Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Teljesítménytúra

2014.09.07. 14:13

szerző: greenfo

Fehérkőlápa-Bükkszentketreszt futó és kerákpáros teljesítménytúra : csak a maguk ellenfelei. Ki bírja jobban, gyorsabban. Megannyi rendszeres edzés után, mindig megtalálja, hogy hol köpheti ki a tüdejét. Országszerte rengeteg verseny van.  '14.09.06_5.jpg'14.09.06_9.jpg'14.09.06_6.jpgFKőlápa Bszkereszt.jpg'14.09.06_4.jpgunnamed.jpg

Felnőtt nő kategóriát megnyerte.  A 3. helyezett nem várta meg az eredményhirdetést, ezért üres a dobogó. A férfi 3. helyezett, aki egy másik képen jön Á felé, a szívszerelme. Ő egy másik egyesületnél teker. A mez is ruhája. Most az Ő egyik bringájával versenyzett Á, mert Neki csak országuti versenyre való van, itt meg hegyen kellett menni.

 MTB Felnőtt Nő

1: 14 A Ágnes Freeriderz SC 0:42:28

2: 102 Sz Boglárka 0:54:21

3: 44 B Boglárka 1:09:22

A dizájnjuk sem semmi. Amíg a mez ér, barnák, alatta alig van színük. Pl. a kesztyű nyoma is jól látszik, vagy a szemüveg helye, illetve a sisak szegélye.'14.09.06_7.jpg

Itt a kép alján a kissrácot ölelgeti büszke Apuja. Sok kategória, sok csapat, rengeteg versenyző, és mégtöbb kísérő van kint ilyenkor. Az idő és a helyszín szuper. B.kersztnek a klímája a 3. legjobb a világon. Svájcban és kanadában van ilyen összetételű, jellegű tiszta levegő. A településen rengeteg skandínáv államokbeli nyugdíjas él. A nyarakat otthon töltik, a telet pedig itt. Az ottanihoz képest enyhébb és olcsóbb Nekik.

Itt vannak a híres gyógyító kövek: http://miskolcadhatott.blog.hu/2014/05/20/bukkszentkereszti_latokovek_a_megfoghatatlan_energia_nyomaban

A bükki füvesemberként emlegetett Szabó Gyuri bácsi (emberei) által gyűjtött füvek a hely miatt is értékesek, ráadásul sok olyan növény él itt, ami máshol nem gyűjthető. Sípályák, szánkópálya, kőszénből meszet égető boksa, és rengeteg rendezvény hívja ide az embereket. kb. 10 éve majdnem vettünk itt egy "nyaralót" - emi télen forgalmasabb. Már az eladóval is tárgyaltunk, aztán a gyereke hirtelen érdeklődést mutatott iránta, így elmaradt a dolog. Azóta nem látunk olyan kedvünkre valót. 

A Bükkszentkereszti híres kilátó. Élőben még nem láttam, nemrégen építették.

Most Á a birsalma sajtot főz. Jó állóképesség, és karizom kell hozzá. Az alapedzés még délelőtt megvolt, 80 km letudva.

V-ék úton vannak hazafelé. Annyira nehezen hagyták ott a tengert, hogy csak ma indulnak haza. Mégsem lesz Tibornak pihenője, átállási ideje itthon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Kert

2014.09.06. 22:42

szerző: greenfo

vmi_043_1410027258.jpg_640x480

Ezt a részét is imádom. Csak begyűjtöm, amit ad a kert. Olyan jó lenne teljesen önellátónak lenni. Hiányzik még  a kelbimbó, kelkáposzta, az édeskáposzta, és a karfiol. Ezekkel korábban már kísérleteztem, sajnos csak a kelbimbó lett szép, és egészséges. Valahogy évek óta mégsem ültettem.

