Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Középkori forgatag

2014.08.16. 23:51

szerző: greenfo

Szép esők vannak felénk mostanában. Illetve hetek óta. Nagy mennyiség esik, gyakran is esik, de nem voltak elöntött házak, stb. Ez lehet, hogy a 2010-es árvíz eredménye is. Különösen nagy gondot fordítottak a házak előtti árkok mélyítésére, egyáltalán arra, hogy legyen árok. Sokan feltöltötték, füvesítették, vagy szépen lekövezték. Az eső, plusz az ereszről lezúduló víz nem tud elszivárogni, sokszor a tulaj magát árasztja el. Az udvar is kibetonozva, nehogy legyen egy pici sár a környéken, aztán csodálkoznak! Pedig fel kell készülni az ilyen esőkre, ugye, mikor néhány perc alatt havi átlag zúdul le.

Szerdától lányoméknál van az anyósa. Tegnap hozzánk is eljöttek, grilleztünk kolbászkákat, ittunk söröcskét, és élveztük a kis művésznőt. Nem tud betelni vele. Megértem! Ritkán látják, igaz, akkor intenzívebben vannak együtt. Voltak strandon, játszóházban, kirándultak a hegyekben, ma a várban voltak. Zsuék is a gyerekeikkel, aztán Á is visszafelé a hegyről megállt ott, éppen összetalálkoztak, megnézte velük a 11-kor kezdődött középkori forgatag felvonulását. 3 év felújítás után ma volt az első rendezvény. A Kaláka fesztivált elveszítettük, átmentek Egerbe, de így is vonzó a programjuk. Íjászok, lovagi torna, lovaglás, kézművesek, népi zene, kemencés sültek, csecse-becse, és már oda is a fél havi fizetés.Gyűrű.jpg Nagy volt a sár, de mindenki jól érezte magát. /A várárokban is középkori körülmények voltak. Szalmát terítettek a sárra. Szerintem estére elkészültek a vályogvető ládák, csak be kellett rakni a jól feltaposott anyagot. De hát a nagy esőkről senki sem tehet!lovasok a várban.jpg

Ma valahogy ünnepi volt a hangulatom. Ebédet Á főzött, süti és sült volt tegnapról. Olvastam, tévéztem, majd délután paradicsomlevet főztem. 10 liternyi lett.

 

5 komment

Kettős szivárvány 2014.08.14.

2014.08.14. 20:00

szerző: greenfo

Ma este 19 h 25 '

DSCF5082.JPGDSCF5083.JPG

Annyira alatta voltunk, vagyis közel volt, hogy nem tudtam befogni a teljes ívet.

Csoda jelenség, örülök, hogy láthatom. Nagyszerű érzés az íve alatt lenni. A földetérés helyén kincs van. Nem indultunk neki, hogy megkeressük. Pedig jó kis tömeg lehettünk volna, ha mindenki neki indul, akik ezt a  jelenséget látták. Néhány perc menetelés után, sarkon fordulhattunk volna, mert a vezér ív eltűnt.

Hálát adok azért, hogy nyitott szemmel járhatok! Tudom, hogy kevesen veszik észre .....

DSCF4970_Aputól.jpgFérjem fotója. Ő a felső ívet elcsípte, de a kettősség nem érvényesül. Csak én vélem látni a jobb felső csücsökben.

_MG_4512_Tibortól.jpgEz a Tibor fotója. onnan, ahol Ők laknak (a földi valósággal: épülő garázsa és a szomszéd melléképületek  adják a báját)

4 komment

Konyhafestés helyett

2014.08.12. 22:56

szerző: greenfo

Hétfőn korán reggel végre elmentem a rendőrségre, megtenni a feljelentést, illetve jegyzőkönyvezni a július 30.-i rendőri szemlét a kert megdézsmálásáról. Elég sok időt töltöttem az irodában. Meglepően jó fej volt ez a rendőr is. Most is kaptam tanácsot: ne vessünk, ha nem akarjuk, hogy más arasson. OK!     Passz!

Mire hazaértünk, V. Rékával várt ránk az udvaron. Jó idő volt, pancsoltak, csak épp nem hozta a kulcsát. Semmi kajánk sem volt, úgyhogy irány a kert. Sóskát szedtem, jó kis mártást készítettem, és tésztasalátát hozzá. Baba is nagyon jól evett. Majdnem 7-kor mentek haza.

Hétfőtől Zorka lovastáborban van. Ez a harmadik éve, nem sok újdonság érte. Csak egy kislány van a korábbiakból, és most nagyon jó lovat kapott. 2 kicsi csikó is van, amiben nagy örömét leli.

Ma Eszter volt a vendégünk. Zsófit fülészetre vitte anyja, így nagyapa elhozta reggel hozzánk. Játszottunk, főzőcskéztünk és mire ebédelhettünk volna, elaludt. Hamarosan megérkeztek anyjáék, de nem sokáig maradtak, mert Papa 4-re ment Zorkáért , és odafelé őket vitte haza. DSC_0021.JPGA verbena sokadik virágzása.

Hónapok óta nem volt ilyen fejfájásom, mint ma. 2 gyógyszert is vettem be, elég zsibbadt lettem délutánra. Még jó, hogy nem kezdtük nagyobb munkába. Megyek erőt meríteni az alvásból.

 

5 komment