Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Szuper szombat

2015.03.29. 00:38

szerző: greenfo

Csodás napunk volt!

Hiába vagyok öreg, én nagyon szeretek reggel az ágyban lustálkodni. Ma olyan korán ébredtem, mint mikor munkanap van. Vártam a gyerekeket, ezért keltem is  gyorsan, és siettem a boltunkba, elkerülni a tömeget. Sikerült is. Nagyon finom, igazi szikkadt somkát kaptam, elfogadható árért. Ugyanilyet keddre igértek még. Eleve többet vettem volna, ha van, de a gyerekeknek is nagyon tetszett, nekik is fogok venni. Kedden délutánra ígértek szállítást.

Habart bablevest főztem, tejfölös-sajtos-baconos hajtovánnyal. 5 órára meg fűszeres csirkemellet sütöttem kukoricás rizzsel. Játszottam babával, örömködtem velük, mert igazán kerek náluk minden. Babuci a pociban szépen fejlődik, R szépen beszél, a miez-re nem győzünk válaszolni, és apja is egy nagy lehetőség kapujában van. Egyetlen gondja, hogy a munkahelyén fel kell mondania, és azt hogyan fogadják. Már csütörtökön elküldte a felmondást, de péntekig nem kapott rá választ. Vezetői szinten már terjed a hír, de Neki választ még nem adtak. Egy nagy család a cége, és a főnök személyes sértésnek veszi, ha valaki kiválik. 12 éve dolgozik ugyanott, és most egy sok szempontból előnyös lépés vár rá. Anyagilag és szakmailag is jó lehetőség - nyugodtabb tempóban. Nagyon szorítok a békés elválásért.

A fényképezőgépben az elem volt a ludas,  pedig 6 hete cseréltük. (pici cimkén ráírjuk a dátumot újabban.) Itt a Zorka nőnapi virágja, ami a gondos ápolásnak köszönhetően csodálatos lett. A másik kép a neten vásárolt 16 db könyv, amiket este válogattam össze. Nagyon jó könyvek, nagyrészt az unokáknak, amit húsvétra, gyereknapra, évzáróra gondolva vettem meg. Nincs időm másként ajándékra.

Most nagyon késő van. Este olvasgattam a neten, oldalasan a laptop mellé feküdve. Gyönyörűen elaludtam. A gond csak az, hogy még a fürdőszobában nem voltam, és így nem tudok visszaaludni. Mire ott végzek, addigra meg kimegy a szememből az álom - felébredek.

 

Szólj hozzá!

Vegyes

2015.03.27. 23:01

szerző: greenfo

Nahát! A Zorka meseszép jácintját fotóztam tegnap este. Ma szerettem volna beilleszteni, és nincs a gépen. Gyorsan "lefotóztam" újra, és most sem sikerült. Az elemet néhány hete cseréltük, nem szeretném, hogy elromoljon. No, hétfőn 6-ig, kedden 3/4 10-ig, szerdán 7-ig, csütörtökön 6-ig, ma pénteken fél 5-ig voltunk bent. 6 ember minden nap. Mára jutottam el arra a pontra, hogy nem akarom..... Nem bírom a megbeszéléseket, a soronkívüli kimutatásokat, meg a mindenféle ökörséget. Tegnap mindent letisztítva, új adag feldolgozására készültem, ehhez képest a kimutatást, a telefonokat, a korábbi szarost tettem tisztába. Kedves kolléganőnk szerződésén felfedeztem, hogy a magánnyugdíja nem él. 7 hónapja nem gyarapszik neki. Ő olyan laza, egyszer sem nézte meg, hogy mennyi jött rá. Mikor kértem, hogy hozza már be a havi értesítőket, azt mondja, én dobom kifele, nem nézegetem! Tavaly szeptember óta dolgozik itt, és a felvételekor nem rögzítették Neki. Ma rövid nap volt, nem tudtam a végére járni. Nem találtam a megjelölt magánnyugdíjpénztárat. Azt tudom, hogy sok elvesztette a jogosultságát erre, nem kizárt, hogy itt is ez történt. De hol a jogutód, amibe átirányították azokat, akik nem léptek vissza az államiba. Végül is szeretem a kihívásokat. Csak azt nem szeretem, hogy magamra nem marad időm. Este 9-kor áztatom a ruhát, reggel 5 után rakom a gépbe, a kertben nem veteményeztem semmit, pedig férjem kedden előkészítette nekem. A nyíló tavasziakban sincs módom gyönyörködni, és az unokákat sem látom. A család csodálkozik, mikor kicsit hamarabb megyek haza.

Én már mindig itthon szeretnék lenni.Kicsi, vagyok, éhes vagyok, ..... 

Drága jóbarátom, kedves osztálytársam tegnap egy nagyon fura idézetet tett, amihez azt írta: "Ez van!" Valami magányt, magára maradást, lelki fájdalmat, űrt sugallt. Elvicceltem egy kommenttel, mert nem szerettem volna rákérdezni, belelovallni, meg elvenném az élét a dolognak, és remélem a nagy kibékülést. 

A repülőgép szerencsétlenség is eljut hozzám, meg vagyok döbbenve a világ őrültségén!

10882343_10202180691877050_5681632838574797987_n.jpg

Szólj hozzá!