Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Bringa

2015.05.02. 18:33

szerző: greenfo

Az első verseny eredményes volt. Majdnem egy éve, mikor hatalmasat esett, 2 hónapos kiesés lett az eredménye, és de még akkor sem volt gyógyult, csak már újra indult. Nagyon féltem (nem féltem, hanem féltem!), mert a nagy versenyzésben csak a cél lebeg a szemük előtt, tepernek, mint állat, és az a vékony kerék nagyon ingatag. 20 km-es időfutam volt. Itt percenként indtják a versenyzőket, és csak önmaguk az ellenfél, nem szükséges a másik feldöntése. Ma kerültek fel a képek a versenyről.

 

 

6 komment

Hármasban

2015.05.01. 20:48

szerző: greenfo

dscf5637.JPGÁ bringaversenyen volt, Zorka a mi lányunk lett. Nagyon jó volt együtt. Ha itt vannak "uncsik", akkor velük játszik - olyankor Ő is házigazda. Ma meg csak unoka volt, körülötte forogtunk. No, nem szószerint, csak sokkal másabb az együttlétünk, ha se anyja, se más rokonság. Népdalokat énekelt, verset tanultunk (jövő szerdára kell!), olvasott nekem, én is elővettem a József Attila kötetet és a beszélgettünk róla. A Tisza címűre 5-öst kapott, elmondta, a Mamát is, majd a Kései siratót én mondtam - olvastam ahol megakadtam. Ő gyakran jár a Lillafüredi sétányon, ahol J.A szobra van, számtalan gránittáblába vésett idézettel. Itt van a "Tiszta szívvel betörök,
ha kell, embert is ölök - volt miről beszélni.....

Mindenben segített: útmutatásom alapján elkészítette a Margitka kölesgolyóját. Nagyon finom, és a férjem kérésére édes íz nélkül köretnek máskor is jöhetnek ezek a gombócok. Este Ágika tejföllel és pirított szalonnakockákkal ette. Neki is ízlett.  

Tegnap városkánkban fáklyás felvonulás volt, sajnos elfelejtettük, így csak a képeket nézegettük. Ma is volt egész napos program, de nagyon jó volt a mi itthoni együttlétünk is. Ebéd után mindhárman szundítottunk. Zorka befészkelte magát az ölembe, elolvastam neki a nők lapja  meséjét. Mire a végére értem, jó nagyokat ásítottam. Olvasgattam még egy kicsit, és elszundítottam. Nem nagyon kényelmesen feküdtem, de a gyerek miatt nem moccantam. Ébredeztünk, mikor megérkezett Á.

Kicsit kertészkedtünk, kutyázott, bringázott, gyönyörködtünk a szemközt lakók kapuja előtt feldíszített májusfában, meg a 4 házzal arrébb levőben.  Nagyon szép ez a szokás, sőt tegnap sok májuskosaras embert láttam. Jó volna, ha megmaradnának a szép hagyományok.

5 komment

Kungfu gólyák

2015.04.29. 22:43

szerző: greenfo

Repül az idő - hetek, hónapok rohannak egymás után, a hajtás meg megmarad. Annyira, hogy 8 főből 6-an fél 7-kor együtt jöttünk el. Akkor is azért együtt, mert mikor készülődtem, ráeszméltek, hogy csak nekem van kulcsom, hogy zárjak. Oda akartam nekik adni, de akkor holnap valakinek 7-re ott kellett volna lennie nyitni. Férjem ezt úgy fogalmazta, hogy minél korábban megyek, annál később jövök el. Sajnos így van.

Ráadásul egy főnök sem volt a láthatáron. Se kis és nagyfőnök, se gazdasági vezető, de hát mi tesszük a dolgunkat. Termeltünk 3 hatalmas iratgyűjtős aláírnivalót, holnapra ezt aláírva továbbítanunk kell. De, ha arra gondolok, hogy még vihar is várható (mert midig ez lesz a hosszú utak végén), holnap kapaszkodhatunk. Van egy ígéretünk, hogy 1 órakor eljöhetünk - no, ennek tudatában pörögni is kell. Harcoltunk ezért a délutánért, mert egyik kolléganőnknek holnap ballag a fiacskája, de nem kap szabadságot. Sőt hétfőn levetették vele a kabátot 5 órakor, mikor mondta, hogy dolga van. Nem is értem, miért tervezik alul az ember igényt a feladatokhoz. Úgy tűnik, ezt nem lehet befejezni, csak abbahagyni. A túlórás csúsztatásokat én majd Baba születésekor szeretném kivenni.

Szólj hozzá!