Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Vidám, szeretetteli találkozásokat kívánok minden kedves idelátogatónak!

1 komment

Nagypéntek

2015.04.03. 23:40

szerző: greenfo

Őrült cirkusz van a kaposvári egyetem rektora körül, mert a női dolgozóknak szabadnapot adott, hagy készüljenek, a család számára békés ünnepet készítsenek elő. A cikk úgy szólt, hogy a vallás miatt (meg ez egy konzervatív valaki, mert az egyetemen öltözési normát állított fel, korlátozza a sminket, stb.) , meg ugye a nő cseléd lesz, megalázta ezzel az indokkal. Különben meg, miért nem adott szabadnapot a férfiaknak is.

A szomszéd szlovákiában a nagypéntek ünnep, szabadnap. De ezt az államnak kell  megadnia. Miért is adja meg azoknak, akik nem tudnak ünnepelni, nem tudnak azonosulni az ünnep lényegével. A Pünkösd ünnepét sem tudják, de ezen nincs mit csodálkozni a karácsony is csak pihenő és költekezős ünnep. Elszakadtak a gyökerektől. 

Történt egyszer, mikor a városkánk pm hivatalában dolgoztam, hogy nagypénteken is bennt voltam. A régi, az idősebb kollégák szabadságon voltak, csak néhányan voltunk a hivatalban. Az adóosztályon folyamatosan van munka, főleg tavasszal, mikor kivetés, befizetés, lekönyvelés, egyeztetés, felszólítás, stb. Szépen mentek a napok, mert helyén tettük a dolgunkat. Egyszercsak megjelent a jegyző, és kiküldött minket végrehajtani. Szó szerint - kimenni! Kimutatásunk volt, mert folyamatosan követtük a kinntlévőséget, csak jegyzőkönyvet kellett vinni, és becsengetni. EZ volt a legnehezebb! Nagyon szégyelltem magamat, hogy mikor a rendes családanyák készülődnek, én nem hogy dolgozok, de olyan munkát végzek, ami megalázó  - számomra. Néhány mikró (ez 12 éve volt), ami akkor nagy szó volt, meg egyébb kisgépek, TV , nem emlékszem, mik kerültek fela listánkra, de délig én összeomlottam. Valóban beteg lettem, nem aludtam éjszakákon át, meg vert a szívem ezerrel. Akkor nyugtatókat is kaptam, és elkezdtem új munka után nézni. Az új főnököm erősen vallásos volt, szlovákiából, és sosem dolgoztunk nagypénteken.

Ma de ja vu érzésem volt. Kora reggel keltem, startoltam "a világot megváltani". Minden igyekezetünk ellenére nem haladunk a tervezett szerint. Már egy hét kiesés van abból, hogy pl. mostanra időzítettek számítógép cserét. Át kellet adnunk az irodákat, mindent elpakolva, mert kábeleket is húztak, bútormozgatás is volt. Másik napon a gép száma alapján informatikus Bp-ről telepíti fel a programot. Sajnos kettőnknek még ma sem volt KIR-es programunk, félek, hogy kedden reggel sem lesz egyből. Az idő szorít, már jelezték, hogy milyen táblázatot kell készíteni. Az is egy nap. Ja, 2 fővel kevesebben vagyunk. Nem találnak, de szerintem nem iskeresnek embert.

No, mostmár csak az üünnepre koncentrálok. Takarítok, sütök és estére a feltámadási szertartásra szeretnék elmenni. Nagyon aranyos fényképem van a gyerekekről, csak sajnos nem találom a kábelt. Lehet, hogy a helyén van?

1 komment

Ezeket a kedves figurákat még télen mentettem, a gyerekeknek szerettem volna szalvétára varrni, és csipkés sapkát is szerettem volna kötni tavaszra a lányoknak. Sajnos ez a következő évekre marad. Helyette vettem egy halom könyvet. 18 db. Van benne kifestő, képes, mesés könyv, leírás, cserkész könyv, ifjúsági könyv, és lányregény. Lehet, hogy a kicsik könyveit nehezen tudom majd elosztani, de ha jó idő lesz, akkor az udvaron egy-egy csokifigurával megtalálhatják. Apró csoki is jöhet akármennyi, mert az oviba és az iskolába is sokat kell vinni.

Kaját nagyrészt hideget készítek, mert a szabadba tervezek programot Egy majorságba van meghívónk, ahol játszótér, lovaglás, kecskék, alpakák, kézműves játékok, sok jó program vár. Van egy szuper skanzen is Polgárnál, Mikor megnyitott 2 egymást követő évben ott voltunk, aztán a kicsik születésekor ez kimaradt. Nagyon jó játékok vannak a gyerekeknek ilyenkor. Namármost - ember tervez, Isten végez - havazást hallok az ünnepekre. Lehet, hogy jól jön a jó meleg húsleves? 

Ó, a tegnapi földrengést nem is említettem. Az udvaron voltunk, és mintha nagytestű madár alacsonyan szállva suhant volna el felettünk. Á. a lakásban azt érezte, hogy elhúztunk valamit a fal tövénél. fél óra múlva már olvasta, hogy földrengés volt alattunk. Atrur Herczog Földmoraj című könyve félelmetesen jól írja le az ilyen eseményt. Neki a Rajzás is szörnyű. Azzal éltem, vagyis nagy hatással volt rám. Féltem egy jó darabig, pedig jóval 40 felett olvastam. Elég ilyesztő, hogy egyre közelibb minden katasztrófa. És mégsem kapcsolnak az emberek! A kormány a mágnások érdekeit védi, de ha nem lennénk vevők a "hülyeségre", akkor mehetnének a fenébe. Mért kell az a sok olaj, földgáz kitermelés, a tengerek vízszint emelkedése is hatással lehet a gömb belsejére. Ébredni kéne már!!!

 

 

1 komment