Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Dolgos napok

2014.10.25. 21:58

szerző: greenfo

Tegnap viharos szél fújt, esett közben, és én alig tudtam erőt venni magamon, hogy kimenjek a kertbe. Júliusban vetettem céklát, amit hagytam még hagy hízzanak, és szuper zsenge fehér retek volt még a földben, amit kiszedtem. Csupa sár volt minden, az ujjam kesztyűn keresztül is majd lefagyott.  Mindig szeretném elkerülni ezt a helyzetet, de azt gondoltam, hogy még van egy hónapunk a jóidőből! Olyan gyorsan hűlt a levegő, 8 órakor 3 fok volt, és megilyedtem, hogy hajnalra fagy is lehet, kimentem lámpafénynél krizantémokat takargatni. Sár és hideg, no, legyen mire visszaemlékezni erről az évről is. (2 sor sárgarépa, és egy kis petrezselyem is kiszedésre vár. Naggyon trehány gazda vagyok!) Még mindig maradt fertőtleníteni valóm, fincike jóvoltából túl vagyok egy alapos nagytakarításon! Azért még várjon az a tél!

 Ebben a 2 napban elég sok pénzt költöttünk. Igaz, került egy kis hús a fagyasztóba - 3-3 kg pulyka felsőcombfilé, marha-pörkölthús, csirkecomb, és s.elsőcsülök. Zsírszalonnát csak ma reggel kaptunk, 7 kg ot sütöttünk ki.DSCF5197.JPG Jó kis adag tepertő és 5 liternyi zsír lett. Még frissen vitt is tepertőt Zsuéknak Apja, meg paradicsomos káposztát. Azt is Ágika főzte, mert én a fodrászat előtt kiszálltam a kocsiból. Több, mint 2 órát voltam ott, mert festett Marika, és beszélgettünk (előtte, utána, közben) - hiába, 2 hónapnyit kellett bepótolni! Édesanyja kórházba került, és jó volt kibeszélnie a bánatát. Egyébként ha csak vág, egy kicsivel több, mint félóra alatt végzünk.  Gyalog mentem haza, gyönyörű napsütéses időben.

Á még dagasztott egy kenyeret, és kisütötte a babapiskótát - azt én állítottam össze, csak pihentettük 4 órát. Szeretjük rágcsálni, meg pudinghoz, mascarpónéhoz is jó, ha van kéznél valamennyi. Mindig hamar elfogy. ez is.DSCF5198.JPG

DSCF5196.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 Réka 2014.10.24.jpg

 A kis cukor csütörtöktől a másik nagyszülőket varázsolta el. Ez a kép ott készült. Nagyon szereti a felnőttek könyveit. Sajnos a lapozás egy kissé nehéz neki. Az összefűzés mellett fogja meg, és bizony gyakram szakadnak a lapok. Szerintem a siker vakította, ezért kellett a kalap a fejére.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Mennyei savanyú recept

2014.10.23. 17:58

szerző: greenfo

Hozzávalók: egyenlő arányban veszünk (pl.1,5 kg) uborkát, szinesedő fehérpaprikát, fehér káposztát és kevesebb (50 dkg) vöröshagymát. Az összes 5 kg legyen.

20 dkg cukor, 8 dkg só, 1 teáskanál borkén, és 1 kávéskanál szalicil.

A zöldségeket legyaluljuk, a többi hozzávalót összekeverjük, és a zöldségekre öntjük. Hamarosan összeérik, össze is esik. Másnapig néhányszor megkavarjuk és 1,5 dl 20 %-os ecetet öntünk rá, amivel félóránként 3-szor  átkeverjük. Végül üvegekbe rakjuk, közben pici piros csípőspaprikával díszíthetjük, ízesíthetjük, a visszamaradt levét szétosztjuk és lekötjük.

Az ízesítésnél már érződik a kellemes illata. Nem kell kicsavarni, ezért minden ásványi anyag benne marad. Az ecettel csínján bánjunk. Eredetileg 2 dl-t írt a recept, de az számomra nagyon savanyú volt, még így is az utolsó féldecit csak kóstolás után adom hozzá.

Még most sem késő elkészíteni, ha mást nem, mindenből fél kg, és friss fogyasztásra, meg 2-3 üvegre is jutbelőle. Szetetettel ajánlom mindenkinek!

 

5 komment

Agility

2014.10.23. 00:05

szerző: greenfo

Kedves osztálytársam nagyszerű hobbit talált. Néhány évvel ezelőtt megpróbálta az agiliti kutyás sportot egy távoli egyesületben. Olyan gyorsan jöttek a sikereik Kutyussal, és néhány kutyás társsal, hogy egy üres telken kiépített a baráti körével egy pályát, és saját ritmusukban végezték az edzéseket. Magyarországon még most sincs sok klub, és nagy hagyománya. Mai napig fejlesztik, szépítik ezt a pályát. Igaz, most könnyebb, meg óriási lökést adott az ez év szeptemberi világbajnoki cím, amihez ezúton is gratulálok Nekik!

agiliti.jpg

Luxemburgban nyert agiliti világbajnokságot a csapata. Ezért nem tudott jönni az osztálytalálkozóra. 60 éves, és ez a sport folytonos edzésben tartja, mert a gazda ugyancsak dolgozik  a pályán! Hűséges kutyusai lesik a gondolatát is, annyira együtt rezegnek.

 

Ugró_Sidy_1.jpgIsmerek én is olyan emberkét, akinek a gondolatát lesi a kutyája, és fordítva. Nagyon jól páros, és Sidike folyton játékos kedvű Sajnos a közelünkben nem találtam ilyen klubot, csak kutyasulit.

7 komment

Gyerekek

2014.10.20. 22:39

szerző: greenfo

Szombaton este vitte haza nagyapó a gyerekeket. Végülis 1 napja nem láttuk Őket, mikor Tibor küldött képet róluk. Z most a verenyen fotós anyjával volt vasárnap, R meg a várban volt a szüleivel. Sajnos a kép itt fekvő marad. Pedig majdnem olyan jó, mint a Skyppy ajtón kitekintő cicás kisgyereke.

2014.10.19_1.jpg

2014.10.19_3.jpg

2014barcika2.jpg

A várban 2014.10.19.1.jpg

 

 

 

 

 

4 komment