Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

A tél virágai

2015.01.03. 17:06

szerző: greenfo

Jégvirágok helyett:

A sárga orchidea most virágzik nálunk először. Egy kiárusításon vettem 300,-Ft-ért, úgy 3 éve. Kb. akkor zárt be a közelünkben levő BricoStore áruház, ahonnan megmentettem. A pontos nevét nem tudom, csak azt, hogy tizede volt az eredeti árnak. Remélem, hogy a többi törzs is fog magd virágot hozni.

A kála kint volt a kertben. Bizony, már október volt, mikor kivettük, és bent sincs valami jó helye. Mégis nagyon hálás nekünk! Egy másik, jóval nagyobb tövet meg novemberben én vettem ki. Attól is remélek néhány virágot.

1 komment

Ujjé - v!

2015.01.01. 21:43

szerző: greenfo

Korábban sosem néztem előre, "majd lesz valahogy", vagyis "mindig becsülettel teszem a dolgomat, és akkor sosem lehet semmi baj" volt az érzetem, de mára elég öregesen, sok veszélyt, csapdát látok.

Most elsősorban a politika nyugtalanít! A sok buta, a sors által elkényeztetett, befolyásolható ember megijeszt. Azok, akik soha egy keresztül szál szalmát nem tettek életükben, csak mindig jó felé fordultak, és a tömeg vitte magával előre, felfelé. Akiknek akkor sem volt veszíteni valója, és most sincs, csak élvezik a hangjukat. A csorda hangját! Ahogy a számozott utcák lakói (akik "vért" kiáltva ész nélkül mennek, nem kell tudni, mi történt, csak benne legyenek!), nem kell tudni történetet, valóságot, nincs tolerancia, ész nélkül törnek a másikra, ha annak más a véleménye, mást akar, vagy több van neki.

Szóval nem akarok vészmadárkodni, de félő, hogy a történelem ismétli önmagát. Ne adja Isten, de még sosem láttam annyira a veszélyt, mint most. Mindig bíztam a vezetők higgadtságában, de most az őrűltek provokálása minden korábbinál erősebb. Bánt az is, hogy a tolvajok kiabálnak tolvajt. És az utolsó hang cseng a fülekben, ami eltakarja a lényeget, ebben a demokráciában, ahol folyton elnyomást hallani, mégis mindenki óbégat következmények nélkül. 

Persze az élet nem áll meg, születnek gyermekek, és mennek el emberek. Tesszük a dolgunkat - persze mint korábban, most is ellenszélben - mert valahogy helyezkedni nem tudunk, ezért minden sokkal nehezebb, drágább, fájdalmasabb, lassabb.  De - szeretet van, béke van, és remélem marad minden továbbra is. Néhány szép dologra számíthatunk ebben az évben. És innentől elhessegetek minden rossz előérzetet, mert szeretnék csak a jó dolgokra koncentrál. Az én esetemben ez nagyrészt a gyerekeink segítését, örömét jelenti, de még mi sem írjuk le magunkat.

Szeretném, ha boldog, békés évünk lenne! Ez nem önzőség, mert a környezetünk békéje határozza meg a mienket is!

2 komment