Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Semmi különös

2014.07.11. 00:30

szerző: greenfo

Ma almát szeleteltem aszaláshoz.Először készítek ilyet. Nagyon finom, zamatos nyári almánk van, ami már érik. Szúnyogháló tülljéből a maradékokat összevarrtam, és egy keretre kifeszítve, a palántanevelőbe tettük. Az üveglap gyűjti a napocskát, az oldala fa, és a szellőző rés is  biztosítja a levegő áramlást. Majdnem délben fejeztem be és estére már összeugrott a felére. Szerintem holnap estére már jó is lesz. Azt hiszem, ezt az adagot néhányszor még megismétlem.

Csudajó  a föld, ezért átkapáltam a paprikát, paradicsomot,növendék uborkát, és szedtem egy kis hagymát is.

Este Tibor elvitte a varrógépemet, Zsuzsa készül nagy varrásra. Azt hiszem, úgy kellene tenni, mint a 60-70-es években a TV tulajdonosok: hogy ne menjenek hozzájuk a szomszédok, rokonok, vettek nekik isTV-t. Sajnos most nem engedhetem meg magamnak, hogy vegyek Neki egy varrógépet. (A MERTÓ-ban nagyon olcsót láttam, és jóféle.) A megtakarításomból már így is könnyelműsködtem: 40-et felajánlottam nekik kútfúrásra. Remélem kijön belőle.

DSC00070.JPGA torkom még mindig fáj, a köhögésem is karcol, de ez már jobb, mint tegnap. Azért ma is van valami szép! 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Esős nap, velem búsul...

2014.07.09. 22:11

szerző: greenfo

Ezer zsilett hasogatja a torkomat. Az éjjel alig aludtam 2 órát. Hajnalban fájdalomcsillapítót vettem be, és délelőtt elmentem a családorvosunkhoz. Vírusos torokgyulladás. Kb. 20 éve nem volt ilyen gondom. Megértem, hogy a gyerekek miért viselik nehezen, ha hasonló gondjuk van. Az autó klíma volt a ludas így visszatekintve.

Immunerősítőnek beszereztünk egy üveg ezüstkolloidot. Ez gyulladáscsökkentő, tisztító. Mc-on gyártják nanotechnológiás szer. Vettem 3 orrspayt, és sebápoló ezüstkolloid gélt is.  Egy évre remélem letudtam.

Unoka.  - Nem tudok netezni az ellenőrzése nélkül. Megáll  a hátammögött: mért nyitsz meg ennyi oldalt? Ez videó, én is belehallgatok! Pörgess vissza ahhoz a képhez!  Ma este a férjem haját míg géppel lenyestem, ő kielemzett egy blogos képet.  Utánam jött megkérdezni, a bejegyzés végére hogyan tegyen szmájlis jelet. No, módosítani kell a netező szokásaimon. Vagyis, mikor elcsendesül a lakás, akkor nyugodtan kóborolhatok.

2 komment

Gyűrűpárna

2014.07.08. 23:07

szerző: greenfo

dscf5018_1404850452.JPG_640x480

Volt kolléganőm kérésére készítettem ezt a gyűrűpárnát. DVTK drukkerek  az ifjak, ezért lett piros az alap párna. A horgolást ki kell keményíteni, és középre szalagot varrni, de így is nagyon szép.  Talán a kép nem is adja át.  18 cm az átmérője, de Zorka tenyerén olyan nagynak látszik.

Befejeztem Le Roy A rebellis-ét. Az éppen 200 évvel ezelőtti Franciaországban játszódik, a zsarnokság, a kiszolgáltatottság, a megalázás, a félreállítás, a vidéki élet nehézségeit egy eszmélő kisgyerek férfivá válásáig mutatja meg. Olyan egyszerű, és olyan mai törénet, nagyon elgondolkodtató, ahogy mondják: a történelem ismétli önmagát! Jaj Ne!! Miket írok? Csak párhuzam vonható!!!

Vasárnap Ágnes Zemplén-kört ment (150 km), este Zorka is hazajött. Hétfőn V volt itt Rékával, délután M is jött hozzánk. J itt aludt, csak délutánig maradhatott, dolga volt. Szokásos hétközi nap volt, de nagyon jól telt. Én legalábbis azzal nyugtázom a napot, hogy ízlett-e az ebéd, milyen sokat beszélgettek, lakkoztak, stb. bogarászás. Elmentek a lányok vásárolni, azt is szeretem, ahogy egymást bátorítják valamire. M még soha nem volt ennyire itthon, mint most (én csak tudom, 12 éve ismerem). Általában kimért, elvonuló, olvasgató. Ez a cukor csöppség teljesen átalakítja! Valami gát kezd átszakadni - remélem.

Zsófia és Eszter a másik nagymamánál nyaral, és Zorka ma bringával elment hozzájuk.  Rég látták egymást, mert Z a múlt héten a másik nagyszülőknél volt, és olyan aranyos volt, vitt Nekik ajándékot -  vízipisztolyt. Azt mondta, hogy majdnem megfolytottak. Mind a ketten egyszerre ölelték meg! Holnap megint készül hozzájuk, de igyekszem más programot találni neki, a kicsik hagy legyenek zavartalanul a másik nagyszülőkkel.

Most van a német-brazil elődöntő. Első 35 perc telt el, és már 5 gólt rúgtak a németek. Nem győzök a "gól" kiáltásra a tv-hez szaladni, hogy legalább a lasítást megnézzem.

3 komment