. 22 munkanap ügyintézési idő, de ha akarná, se tudná ideadni, mert nincs aki aláírja! Micsoda, egy megyei hivatal nagykutya nélkül? Na nem! Nem fogok naponta ide jönni, vagy a másik helyen elhalasztani, 22 nap múlva újrakezdeni az ügyintézést. Ők nem csatolták a korábbi anyaghoz az utolsó munkahely befizetéséről az igazolást. (Az más kérdés, hogy azok is hibásak voltak, mert eltűnt náluk a rózsaszín kiskönyv, amit mindig viszünk magunkkal a következő "állomásra". Szemrebbenés nélkül állítottak ki egy új kiskönyvet, mintha első munkahelyes dolgozó lettem volna! Sok balfék!) Fél óra és megkaptam. nem egy nagy győzelem. Engem ezek bosszantanak. 

Az Ökológiai Intézettől kölcsönözhető aprítékolót szerdán elhoztuk, még aznapa kertünkből feldaráltuk a halom ágat, másnap Zsuéknál dolgozott vele Zoli.

G-ben kertészkedtünk V-vel pénteken, szombaton Zolival. Füvet nyírt, én meg a liliomot tisztítottam meg, bogarat gyűjtöttem, és fészket készítettem a krumplinak. (öreges módra, akarom mondani ÖKO módra, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.) Innen Zoli zsuékhoz ment, T-vel garázs ajtót szabtak, abban segített.

Szombaton majdnem délre jutottam be a városba. Méterárú bolt kellett. Őrület, hogy egy 200 ezres városban 3 ilyen van csak. Ugyanazzal a kínálattal mindegyik. Egy projekthez kell 2*2 méterres szőnyeget készítenem, középen egy képpel. Nem lesz nagyon bonyolult, csak hozzá kellene kezdenem, mert kedden megint itt lesznek a gyerekek, és tőlük már nem fogom tudni csinálni. Egy gyors projekt, az utolsó percben kérték, legalább 1 hetet kaphattam volna rá.

Vettem nagyon jó fürdőruhát. 2 részes (trikó szerű a felsője, a nevét ennek nem tudom), és a nacija még nagy is rám! Vagyis még ha "növök" is jó lesz. Most szerintem vízben ez nem biztonságos, de egyszínű fekete, az meg van más bikinikből hozzá.

Gyerekek köszöntve, vagyis mindegyiknek meglepi a gyereknapra. Családos kalandpark volt betervezve, de a betegségek, meg az időjárás miatt ez csúszik kicsit. Talán jobb is lesz egy olyan hétvégén, mikor nincs nagy tömeg. Réka Szellőcskét kapott, Zsófia távirányításos autót, Eszterke a névnapjával ötvözve, könyvet, repülőt, topot kapott. Zorka meg pamut ruhát, könyvet és egy topot szintén.

Most öltözés és javítunk a statisztikán, irány az EU választás!

4 komment

Kezdődik a szüret

2014.05.19. 23:41

szerző: greenfo

dscf4959_1400535631.JPG_2272x1704

Tegnap virágot vittünk a szüleinknek és benéztünk a házhoz is. Az esős héten nagyot nőtt minden. Szedtünk ízelítőt ebből-abból, és egy részét elvittük a kertésznek. Ebben az évben V veteményezett. Örömmel vettem, mert ránk kevesebb munka marad, meg jó látni az örömét, ha sikere van.

Szóval, 2 éve is így kezdődött. Veteményezett, és hamarosan kopogtatott Réka baba, ezért mi folytattuk. Tavaly februárban megszületett, ezért nem tudott a pici mellől kijárni. Szeretném, ha ebben az évben is mi gondozhatnánk a kertet - ugyanilyen okból!

Szólj hozzá!