Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Egyesület

2014.08.02. 23:34

szerző: greenfo

A meggyepált répa,  és az elhagyott hagyma - kicsit jobbra tőle egy paradicsom palánta. Ezek csak kis részletek, de az egész kerten végig mentek. Vagy többen voltak, vagy nagy kosarakkal, szatyrokkal felszerelkezve, mert a krumlival együtt nagy mennyiséget vittek el. A szilváról nem tudom mennyi hiányzik, azon ugye, csak a törött ágakról látszik, hogy nem mentek el mellette.

DSCF5072_1.JPGA kerítés a kedves szomszéd felől. A feszítőszál ki van vágva, az oszlopról leemelve, hogy csak le kell taposni, és átsétálnak. De, ne gyanúsítsak senkit! Nincs fotóm, videó felvételem, tanúm, sőt és magam sem értem tetten. Csak valakik ellopták a veteményesünk harmadát!

(Az nagyon érdekes, hogy náluk még fű sem terem. Az udvar legtávolabbi szeglete is csupasz. Nincs gondjuk fűnyíróra.)

Szóval már kedd este láttuk, hogy megloptak minket, szerda délelőttünk a polgárőrség, a rendőrség szemléjével telt el.

Sebaj, itt a civilszerveződések ideje.....  Azt hiszem, megalapítom a  ELTARTOM A SZOMSZÉDOT Egyesületet.

- Nyáron élelemmel, ősztől fűtőanyaggal már évek óta kiszolgálják magukat. A szemetüket tároljuk, gyűjtjük, a mosott ruhának szeretnénk a kerítést megjavítani, mi kell még?  Így talán kaphatnék pályázati pénzt a nehéz sorsú, nagycsaládnak. A szegény, 55 éves dédnagyapa, a nála Papa hotelben dekkoló 5 gyerekük a párjukkal, 15 unokájuk és az aranyos kis dédunokájukkal. Neki még csak a szaros pelenkáját láttam! FÚJ!!!!!  

A sarlózáshoz használt kesztyű ment a kukába, a mocskos, büdösvizes csanalat, gazt fogtam vele. Ha a terjengő szagra gondolok, most is felfordul a gyomrom.  Ez sajnos nem csak ez évi bosszúság. Már a rendőrök is ismerősként jönnek, adják a tippeket, milyen kutyát vegyünk, milyen botló drótot húzzunk ki, stb.

 

2 komment

Egésznapos welness

2014.08.02. 23:33

szerző: greenfo

A sok eső miatt ez kb. 2 hete elmaradt. Volt babázás, ünneplés, lustálkodás, de ez mind kevés volt. Hiányzott a szauna, a törzserősítő-, és a lábgyakorlatok, no meg a masszázs.

Nagyon korán keltünk, és irány a ....... szülői ház! Még minden harmatos volt, ezért a kapu előtt a vakondtúrások gereblyézésével kezdtem. Kiszabadítottam a gazból a 6. levelét hozó uborkát, a mogyorónyi karalábét, a zöldséget, (összeszedtem a tolvaj után az elhullajtott hagymát, répát, kiástam a beleszakadtakat, megnéztem, hogy a felhúzott krumplik nyomán maradt-e valami még a földben  - alig pár picike) .  A férjem az utcai hosszabb oldalt vágta géppel, az udvar felső részén géppel és kaszával. Én a kerítés mentén sarlóztam, és szemetet gyűjtöttem. Mindezek után szedtem veresszilvát, és valamilyen másikat (aprószemű, íztelen, de egészséges, magva váló). 2 órakor értünk haza. Ebédeltünk, leveleket néztünk, és irány a szilva mosás. Ágika megfőzte az apró szeműt, (ájuldozott is este 9-kor, mikor üvegekbe rakta,hogy "Hmmm, ez definom! Tiszta B. Marcsi módra.)

Én meg újfent kapát ragadtam, mert a céklám , a póré, és az uborka kikelt, és mivel hőséges napokat ígért a meteorológia, ne keményedjen össze a föld, megkapáltam. 7 órakor váltottam Á-t, hogy egy kicsit ápolhassa a köpködés nyomát a karján. Na, szóval, jó nap volt!

Visszatérve a Wellnesshez. Izzadtunk, izomlázunk is lett, az állóképességünk javult, még az idegeink is kisimultak. Már korábban is volt részem szervezett keretek között ilyen wellnessben. ÖKO szervezet Zöld Kapcsolat Egyesületének vagyok tagja. Egyik társ szervezetnél voltunk már ilyen munkán. Pontosan róluk írt a Nők Lapja múlt heti száma. Nagyon örültem nekik, mindenkinek ajánlom, már az ötlet is zseniális! Ott lenni még inkább! Nézzétek meg, mit kínálnak:

http://okopack.hu/hu/gomorszolosi-paraszt-wellness

Csak így tudom beilleszteni. Holnap megnézem, hogy ki tudom-e cserélni a videóra.

Minden porcikám sajog.

 

1 komment

Eszter

2014.08.01. 23:35

szerző: greenfo

Erős hét van mögöttünk. Minden volt benne. Módom volt gondolkodni egészségről, hűségről, kitartásról, munkáról, tulajdonról, jogokról, ijesztgetős békákról. Hú! Mind lehetne egy irtó hosszú bejegyzés. Nem mindegyiket szeretném újra átélni.