Ma kimentünk a szülői házhoz, egy kis fűnyírásra. Egésznapos munka lett belőle. Először is leszedettem a kerítésről a sok szart.  Közben morogtam a fiúnak, hogy miért nem tudnak két karót leütni, és az arra kifeszített drótra teregetni. Már alig áll a kerítés. Átöltöztünk, aztán munka! Májusban tettünk ki újabb adag dughagymát, azt most kiszedtem. A márciusban elduggatottaknak a felét ellopták, úgyhogy ez is jó, hogy van. A gyerekek hagytak 2 sor krumplit, alig volt alatta, jól megdolgoztam vele. A vízakna melletti részen a hagyma után kiszedtem a petrezselymet és a sérgarépát, aztán a másik kertrészből is kiszedtem. Itt egy korábbi zöldbab beszáradt, az is kijött. A cékla és néhány karalábé is velünk jött. Felszedtük a birsalmát, és a még le nem lopott szőlőből is hoztunk pár napra valót. A csomagtartó és a hátsó ülés lett tele. A tegnapi kemencés lángosból és pizzából vittünk magunkkal kaját. 4-kor értünk haza. átmostam a zöldségekt, megmostam a birsalmát, krumplit, céklát levittem a pincébe, és a dughagymát letisztítottam, hogy a helyére tegyem a most kiszedett hagymát száradni.

Holnap a birsalmát kell feldolgozni, a paradicsomot is le kell szedni, még nem tudom, mi készüljön belőle. É segy szimpla adag csalamádét is jó volna összedobni. Ebédet majd Ágika készít. Ma a legjobb női időt tekerte a fehérkőlápa, Bükkszentkereszt futamon. A májusi nagy bukás óta ma volt az első nagy versenye. 

Most olyan fáradt vagyok, hogy alig élek. A törölközőt még kirakom, és beesek az ágyba.

 

 

 

 

2 komment

Cicusi

2014.09.06. 00:29

szerző: greenfo

Julika. Az első unoka mondta így, mikor meglátta. És startolt felé - a cica meg eleinte hagyta gyöntölni magát, aztán már menekült. Azért hamarosan összeszoktak. Már finomabban nyúlt hozzá, és a cicák is megszelídültek. Kép 077.jpg

Múlt év december elején hazaérve munkából, egy döbbent családot találtam. Á és Zorka előttem jöttek haza, és az úton elütött cicát találtak. Férjem kiment megnézni. Csupa vér volt, előttünk volt, a mi cicánk, és nagy szomorúan teljesítette végső kötelességét. Ekkor volt néhány fagyos nap. Nehezen kiásta a gödröt, és "elültette" a cicát. Mikor jött vissza, a terasz alatti házikójából kiszólt valaki: mááááj! Julcsi volt az. Alig hittük el, hogy Ő az. Úristen, ennek hány élete van? Az első sokk után nagy megkönnyebbülés jött. Örökéletű lesz! Csak most éppen máshol van.

Kép 076.jpgJulika már öreglány a maga 14 évével. Bölcsen félrehúzódik, ha nem akarja, hogy zavarják. Ide a kutyu nem tud bemenni, ezt felmérve mindig ide húzódik. Sidyke is nagyon jó barátja. Szinte remeg, hogy hozzábújjon, igyekszik felé(rá)mászni, ölelni. Mikor találkoznak, az orrukat összedugják. Az ajtó előtti lábtörlőn, de téli hónapokban a kutyuházban is együtt aludtak. A korábbi kutyánk egy dobernan és németjuhász keverék volt. Nagyon harcias, sajnos harapott (megkapott, nadrágot szakított), és mint ilyenkor a gazda a hibás", rossz hatással volt ránk. Általában kötve tartottuk. Ez a cica meg úgy közelített hozzá, hogy a hátát púpozva, a farkát felemelve végig dörgölődött az orra előtt. Ilyen rajzot Szutyejev, Vidám mesék című könyvében láttam cicusról.

Kb 4 éves koráig bent aludt. Néha éjszaka közepén kéredzkedett ki. Bejött a szobánkbam, Csak úgy kopogott a körme az éjszaka csendjében. Ahogy beért a szobába, megállt, és megszólított minket. KImásztunk az ágyból, Ő sarkon fordult, és mutatta az irányt. Tavasszal  a gyerekekkel bent volt. Tejes gyűjtő dobozból csináltak házat, amit egyből birtokba vett, aztán elaludt benne, ők meg játszottak körülötte. Egyszercsak bejött a szobába, megszólított minket, majd odament a férjemhez, feltámaszkodott a combjára, és úgy kérte, hogy segítsen neki. Csak követni kellett, hogy mi  akívánsága. A fürdő ajtó elé vezetett minket, ha szomjas volt, a bejárati ajtóhoz, ha ki menni szeretett volna. Volt, amikor a hűtő felé kocogott, leült elé, és várta a finom falatot. Máskor az ajtó felé, akkor kiengedtük. Sok, sok kedves emlékünk van vele. Finom kis cicusi.

