Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

No, ez nekem nem kell!

2014.11.12. 22:45

szerző: greenfo

hajdusito_1415826010.jpg_500x337

DOlgos jó napom volt melóhelyen. Holnap, holnapután itt lesz Zsófia és Eszterke, ezért este elmentünk vásárolni. Tojás, tej, tejföl, stb, mert ugye vasárnap nem voltunk..... Vettem Zsuzsának egy jó bokacsizmát, amit egyből el is vittünk Neki, hogy próbálja fel. Annyira örültem a csizmának, mert a talpa finom gumis, a sarka egy kissé emelt, pont csak annyit, hogy csinos legyen, de ne fárassza az egész napos állás. Hát, holnap vihetem vissza, mert nagy a lábára. Ebből a fazonból nem volt másik, a formája, a mérete miatt úgy örültem neki, mintha kincset találtam volna. A 180 cm-es gyerekemnek a lábára nagyon nehéz vásárolni, meg is hagyom Neki a keresés örömét. No, a lényeg, hogy talán veszek magamnak egy bakancsot az árából. Nadrághoz, télére - havat nem is merek írni.

V. volt itt napközben Rékával, sajnos nem találkoztam velük. Papa a nagy vendéglátó mostanában. Én meg írigy kutya vagyok!

 

2 komment

Térkép e-táj

2014.11.11. 22:39

szerző: greenfo

Alig van időm valamire. A munka ellopja a napom nagy részét, de ami időt igazán sajnálok, az az utazás. Vagyis, az araszolás! A városunk peremén folyik ez a hatalmas útépítés. A főleg keletről jövő forgalmat fogja össze ez a gyűjtőpont, és egy Miskolcot északra elkerülő út épül. Most jutott el arra a pontra, amikor már nagyon sok látszik, és össze kell kötni a régivel, közben meg segéd utak épülnek. Igazából nem is tudom mi okozza a forgalom torlódást, mert minden lezárt régi helyett van új szakasz. A Sátoraljaújhely felől érkező kollégánk azt mondta, hogy annyit állt Mc határában, mint amig odáig jött. Ma délután meg a kis városkánkon keresztül jött minden autó, ami Kassa, S.újhely, és ki tudja merről addig a kertek alatt ment el.

A 2010-es árvíz megrongálta a tőlünk kivezető utat, amiről tudtuk, hogy veszélyes lett, de nem javították ki a gátépítéskor, mert már ennek készültek a tervei. 4 éve a kihelyezett beton terelő egy sávra szűkítette le, ami bizony veszélyes volt, és sokszor erős emberek kifordították az út peremére. Az út fenntartók vissza, én meg aggódok, hogy nem lesz módom lefotózni az út 2 oldalán álló keresztet és Nepumuki Szt Jánost.

Tegnap libát pucoltam. Kb. 20 éve nem sütöttem libát. Most 2 db 5 kilósat vettem, amiről azt mondták, hogy konyhakész. Ehhez képest 6 órán át csipkedtem, daraboltam, mostam, és persze kisütöttem a zsírt is. Az egyik libár kétfelé vettem: combok, mell, és szárnytő és levesnek való lett belőle - a két különélő gyerekünknek, a másikat meg ..... megesszük itt nálunk. Készítettem ludaskásához való csomagot is, nekem is van 2 levesre való, meg a combok, mellek lesütni. Beindítottuk az Ágika hűtőjét, mert a mienk fagyasztójába nem fért. Azért van tanulság is: soha többet! Pucoltam már pulykát, ami kifejezetten sikerélmény volt, azt, ha tudok szerezni, fogok vágni, de a liba nekem nem nyerő. Még mindig tele van a szagával az orrom, talán még az elkészült étel sem fog ízleni.

 

1 komment