DSCF5044.JPG

DSCF5053.JPG

Eszterke fotózott. A hintaágyban ülve, a papucsos lábát fotóztuk le, azzal magyaráztam a kis Fuji gépemen, hogy mit kell néznie, és hol kell gombot nyomnia. Nagyon ügyes volt, sok szép képet készített. Apját is, mikor kardvirágot fotóz, aki azóta retteg, hogy veszélyben a családi elsősége.

V.-ék Komáromban vannak, így csak 3 gyerekünk volt ma. A 2 nagyobb ki sem jött a szobából. Eszterke volt a nagy segítségem. 3 és fél évével ledarált 20 dkg diót, pucolt velem zöldséget, krumplit mosott, terített. Ez neki nagyon jó játék volt. Néha vitt csipszet Zorkáéknak, kicsit csatlakozott hozzájuk, de mindig mellettem kötött ki. Ebédkor vettük észre, hogy foltos az arca, különösen az ajaka van megdagadva. Néztük a lábaszárát, karját, mindenütt foltos volt. Bekentük fenistillel, lefotóztam, és elküldtem Zsunak, kell, hogy tudjon róla. Közben elaludt, jó másfél órát lehúzott. Betakartam és kipihenve, egy eltorzult gyerek ébredt fel. Olyan tenyérnyi foltok voltak rajta, abban meg kisebb hólyagok, mindenütt a testén. Az arca is tűzvörös volt, láza meg semmi sem. Újra bekentük, és Ő jókedvűen babázott. Kimentünk az udvarra, almát evett, kutyát nyúzott, közben kissé visszahúzódtak a foltjai. 4 felé megjöttek a szülei. A gyerekorvos szabadságon van, ezért a gyerekkórházi ügyeletre vitték. Vírusos mandulagyulladása van, az okozza ezeket a tüneteket. Fel nem foghatom, ez miként lehet. Ezt állítólag bárhol összeszedhette. A furcsa foltokon kívül semmi panasza nem volt. Kalciumot, és hűsítő keveréket kapott csak. Nem értem, milyen mandula gyulladás ez? Remélem, hogy nem téves a diagnózisuk. Minden esetre hétfőn már a saját orvosuk fogja látni. Én a neten kerestem a foltokra magyarázatot. Allergia, valami új tusfürdő, esetleg a csipsz okozta-e? Olvastam lepke vírusról, meg mindenféle hülyeségről. Remélem, hogy amilyen gyorsan jött, úgy el is múlik örökre, és nyomtalanul.

Diós tekercset készítettem, ahhoz darálta Eszterke a diót. Délelőtt nagyon jól haladtam, de nem dagasztottam be a tésztáját, mert ha ebéd előtt megsül, akor rendes ételt egyikük sem eszik. Mikor elaludt, akkor indultam a konyhába, de a nagyok eltérítettek, menjek fel hozzájuk. Hát, meglepetés: előadás várt, Volt ének, báb, vers, tánc, meseolvasás, és itt már nem bírtam tovább, tudva, hogy a repertoárjuk még vagy 5 produkciót tartalmaz. Lelkem megnyugtatta, hogy kicsit rájuk is figyeltem. A csigákat akkor sütöttem ki, mikor elmentek a kórházba. Nagy sikere volt mindenkinél.

 

 

 

 

4 komment

Találtam valamit!

2014.08.01. 01:47

szerző: greenfo

Találtam egy blogot. Egy ifjú bejegyzései az élet olyan dolgairól, amik a testi, leki egyensúlyunkhoz alapvetőek, de az emberek zöme a mindennapok során nem is érzékel. Gondol-e valaki arra, hogy milyen örömök érték, esetleg a gondot, bosszúságot helyén kezeli-e, netán arra, mi milyen hatással voltunk a velünk kapcsolatban lévőkre?  Van-e esti ima, vagy ahelyett kis napi összegzés arról, hogy milyen volt a napunk. Tudom, hogy mindez nagyon szükséges, de elkap a gépszíj, és minden lényeges mellett elmegyünk.

Vannak, akik így végig rohanják szép hosszú életüket, hegyen-völgyön átgázolva sikeresek önmaguk és a világ előtt is. Másoknak meg az orrára koppint az Úr, és lehetőséget ad, hogy bölcs gondolatokkal észre térítse, és táborába gyűjtse az arra fogékony esendő jámbort! Így jártam most én is!

A végtelenségig olvasnám! Első gondolatom a témánként tökéletes rendbe szedett, indulatoktól mentes, finoman nevelő célzatú intelmekről, hogy ez bizony nyomdába való! De hát, itt van nekünk ezen az e-bookon, így már van, akire figyelhetünk, magunkra vonatkoztathatunk. 

MInden bejegyzése elgondolkodtat!

 

6 komment

Próba / vázlathoz, priváthoz

2014.07.29. 08:36

szerző: greenfo

Most nincs időm másra. 

- Ezt a mondatot csak a blognak írtam.

Ma levelezésben voltam a bloghuAdminnal.

Az történt, a múlt héten, hogy szokás szerint a blogolt írtam be, és talán 5.-nek a Margitka blogját mutatja. Beleolvastam, és kínálta oldalt a kapcsolatoknál a blogomat, hát, rákattintottam. Egy félig kész vázlatom látszott. Elég kínos, mert pl. lehetett volna valami privát is. És azt sem tudom, mikortól látszott. A saját blogomból ezt nem vettem észre. Alig hogy elküldtem, máris kaptam választ a működésbeli hiba jelzésére, és minden rendben van azóta.  /No, ez mind 28-án történt, csak nem "éles"ítettem, így a dátum a ma reggeli lett.

3 komment