 

 

3 komment

A legpuhább családtagunk

2014.09.03. 23:33

szerző: greenfo

Ezzel a megjegyzéssel kaptam Ágikától a napokban képeket Julikáról, az egyik cicánkról. Ülve szundikálva.jpgNéhány hete nem jelentkezik. Nagyon várjuk, hogy betoppanjon, mert nagy csavargó, nagy hízelgő mások felé is. Talán valaki megkedvelte, és szoba cicának bezárták.

A legutolsó emlék, hogy egy délután jöttünk haza, és meghallva a kocsi zúgását, elénk kocogott. Nem tudtunk bekanyarodni a kapu elé, mert lefeküdt, és a hátán hemperegve kellette magát nekünk. Ahogy leblokkoltunk, mögöttünk is erős fékezés volt, mert nem számított arra a mögöttünk levő, hogy megtorpanunk. Gyorsan kiugrottam, hogy elcsaljam az utunkból, és kértem elnézést a másik autóstól. Mosolyogva bólintott, biztosan megértette, hogy az életét féltettük.

Egy-két napra korábban is eltűnt, ezért eleinte nem aggódtunk.

14 éves, igazából el kell engednünk. Azért még reménykedünk! Számtalan kedves emlékünk van róla, és fényképek, még a szalagos korból is. Most összegyűjtjük ezeket. DSCF2931.JPG

3 komment

41.

2014.09.02. 22:54

szerző: greenfo

gyongyos_2014_1409689067.jpg_319x240

Újra visszatérek a találkozóhoz. Jönnek egyre a képek, amik melengetik a szívemet.

Ez egy nagyon kedves társaság. Már szervezik a jövő évit, csak éppen időpont nincs. Többen sielni mennek együtt, évek óta járnak az osztrák hegyekbe.

A vendéglátónk leveléből idézek: "A gyermekem a barátainak mesélt arról, hogy mi is történik a hétvégén nálam Gyöngyöspatán. Azt mondták a fiatalok, hogy ez szinte lehetetlen, hogy ilyen osztály nincs is. De van!! A IV.G Nagyszerű emberek, szuper társaság, örülök, hogy az életem részei vagytok!"

És így van! Volt süti, pia, kaja, tánc, közös reggeli - örömködés, szomorkodás, nosztalgiázás, egymás ugratása. Alig múltunk 18.  És szeretettel gondoltunk az éppen eljönni nem tudókra.

Nem ömlengek tovább....

1 komment

Csili-csala

2014.09.01. 23:18

szerző: greenfo

DSCF5102.JPG-mádé. Tegnap délután ezzel pihentük ki a találkozó fáradalmait, és pihentem előre az első munkanapra. (hahaha!) Most este üvegekbe töltöttem, és beraktam a spajzba. Nagy nehezen, mert nincs üres hely sehol sem. Pedig a birsalma még ezután jön. A mézes zserbót sem tudtam letenni egy polcra sem a pihentetéshez, nyomtatáshoz.

Gazdasági asszisztens a munkaköröm, de most 2 hétig a munkaügynek kell besegíteni, mert több mint 300 új felvételes jön.

Zorkának iskola, Eszternek és Zsófiának ovi. Így járnak, akik elhagyják a pelust!

Réka Ho-ban.jpgVeronikáék tegnap hajnalban Horvátországba indultak, 11-kor már ott is voltak. Gyönyörű idő volt, szép a szállásuk, minden OK, csak én majrézok, mert ma még nem küldtek egy képet, videót sem. Tegnap azt írta anyja, hogy nagyon ízlik R-nak a sósvíz. Nyalogatja a kavicsokat.

Gyorsan bekukkantok a mailjaimhoz, és megyek az ágyikóba.

 

5 komment