Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Második kenyér

2014.08.24. 21:54

szerző: greenfo

Az előző bejegyzésnél bemásoltam a vőm első kenyeréről írt csodás sorait. 20140822_214622.jpgA mellékelt kép olyan nagy méretű volt, hogy nem tudtam ide beilleszteni. 20-án sütötte, nemzeti szalaggal átkötötte (révkomáromi), és a vágás felületéről is volt kép. Ma jöttek hozzánk, ezért tegnap este sütött egyet, a másodikat, amit nagy csodálattal vettünk körbe, és meg is szeltük. Íze, illata mennyei volt. Öregtésztával készítette, Limara leírása alapján. Ő villamos mérnök, felelősségteljes munkakörben. Minden percet megragad a más irányú sikerek gyűjtésére, a kikapcsolódásra. Siel, íjászkodik, kerékpározik, túrázik (és még néhány, amit néha kifogásolok - elvégre anyós vagyok!). Nagy ínyenc, aki a jó borért 100 km-t megy Tokaj, vagy Eger irányába, stb, most a kenyérsütésben leli örömét. Nem nagy munka, nem misztifikálja, de látszik, hogy az eredmény elvarázsolja. És minket is! A dicséretettel nem fukarkodtunk, Ő meg büszkén fogadta, hisz megdolgozott érte! 

Egy hét szabadság után újra együtt a család. A nagyok a másik nagyszülőknél nyaraltak, Á meg J-nál volt a héten. Újra 12-en lettünk. Ebéd után V. elaltatta Rékát, Eszter meg velem szeretett volna aludni a mi ágyunkban. (Ő mindig elaludt a közelünkben pl. a kanapén, de főleg Nagyapa dajkálását szokta kérni - amire papa nagyon büszke is) Kért mesét, mintha este lenne, amitől én kellően el is álmosodtam. Mondhatom, nem rossz dolog gyereket altatni...!

Nagyapót lóvá tették a gyerekek.DSCF5095.JPG Valami csillogott a szőnyegen,  (Samsung embléma - valamelyik telefonról, vagy tokról vált le) lehajolt érte, és a siserehad máris letámadta. A kicsi volt a legnagyobb bandavezér. Az első örömködések után, hogy mind felmásztak, leugrott, és alkudozott, hogy Papa meddig vigye őket a hátán. Persze nem volt egyszerű leszedni sem a kis harciasokat, mert mikor egymást bele lovallják a hülyeségbe, egyik sem akarja abba hagyni. Korábban is eléggé hangosan nyúzták egymást, birkóztak az egy hetes viszontlátás örömére (Zorka 5 körül  érkezett), mind kimelegedtek a nagy hancúrozásban.

 

 

 

 

2 komment

Agusztus 20.

2014.08.20. 17:43

szerző: greenfo

Nagy tervekkel készültünk, aztán addig vártuk az esőt, míg itthon maradtunk. Finom ebédet készítettünk (Cs.felsőcombfilé, burgonyával sütőben, céklával és szezámos párolt zöld babbal. DSCF5094.JPG Z hátszó szélvédőt javított (a sötátítő fólia felpúposodott, leszedte, és le kellett mosni a ragasztóját, úgy hogy a fűtőszálat se sértse meg). Kőmosáskor tanyáztam egy nagyot a konyhában, a hűtő és a kipárnázott hátsóm tompított. A bal kezem mutató és középső ujja fáj, mert igyekeztem támaszkodni, csak az ujjaimat így sikerült letenni.

_MG_4782 másolat.jpg

 

 

 

 

Ebéd óta punnyadunk: Tv és net. Egyre jönnek a vőinktől az üzenetek. Egyikük kiásta a krumplit és arról küldött képet. "Nem túl nagyok, de a mienk" kísérő szöveggel. Szüleinél lesz betárolva, mert az Ő pincéje még nem készült el. Remélem, tavasszal mi is kapunk belőle.

T 2014-es termése.jpg

 

 

Másikuk évek óta egy nem túl közeli cukrászdát vesz célba ilyenkor, az elsők között kell megkóstolniuk az ország tortáját. Ezért nem is hívtuk Őket, mert gondoltuk, hogy ez a program. Ehhez képest kenyeret sütött. Úristen!: 2.6 Mb egy kép mérete, nem tudom beilleszteni.

De itt van, amit a képekhez nem kis büszkeséggel mellékelt:

Én magam is meglepődtem, nem hittem, hogy elsőre ilyen szép lesz.
A külseje ropogós, cserepes, a belseje meg puha légies. Az íze mennyei. Hihetetlen, hogy 5 egyszerű összetevőből ilyet lehet készíteni.
Mellékeltem pár fotót a felszelés előttről és utánról (mikor már “kibeszélgette” magát).
T

 

 

 

 

5 komment

Szöcske levetett ruhája T-tól

2014.08.19. 20:36

szerző: greenfo

kep4_szocske_regi_ruhaja_1408465024.jpg_200x300

 

Holtomiglan. 36 év. Kíbírok-e még ennyit? No, egy kissé összeszedem magamat, valamennyi talán még belefér. Az ünnepi ebéd a kedvenc tésztasalátánk, pöttyöske (kekszes "szalámi"), dinnye, és főtt kukorica. Gin-tonikkal. Háromszál rózsát is kaptam. Pezsgőztünk. Csak ketten vagyunk, romantikázhatunk.....

Lazításképpen főztem 3 liternyi lekvárt veresszilvából. Nagyon jól besűrítettem, buktába kiváló lesz. Közben kuncogok, mert elütöttem egy betűt: lekvér-t írtam, de javítottam. Valóban gyönyörű vörös. Romantikus?

 

 

 

5 komment

Befőzés

2014.08.18. 11:17

szerző: greenfo

dscf5085_1408352400.JPG_640x480

Most a paradicsom van soron. A Piroskás, stb. visszaválható üvegeket visszavittük, így minden egyéb sorra kerül. A sörösben is paradicsom van. A mérete fél literes, a kapcsos teteje tökéletes, sokszor elég ilyet bontani. Minket nem zavar. Fehér üvegem már csak 5 liternyi maradt. Mikor ajándékba adok, szép üvegget szoktam adni, így eléggé kifogytam belőlük. Még a literes Bürger flakonja is bírja a hőt. Ha szükséges, azok is sorra kerülnek. Kénytelenek leszünk martinizni a télen. Csak az üvegek miatt! 

Folyamatosan szedjük az uborkát is. A harmadik vetésű zöldbabot most kezdem szedni. Kb. 15 méteren, az időjárásnak köszönhetően olyan sok van, hogy jut üvegbe is. Sós vízben 10 percig főzöm, üvegekbe rakom, és a visszamaradó lébe csipet szailicilt teszek, amit ráöntök. Szárazdunsztba teszem. Tavaly 1 evőkanáknyi ecetet öntöttem rá, hogy a színét is megtartsa, de az ecet miatt nem szereti a család.

3 komment