Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Választunk

2014.10.12. 20:14

szerző: greenfo

Ma is korán keltünk. Ebédet nem kellett készíteni, mert tegnapról maradt bőven kettőnknek. Elővettem a 25 literes fazekat, és nekiláttunk a csalamádé készítésnek. 11 kg lett a káposzta, paprika, uborka és hagyma együtt. Mostanra szépen összeesett, jó illata van. Holnap még ráönjük az ecetet, és mehet az üvegekbe. Mostam egy adagot, felszedtem a diót, és fotóztam néhány virágot. Nagyon szép idő volt, rövidujjúban lehettem kint. Ilyen könyedén öltözve mehettünk az választásra is. Közben megérkeztek Ágikáék, kajáztunk, és várjuk a csodát - hogy más is úgy szavazzon, ahogy én szeretném. 2010-ben az árvíz után volt, aki kihasználta a helyzetet, és lehetőséget kapott. Sokan nagyot csalódtak, másokat meg jól beetetett a pm a céljai eléréséhez. Ennyi pm jelölt, és képviselőjelölt rég nem volt nálunk, mint most. A korábbi választások eredményéről már éjfél felé értesültem, mikor hazaért a férjem. Most csak reggel tudjuk meg, ki lesz a kiskirály.

DSCF5185.JPG

DSCF5187.JPG

DSCF5184.JPG

DSCF5186.JPG

 

 

 

5 komment

Mese...

2014.10.12. 08:30

szerző: greenfo

Mese a legokosabb nyúlról

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
 

A verses mesében nem kisebb feladatot oldanak meg az erdő állatai, mint hogy a bölcs farkas halála után polgármestert választanak. Összegyűltek a tisztásra és „Addig-addig tanakodtak, /a végén majd hajba kaptak.” Szerencsére szólt a bagoly: az legyen a polgármester, aki minden szinten mester, „Aki becsapja a rókát, / az kiállotta a próbát!” A találós kérdésekre mind megfelelt a ravasz róka, de a nyuszi kifog rajta, nem volt ilyen már régóta. Így történt, hogy 'az erdoben akkor egyszer / nyuszi lett a polgármester." A mesekönyv kedves rajzait Radvány Zsuzsa, illetve Dargay Attila készítette.

A mese lényege, hogy: AKÁR BÁTOR, AKÁR GYÁVA, ÉSZ LEGYEN A KOBAKJÁBAN

1 komment

Tök jó volt!

2014.10.11. 21:27

szerző: greenfo

Korán keltünk, piac után Metróztunk, aztán takarítottam, férjecském segített: husit darabolt, zöldséget pucolt köretnek. Én a levest elindítottam, aztán porszívóztam, hajdinát és krumplit is készítettem még. V-ék délben jöttek. Nagy sikere volt a brokkolikrémlevesnek, és a sütőben sütött színesborsos szeleteknek. A főtt hasábkrumplit a zsírjával ízesítettem. Közben Zoli elhozta a lányokat, akik nagyon éhesek voltak (náluk hiába volt húsleves, nem ebédeltek), ezért a rántott szeleteket kisütöttem, és sütöttem nekik krumplit, Rékának kis edényben krumplipürét főztem. Mosogatás után kimentünk megnézni a beharangozott tökfesztivált.

5 komment

Rövidke

2014.10.08. 23:27

szerző: greenfo

Hétfőn Brendonka kiszaladt az útra, -  mert olyan mozgékony 2 éves vagány kisember - és kitört a béke! Azóta a rendőrök vigyáznak rá. Mármint a békére. Éjszaka is köröznek a településen, a szerencsétlen gépkocsis srácok házát meg strázsák őrzik.  Nem hiszem el, hogy milyen világban élünk!

Munkahelyen elment a kolléganő. Kíváncsi vagyok, valaki a helyére lép-e a hülyeségben - csak mert úgy hozzászoktak!

Íjász.jpg

Ez szombati kép. K.barcikáról az Aggtelek melletti Trizs községbe tekertek, ahol bio nap, és mindenféle népi jó volt. (A barlang járata átvezet szlovákiába. Mikor cucilizmus volt, a hosszútúrán át lehetett menni útlevél nélkül (dehát a barlang mélyén voltunk) Véletlenül ide került a határ.  A képet egy szlovák oldalon találták.  vtekertekAaEdzésképpenKazincbarcikáról Aggtelekre, pontosabban Trizs községbe tekertek edzésképpen a vasárnapi versenyhez.

 

 

1 komment

Nehéz nap!

2014.10.06. 22:30

szerző: greenfo

Még nyáron a mai napra kaptam időpontot a tüdőkórházba. Asztmatikus elváltozás van a tüdőmben, amivel évente megyek kontrolra. Egy kissé elidőzött a doktornő a felvételnél, mert a jobboldalon a rekeszizom alatt talált egy árnyékot, de összevetve  az 1-2 évvel ezelőttiekkel, nem változott semmit sem. Vagyis OK! A korábbi CT felvételeket is átnézte, megkaptam a 2 pipához a támogatást, és jöhettem. Átmentem a Semmelweisz kórházba a csontritkulás vizsgálatra, az is jó eredményt adott. Még nyáron voltam mammográfián, a kis csomócskám felszívódottA múlt héten az onkológiai vizsgálatot, illetve az eredményt is megkaptam, tehát 1 évig van forgalmim!

A munkahelyemen bolondokháza van! Mindenki túl van terhelve, teszi a dolgát, és van egy eenergiavámpír, aki mindent jobban tud mindenkinél. Az elmúlt héten kétszer mondott fel, de még mindig ott van. Pénteken a főnököt is kiosztotta, minek hatására délben Ő is felmondott. Jelezte a pesti központnak, hogy azonnali hatállyal távozik. Aztán aludtak egy nagyot a hétvégén, és ma mindenki dolgozott "rendesen". Tisztára, mint az oviban. Útálom a marakodó embereket, nőket, egyáltalán a széthúzókat. Nem értem, hogy egy diplomás nő, hogy nem tud viselkedni. Ja, ráadásul bölcsész diplomával okítja a közkazdasági egyetemet végzett 55 éves főnökasszonyt. 2 körül már ott tartottam, hogy én is felmondok!!    Mindenki monnyon le? 10658830_781993718513545_1303234939195421092_o.jpgÜveghuta kupa a Bükkben 2014,10.05.

1 komment