Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Heti..

2015.04.24. 19:49

szerző: greenfo

Elrohant ez a hét is. Múlt vasárnap ronda szeles idő volt, kicsit dolgoztunk a kertben Zorkával. Levágta az elvirágzott nárciszokat, és kicsit kutyázott, án a virágos kertet rendezgettem, vetettem náhány magot. A hideg szélben szegényke megfázott, szerda reggelre már kis hőemelkedése is lett, ezért itthon maradt az oskolából. Húsvét előtt vásároltam a book.hu-ról 18 db könyvet, abból adtam neki egy lányregényt, hogy legyen ami leköti. Nagyon talált, most ment az apjához a hétvégére, és vitte magával. Lehet, hogy nem lesz ideje olvasni, de ragaszkodik hozzá, aminek örülök. Már jelezte, hogy ebbő ma sorozatból melyeket kéri majd. Várom, hogy először ezt beszéljük meg.

Kedden Réka volt itt, mikor anyja vérvételre ment. Szerdán Eszterke kötőhártya gyulladás miatt, ma megint Réka a szüleivel.  Apja munkahelyet vált, és most a felhalmozódott szabadságokat vette ki. Voltak vadas parkban, Tapolcán, ma kocsit szereltek, betervezték a krémmel bekent falnak az átfestését, mennek majd néhány napra a másik nagyszülőkhöz, úgyhogy hasznosan és tartalmasan fog telni ez a másfél hét.

T. több, mint 12 évig dolgozott a munkahelyén, ahol nagyon megbecsülték, sok feladatot kapott, jól keresett, de akadt egy jobb. Itt tervezőmérnökként fontos feladata lesz, és büszkén mesélte, hogy mennyire örül ennek a lehetőségnek. A nyelvhasználat mellett a tudásának más részét is használhatja. V. aggódik csak, hogy mivel új lesz a munkahelyén, a baba születésekor még biztosan nem kaphat szabadságot. Nyugtattam, hogy minden rendben lesz, és biztosan Neki lesz a legrosszabb, mert nem lehet a gyerekeivel, sőt, mivel más jellegű lesz a munkája, mint amit eddig csinált, lehet, hogy a könyveibe is bele kell nézzen majd.

Én meg tervezem a hétvégi 2 napot. Mosni, főzni, kertészkedni, varrni, pihenni kellene. No, majd vasárnap este meglátom, hogy mit sikerül elvégezni. 

 

1 komment

Kicsi örömke

2015.04.22. 23:18

szerző: greenfo

Keveset vagyok a kertben. A kertészkedés, a növényekről gondoskodás mostanában csak a szobanövényekre korlátozódik. Örömömre, mindig van 1-2 gyöngyszem:

Talán 3. éve virágzik nálam azt követően, hogy kaptam Zsuzsukától. Kála, és eredetileg lila árnyalatú volt. A virágja nagyon kemény, és hetekig tartja magát. A levele 30 cm-nél nem nő magasabbra, és ősszel teljesen visszahúzódik. Februárban szerettem volna átültetni, de nem találtam a föld felső harmadában semmit sem a "gyökeréből". Az első évben kisebb cserépben volt, és átültetéskor meglepődtem. A papsajthoz hasonló lapos, kisebb-nagyobb, kb 5 Ft-oshoz hasonló méretű korongok voltak a bolti földben. Közönséges virágföldem volt, megágyaztam a cserépben vele, áttettem a kapott földet mindenestől, és vékony rétegben betakartam. Ha leszárad, már át kell ültetnem. Megtaláltam a szobanövényes könyvemben is, utána kell néznem, hogy milyen közeg jó neki. Lehet, hogy nem is igényes virág?

Innentől a sivatagirózsát fogom pátyolgatni. 2 hónap múlva talán az is meghálálja.

2 komment

Minden a régi

2015.04.21. 21:36

szerző: greenfo

Szerettem volna lemenni a pincébe, hogy koptassam a ráncosodó almákat. A fagy elől még vasárnap én tettem be egy virágládával futómuskátlit. Kihoztam, hogy a pinceajtót ajtót fel tudjam nyitni, közben Sidike alám mászott, neki estem az ajtófélnek, jól felkarcolta a karomat. Nyitnám fel az ajtót, de annak az egyik csücske beleakadt egy halom gumiba. Úristen! Gumis műhely van itt? A falon a férjemé, a munkaasztalon az egyik vőé. Ez kié lehet? Hát, az Á barátja hozta, valamelyik nap lecseréli. No, a pincébe nem jutottam le, de a kertben szemlét tartva megakadt a szemem a rebarbarán. Lecsavartam 5 szárat, megpucoltam, és lett belőle csoda finom kompót. Férjemmel ettük meg, mert a lányok idegenkedtek tőle. Á-nak nem tetszett a "szaga", a gyerek persze hogy őt majmolta. Meg sem kóstolták.

Holnap Eszterke lesz a nagyapa vendége, sajnálom, hogy nem lehetek velük én is itthon.

Ma vettem egy új itthoni papucsot. Nagyon kellemesen masszírozza a talpamat, remélem ez is hozzájárul a gyógyuláshoz.

1756_544323392280580_208890183_n.jpg

4 komment

Visszatekintés

2015.04.20. 23:40

szerző: greenfo

dscf5614.JPGA lábammal az történt, ami a fájós fogakkal szokott a kezelés előtt. A vizsgálat előtt egy héttel már alig sántítottam. 13-án a doktor szilikonos sarok éket ajánlott, és Action krém használatát. 3 hét múlva kontrol. Ha nem javul, azt mondta, hogy megszúrja.... Kenem ezerrel. 2 este után már ugyancsak átitatódik a az alvós zoknim...(Brr! sosem tudtam elképzelni, hogy abban is lehet aludni. Ahogy a pici babának jó, hogy összeér a talpacskája, azt érzem, igazinak.)
Ahogy jött a jóidő, cipőt váltottam. Egy nagyon szép, és kényelmes cipőt is sikerült találnom, amiben most majdnem a régi tempómban közlekedek. Azt hiszem, szuper dokit találtam: ránézéssel gyógyít!

Ágika születésnapja ma van. Hazafelé vettem egy pici tortát, mert azért az mégiscsak kell. Kívánom Neki, hogy legyen boldog, találja meg önmagát! Vannak jó dolgai, de érzem, hogy még nincs a helyén. Nagyon fiatal, és van még ideje bármire. Ezt csak Ő nem tudja.szept_1_036.jpgHazatérés, fáradtan, kimelegedve, úgy 2 évvel ezelőtt. (Azóta Z a válláig ér.9 Kérésemre visszafordultak, hagyták magukat, hogy hamarabb szabaduljanak. Azt szokta mondani Á, hogy nyugodtan áll a gép elé, úgyis lefejezem. Nos, itt nem, bár lehet, hogy a kép nem elég éles.

1 komment