Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Szülőfalum

2014.11.02. 22:25

szerző: greenfo

Ott tartok, hogy ha a szülői házhoz megyünk, közeledve a faluhoz már gyomorgörcsöt kapok. Mindig félek, hogy ugyan mit találunk, milyen "meglepetés" vár. Ebben az évben 2* volt kint a rendőrség, 2* a polgárőrség, és számtalanszor lehettek volna még, mert annyi bosszúság ért, hogy pokolra kívánom az egész Gesztelyt!

És közben meg befut egy ilyen összeállítás, aminek minden képe ismerős, a dal szövege elérzékenyít, Csákányi László előadása meg kiüt, úgy, hogy a sírást alig tudom visszatartani. Alig 10 km-es távolságból vágyódok "haza". Öregszem, vagy csak megkergültem?

1 komment

Diliház

2014.10.31. 21:10

szerző: greenfo

gyereke_valahol_1414791620.jpg_728x546

Ma kulcsos ember voltam. Sokan a Mindenszentek napja miatt jó előre szabadságot vettek ki, 2 embernek soronkívüli nsp kellett, ügintézésre, alig maradtunk az irodában. Hónap utolsó napja volt, és mindenféle zárások vártak, meg néhány leszámolás. Egész napra elég lett volna, ehhez képest fél 9-kor egy több napra való, több emberes munkát kaptunk "fentről", 10 óráig elvégezni. Hasra vágtuk magunkat, és mindent félretéve csak ezt csináltuk. 3 óra lett, mire az alapokkal elkészültünk, tovább küldtük egy külső "szervezethez", akik ez alapján tudnak választ adni, kb. kedden, ha megkapjuk, kielemezzük, gyűjtögetjük a kívánt adatokat, és már szerdán meg is adhatjuk úgy 10 órára a választ. Pedig a hónap eleje is rengeteg munkát ad. Nem igaz, hogy szeptembertől csak örökös hajtásban vagyunk. Szeretnék végre egy csendes hetet!

 Hétvégére még tanulnivalót is hoztam. Már most is igaz a holtig tartó tanulás? Akkor nagy jövő áll előttem!

1 komment

Szünet

2014.10.30. 21:46

szerző: greenfo

Elmúlott a születésnap, de az ajándék nem múla.... Mo-Portugália EB selejtező mérkőzésre kapott 2 jegyet tőlem a kedvesem. Szerényen a 2. jegyet magamnak szántam. Hatalmas tömeg, rettenetes zaj, de igazán sportszeű szurkolókör jött össze. Nagyon jó volt közelről látni az akciókat, meg érezni a biztatás ritmusát a támadás sikeréhez. Jó, meccs volt, a második félidő különösen izgalmasra sikerült. Az Apum legnagyobb gondja az volt, hogy nem nézheti vízszintesben. Nagyon jó kimozdulni. Máris kinéztem egy Havasi koncertet, meg Cserháti Zsuzsa-Máté Péter emlékkoncertet. De ezeket csak nézem, egyszer majd neki indulok! Rengeteg előadás van, pl. Herman Ottó nyomában rovarok kiállítás, ásványos, régészes előadás. Mostanában ezek nem igen férnek bele. Majd, ha nyugdíjas leszek, megyek minden felé.

Addig lesem a meseszép naplementét! Olyan megvilágításokat lehet látni, hogy el sem hiszem! A kép nem tudom jól adja-e vissza amin ámultunk: A házak már sötétben vannak, elég erősen sötétedik, közben a Bükk mögött a lemenő nap elulról viágítja meg a felhőt. Teljesen kiemelte 3D-ben a felhők formáját, alakját, és ennek részesei voltunk. !Egyébként maszatolt gyerekfestményhez tudnám leginkább hasonlítani. 2014.10.28_3.jpg  A gyerekek közben vándorolnak egymáshoz. Kettőt itt, kettőt ott alszanak,. Van négy gyerekünk, egy gyerekünk, egy napig egy sem, hogy regenerálódjunk!

