Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

A mese hatalma

2014.08.10. 23:32

szerző: greenfo

Eszterrel (3 és fél éves) kártyázás közben:

- És Zorka mesélte, hogy látott a Bükkben farkast. Odament hozzá teljesen, de nem harapta meg. 
- Szerinted miért nem bántotta Zorkát?
- Mert nem akarta, hogy sírjon a hasában.
:-D

4 komment

Napi rutin

2014.08.10. 18:37

szerző: greenfo

Minden napunk nagyon sűrű. Sokan vagyunk, és gyakran összejövünk. Aztán jól esik, mikor elcsendesedhetünk. Elfáradva, visszatekintve a napokra, sok szépet látok, azokra emlékszem. Ezért ritkán írok bosszúságról. Engem nem zavar, ha váratlanul jön bárki is, vagy egy soronkívüli kéréssel állnak elő. Örülök, hogy akarnak valamit csinálni, és ha segíthetünk, szívesen tesszük. Egészségesek vagyunk, ezért semmi sem okoz gondot. A gyereknevelést befejeztük. Ha mi másképpen látunk valamit, akkor azt elmondjuk, meghallgatják, de úgyis ők döntenek. (Ezt mondjuk a férjem érdeme, sokkal belátóbb, megértőbb, én csak másolom.)

Mi már rengeteget dolgoztunk.Házat építettünk, gyerekeket neveltünk, szüleinknél helyt álltunk, közben éltünk nagy szerelemben (minden ami ezzel jár).  Hoztunk rossz, vagy kevésbé jó döntéseket is a hosszú évek során.  Ez nem végelszámolás, csak egy kis összefoglaló, megerősíteni, hogy most már csendesebb életet élünk. A gyerekeink a jövőnk. Biztos pont szeretnénk lenni az életükben. Remélem sokáig állhatunk rendelkezésükre.

Ma T-t köszöntöttük. Mi voltunk náluk. Én csokis tortát, Zsu Eszterházit sütött. A gyerekeknek ez a lényeg!

DSC_0054.JPG

DSC_0056.JPG

Ugró_Sidy.jpg

DSC_0070.JPG

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uncsi tesók

6 komment

Nagy esők voltak...

2014.08.09. 20:48

szerző: greenfo

Péntekre a 3 gyerek mellé megkaptuk a negyediket is. Az udvaron a fű nagyon vizes volt, ezért kiszorultunk az útra. Csak egy kis sétát tettünk, mert a kisasszonyok ott is megtalálták a pocsolyákat. Bele kellett lépni, aztán bele is kellett nyúlni. Hogy nem szabad, azt ugye a kicsivel végképp nem tudtam megértetni, ígyhát visszavonulót fújtam. DSC_0071.JPG A nem túl nagy teraszon mindenki Simikét nyúzta. Szegény már nem bírt többet enni, sem inni, fedezékbe vonult az egyik cserép mögé. Ott sem sokáig maradhatott nyugodtan, mert Réka megtalálta a legrövidebb utat hozzá.  Okosabb volt, kimenekült korláton kívülre. Anyja 3 körül jött, mind örömmel fogadtuk. Mindegyik gyerek kapott tőle könyvet. A nagyok matricásat, állatosakat, a kicsi keménylapos állatosat. Apja is hozzánk jött munkából, együtt mentek haza.DSC_0072.JPG  Este Tibor is jött, már 2 napja nem látta a lányait. Örömmel ugrottak a nyakába. Mindig félek, hogy elváláskor nyafogás lesz, de sok puszival engedték útjára, még anyjuknak is küldtek belőle. Ma Ők is itt ebédeltek, aztán a borsodi vágta selejtezőjére mentünk.

G-ből 10 kg-nyi veresszilvát hoztunk, azt kéne feldolgozni. Azt hiszem, hogy megpróbálom az aszalását. Már rengeteg lekvárt főztönk, és nem hiányzik az órákon át tartó kavargatás sem. Megálmodom mi legyen belőle.

DSCF5078.JPG

Ma reggelre 15 fok alatt volt a kinti hőmérséklet. Az őszies idő produkált egy gyönyörű csodát. A gépem, és a tudásom sajnos nem engedte meg, hogy az igazán látványos gyöngyfűzért megörökítsem. Lehet, hogy csak én látom a kép közepén, pedig rá zummoltam. Nagyon érdekes, hogy a függőleges szálakon sem futottak össze a cseppek. Ma éjszakára Tiszatavi csónakos madárlesre van meghívónk. Ezt most elszalasztottam. Kereshetek más romantikát! Csak tudnám, mit is....... ja, eszembe jutott, csak azt nem tudom, hogyan is kezdjek hozzá.................  Á, öreg vagyok már!

1 komment

Pipacs

2014.08.07. 14:26

szerző: greenfo

pipacs3_1407413652.jpg_206x300

T-3.kép

Zsu gyerekei tegnap reggeltől nálunk vannak. Nagyon nagy az összhang. Egyikük kitalál valami hülyeséget, a többi is addig győzköd, hogy "De Nagyi, de Nagyi", mert nagyon szeretnék elérni a céljukat. Aztán csodálkoznak, ha a nagyi szigorú, és igazságtalan! Mindet nagyon szeretem, és mindre egyformán vomatkozik a nem is! Kicsit segítenek, aminek persze megvan a nyoma. Pl. uborka salátához a levet készítik. A cukortartóból a kanalat úgy vették ki, hogy a konyha terítve lett kristályszemcsékkel. No jó, nekem csak összeseperni kellett. Meg sok apró, de hát ezt szeretem!

Mára kiruccanást terveztünk, de nagyon szomorú az idő. Se strand, se kirándulás nem tervezhető, mert lóg az eső lába.

 

3 komment

Fotó 2.

2014.08.05. 08:49

szerző: greenfo

kep_1407221100.jpg_200x300

Sáska. Ez a második kép, amit ide teszek T. képei közül.

Nem kell messzire menniük a famtasztikus filmek figuráit kitalálóknak, csak a minket körülvevő világot közelebbről szemlélni.

2 komment