Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Vasárnap

2014.10.19. 19:21

szerző: greenfo

Ma csendes napom volt. Vagyis: -  Mostam, ebédet készítettem (csirke máj, sertés pecsenye, főtt burgonya, karfiol bundában, majonézes káposzta saláta), porszívóztam - követ mostam. Sajnos a kertbe nem jutottam ki, és a tetőtéri tárolót sem raktam rendbe - ahhoz egy délután nem elég, hozzákezdeni egyszerűen nincs lelkierőm! Annyi mindentől kellene megválni, amit korábban félreraktam, vagy kitalálni valamit a hasznosításukra! Idő kellene, sok idő! Vagy sok pénz? Igen, igen -idő és pénz!

Nem vagyok telhetetlen, de be kell látnom, hogy kissé lelassultam, vagyis sokkal több idő kell mindenhez.

Tegnap 30 kg almát vettünk, ma levittem a pincébe - felhoztam egy tavalyról megmaradt ráncoskát. Valamikor nyáron a pincetakarításkor még 3 db volt épségben, de akkor már az idénygyümölcsökre vágytunk. Ahhoz képest, hogy 1 éves, egészen jól tartja magát. Ezt a pillangót tegnap sütüttük a gyerekekkel. Most vasalnom kell! Pá!

DSCF5195.JPG

DSCF5194.JPG

 

 

 

2 komment

Egy kis néprajz és más

2014.10.17. 23:37

szerző: greenfo

Kokas! Húúúúú, de régen volt! Van az már vagy 50 éve, mikor utoljára láttam kukorica pattogatást.  Édesapám levette a rúdról a pattogatnivaló kukoricát, és mi gyerekek lemorzsoltuk azt, majd "kiszeleltük". Magasból, vékony sugárban leengedtük egy másik edénybe, miközben a szélmozgás, kisodorta a lihát! Aztán nagy tüzet rakott édesapám. Valóban, akár csutkából is lehetett a tűz, mert inkább nagy, mint erős tűz kellett hozzá. Édesanyám levette a spajzban a szögről a nagy rostát, és kb. egy cső kukoricát beleöntöttünk. A tűz fölött úgy mozgatta a rostát, hogy a szemek forogjanak benne, és minden szem egyformán forrósodjon át. A belsejében keletkező gőz bontja ki a szép fehér kokasokat!  Nagy vajlingba öntöttük, és indulhatott a másik csö pattogatása -  állítom, hogy kicsik és nagyok örömére!

Borsod online / 2014.10.17 12:09; Frissítve: Jávorkútra tekertek a „Pedálkirályok”

Simkó Zsolt, az MVSC egykori élversenyzője is rajthoz állt.Simkó Zsolt, az MVSC egykori élversenyzője is rajthoz állt. - © Fotó: Molnár Tibor
Miskolc – Gyönyörű időben, remek hangulatban rendezték meg október 12-én a „Pedálkirály Miskolc” sorozat 4. állomását, a jávorkúti hegyi időfutamot. Az abszolút elsőséget Andó Ágnes (Freeriderz SC) és Hacsi Ákos (Team 3K) szerezte meg.

 

Az MVSC egykori legendás versenyzőjének, edzőjének, szakosztályvezetőjének, Kovács Károlynak, vagy, ahogy mindenki ismerte és tisztelte, Mackó bácsinak az emlékére hosszú éveken át itt rendezett verseny útvonalán a szép számú miskolci kerekes mellett, Kecskemétről, Nyíregyházáról és Debrecenből érkezett sportolók is rajthoz álltak.

 

1 komment

Horror

2014.10.16. 23:18

szerző: greenfo

Ülök a szobában, halkan, egyedül, és a ....nem a fájó múltra gondolok, hanem arra, hogy mikor és, hogyan szabadulhatunk meg ettől a vadállattól, ami randalírozik a lakásunkban?! A bárszekrényből vigasz csokit szerettem volna adni az unokámnak, mikor a dobozfedőt felemelve fura dolgot láttam. Nem hittem el. A lakás legtávolabbi részén levő szekrény egyik elemében van egy poharas rész, aminek az egyik polcán tálcákat, szalvétákat, és konyharuhákat tartunk, ide rejtjük a csokikat, bombonokat is. DSCF5192.JPG Ebben az elemben a világítás miatt van egy kör alakú nyílás a vezetéknek, amit megtalált az ős ellenség!  Azonnal módosult a programunk, sőt! Órákon át mostam a sok poharat. Domestoszos fertőtlenítés után mosogatószeres átmosás jött. Csillog, villog minden, de egérkének nyoma veszett. Tele vagyunk taposóaknákkal. Hagyományos egérfogó, és ragasztós papírok vannak a lakásban mindenfelé. Szeptemberben volt sok túlmunkám, amiből 2 napot lecsúsztatok holnap és holnap után. Csőre töltöm a puskámat, és indul a vadászat tovább!

4 komment

Hétfő

2014.10.13. 22:16

szerző: greenfo

Ma szuper nyugis nap volt a munkahelyemen. Kiderült, hogy nem gépek, hanem emberek dolgoznak együtt. Ment minden munka, sőt! Az az energia, amit máskor a stressz köt le, most felszabadulva, szárnyaltunk. Egy-egy jó megjegyzés, nevetés, fantasztikus, ha a team nyugodtan dolgozhat együtt. 

Eszter és Zsófia ma korán reggeltől nálunk volt. "Éjszaka ugattak". Ágika főzött rántottkrumpli levest és tésztát főzött ki pörkölthöz. Persze sajtos, tejfölös tészta lett belőle, mert inkább azt kértek. Jól bepakoltak, ahogy nagyapó mondta.

A csalamádéra mikor hazajöttem, ráöntöttem az ecetet, és kb 1 órával később üvegekbe raktuk. Zoli tette a csípős paprikát az üvegek elejébe, és lekötötte azokat. Olyan finom, hogy máris készíteném az újabb adagot, mert ez veszélyben van. Magában is szeretem enni. Ráadásul ezt az adagot a 2 vőmnek ígértem. Helyet kellett találnom nekik a spajzban arra a kis időre, amíg elviszik haza.

Ez tegnap, a Jávorkúti időmérő verseny eredményhirdetése. Lassan már nem fogják engedni, mert úgyis lefoglalja az első helyet. Nagyo jó kondiban van, meg jó a taktikája is. Jávorkút kupa időmérő 2014.10.12..jpg

6 komment