 

3 komment

62

2014.10.28. 22:10

szerző: greenfo

Nagyon szeretem! A gyerekek nyúzták ma eleget, de hisz Ő ettől is boldog. A húsleves finom volt, csak zavart, hogy egyedül kellett estebédelnem. Mindenki a tortát várta, igyekeztem hát belapátolni. DSCF5200.JPGA tortát V. sütötte, nagyon finom, csupa tejszín tortát készített. Valahogy kicsi nelünk egy torta. A csoki réteg nagyon vastag volt rajta, ezért a kés nem nagyon volt irányítható. Három és fél szelet maradt. Sajtos rúd volt még a csemege.Majdnem 8 óra volt, mire elcsendesedett a ház. Mosogatnivalóból is van még egy adag, én meg nagyon-nagyon fáradt vagyok. A gyerekekkel aludtam,  - nem a helyemen - nem igazán pihentem, elég nyúzott voltam ma. Az Ő órájuk még nem állt át, fél 6-kor már felébredtek. Picit még összebújtunk, de Ők még kicsik a lazsáláshoz. Nagy ablakon kopogás, integetések közben startoltam a busz irányába. Holnap is jó napunk lesz!

Módosítanak, valami talán megmozdul itt a blogon. Bár a nagy nyilvánosságot nem díjazom. Igazából nekem bejött ez a szerény látogatottság, meg a kisebb nyilvánosság.

 

 

 

3 komment

Őszi szünet

2014.10.27. 23:39

szerző: greenfo

No, ma hajnalra lefagyott a hólabda krizanténom. A múltheti szeles időben takartam, pedig számtalanszor hallani, hogy "szélcsendes helyeken fagyhat". Tegnap reggelre deres volt a kertben minden, főleg a füvön lehetett látni. Hiába, október utolsó napjai vannak! Most is mondja, hogy északkeleten -2,-4 fok várható. Már nem érdekel!

A gyerekek itt vannak. Már elcsendesedett minden, de napközben nem akármilyen őrület volt. Nem tudnak betelni egymással, egyik őrületből a másikba esnek! Remélem holnapra kialusszák! Nem győztem pakolni, miután elaludtak. A fürdés sem volt egyszerű, a mesénél meg rövidre zártam. Olyan mesekönyvből olvastam, amiben nem volt kép, és mondtam, hogy mozdulatlanul, szemet becsukva képzeljék hozzá a képeket. Egyébként mondatonként adamásztak megnézni, hogy ezt, meg azt hogy rajzolták meg.DSCF5199.JPG

Ma csúsztattam a szeptemberi túlórát. Sajnos csak 1 nap jutott, a hóvégi zárás miatt nem vehetek többet. Ma reggel megrohamoztam a bankomat "a ...és Vidéke Takarékszövetkezet"-et, mert hétvégén gonosz volt hozzám. Elég nagy összegeket utaltam csütörtökön este, és pénteken szerettem volna megnézni, hogy sikeresen leemelték-e, vagyis az egyik helyről visszaigazolták a rendelést, a másik meg semmit sem jelzett, ezért akartam megnézni. Valami defekt miatt rossz jelszót adtam meg, aztán ragaszkodva ahhoz újra és újra próbálta. Persze, hogy kitiltott. Péntek déltől hétfőig semmit sem tudtam intézni. A gyógyszer már meg is érkezett, a kameráról meg semmi hírem sincs. Remélem holnap az is megérkezik. Voltunk a Tupperware lerakatában is Mc-on, kicsivel több, mint 10 ezret hagytam ott. Főleg a 2 vőnek vásároltam. Egyiknek meglepetés lesz, a másiknak a felesége kérte, hogy mit hozzak.

A háziorvoshoz elvittem az onkológián (szűrés, hasi uH, csontritkulás) és a tüdőgondozóban kapott leleteket. Doktornőhöz nem is akartam bemenni, az asszisztens ragaszkodott hozzá. No, ő megilyesztett, mert a (számomra egyértelmű, és a doki is nyugtázta, hogy minden rendben) leletemen olyat látott, ami miatt 3 hónap múlva ismételtessem meg a szűrést. No, ezen még rágódok kicsit. P2,  és panaszom sincs, ezért nem értem, miért akadékoskodik. FÚ! Meg kell néznem mi a fene az a metaplásia!

Na, előkészültem a holnapi ebéddel. Szülinapozni fogunk. Férjem fog főzni marhahúsból levest, és paradicsomszósz lesz pürével, meg a leveshússal. Ez volt a gyerekek vágya, és valóban, már 2-3 éve nem főztünk marhát. Még a vadast is pulyka felsőcombból készítettük. Igaz, a lányok felismerték, hogy "milyen szép borjú hús!". A fűszerek és a zöldség miatt nagyon finom volt a mártása.

Megyek aludni, mert későre jár, nehéz lesz felkelnem!

 

 

3 komment