Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Mind

2014.11.30. 23:38

szerző: greenfo

Sűrű hetünk volt és most a hétvége is hasonló volt.

Péntek éjjel Zorkával aludtam. A helyén nagyon kühögött, fájt a torka, és kért vajas cukros kenyeret. Ez már hagyomány, hogy gyógyít, és remélem, hogy valóban! Megoldás, ha csak néhány órára is, de biztos, hogy természetes segítség. A fogmosás meg évente 2-3 napon talán nem gond. Szombat éjjel meg Eszterke rugdosta az oldalamat. Néha még át mentem a szomszéd szobába vizet adni, kenyeret ismét, meg takargatni a lányokat (Zsófit és Zorkát). Imádom Őket!

Tegnap Zsuék bálba mentek, Zsu fodrásznál volt, aztán még inget vettek T-nak, ebéd után meg rápihentek a nehéz éjszakának, ezért a gyerekek itt voltak reggeltől. Ma reggel korán kellett kelnie, mert a diákjainak délelőtt szereplése volt. Ebédre már itt voltak. Megjöttek V-ék is. Jól termeltünk, maradék csak annyi maradt, amivel éppen elszennyezünk 1-1- edényt, de rendes étkezésre nem elég. Eszterkének ebédet Zoli kell készítsen, sőt mindkettőjüknek.  Szerencsére megoldja! 

Reggel egy szorgos traktoros járt oda-vissza a kert alatt. Délután Hicskok filmet idéző képen borzadtunk: a friss szántást felfedezték a varjak. Többszáz érkezett, először hatalmas köröket írtak le, aztán leszálltak a szántásra. Valamelyik fiú egy felfújt zacskó kipukkasztásával riasztotta el őket. Hatalmas zajt csaptak. A néhány hete magasodó kukorica helyén milyen szép a frissen forgatott föld.DSCF5266.JPGDSCF5265.JPG

Délután a gyerekekkel kimentünk az adventi gyertyagyújtásra. Gépet sajnos nem vittem magammal, még telefont sem, pedig nagyon szép volt  a tér. Majd pótolom a 2. gyertyánál.

 

 

4 komment

Hétvége kezdete

2014.11.28. 23:57

szerző: greenfo

Most is elvesztettem a bejegyzésemet. Pancsolásról írtam, ami nagyon kellemes, sőt "tojásfőző" víz volt. A szabadban fürödtünk, és gyakran kiültünk a peremére, mert a medencében nem lehetett kibírni. Nulla fok volt, de minusz 10 fokban is nagyon kellemes ez a fürdő.

Ez meg a kedvenc zenészünk egyik feldolgozása. Gitár zene szól a lakásban, a kocsiban, és gitárszó a csengő hangunk is.

2 komment

Csipke T fotóiból

2014.11.27. 21:55

szerző: greenfo

Tegnap nagyon sokat írtam, és nem tudom, hogy mit bénáztam, de eltűnt minden. No, csak betegeskedő unokákról, fokhagyma illatú desodorról, esti kapkodós főzésről, hetek óta álomkórban szenvedésemről írtam. Talán semmi sem fontos, csak az, hogy vagyunk, jól vagyunk, és szeretet van. Ráadásul itt a hétvége....

Most mutatják a takarékszövetkezetünk miskolci fiókjának kirablóját. Olyan tökéletes felvételek készültek róla kifelé menet, hogy ő már megvan - csak éppen nem fogták el. A hozzá közel állók már régen beazonosították, biztosan a nyomában vannak. Á mondja, hogy hajnalban már mennek is érte. (Újabban minden bűnözőt kisgatyában, éjszaka tepernek le.) Nekem is nagyon ismerős a pofája, igazából egy 30 alatti kopaszodó fiatalember, csak nem tudom felidézni, hogy hol láttam már. Ha megkerül, itt biztosan tudni fogjuk, hogy ki ez a gyagya. Igazán ellennék őrültek nélkül is!

3 komment

Ködlekedik a köd

2014.11.26. 23:33

szerző: greenfo

Tibor képe. Korábban klszítette, és nekem egyik kedvencem. Sajnos mostanában nincs ideje ilyen fotós túrákhoz, pedig a felszerelése szuper, a szeme meg különösen jó a pillanat szépségének felismeréséhez. Most cukkoltam is az én képeimmel, azt hittem, nyomban Ó is lefotózza ugyanazt, összehasonlításul. Már sötétedik, mire hazaér, hétvégeken meg a sok tennivaló közül azt sem tudja mihez kezdjen. A gyerekei varázsolják el, leggyakrabban őket fotózza.

No, egy csomó minden elveszett! Talán egyszer jártam így még csak, mióta..az eszem tudom... no jó, mióta blogolok!

2 komment