Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Hány nap az ünnep?

2015.05.27. 22:45

szerző: greenfo

Ma ettem meg a húsleves maradékát, egy csirkecombot, és a sütikből is van még. Négerkocka, kapros túrós, és kardinális szelet volt. A diósat Anyuka, a kaprosat V. lányom sütötte.

Tegnap az eső előtt kicsit kertészkedtem. Zöldbabot ültettem, palántáztam, a hólabda krizantémot dugványoztam, uborkát áztattam, és szedtem kaprot a petrezselyem sorából. Bevittem a kolléganőknek, nem is gondoltam, hogy ilyen kapós lesz. Kértek petrezselyem zöldet is, meg epret. No persze! Annak végülis örülök, hogy szeretik a kerti friss dolgokat! Szeretném, ha a ők maguk is ültetnének valamit. Pl. egy méteres sor petrezselyem, 1-2 zeller, meg egy kis fűszer sarok a gazos bérház bejárat előtt. Több szomszéd is szedhetné a zöldjeiket. A zöld-szervezetünk balkonkertészetet kezdett tanítani az elhíresölt AVASI lakótelepen. Ez attól kicsivel jobb lehetne, és ha többen vigyáznak rá, locsolják, csipkedik, talán jobban összetartanának ez ügyből kifolyólag.

Ilyesztő, hogy mennyire keveset tudnak a növénytermesztésről. Azzal nem érdemes foglalkozni, sokkal jobb a marokkói, meg a spanyol zöldség! El kell mesélnem, hogy mennyit utazik, milyen vegyszereket alkalmaznak (ami nálunk nem engedélyezett a veszélyessége miatt) és ez a mi szervezetünknek mennyire rossz lehet. Nem kell a szállítási költséget is megfizetni, és hogy milyen jó a saját termést szüretelni. Rendesek, mert meghallgatnak, de kizártnak tartom, hogy bárki is tegyen egy derékhajlítást az ügyért.

Végülis most én is szívesen süttetném a hasamat a nappal! Kár, hogy napok óta ki sem kukkantott a felhők mögül. Ma ÉK-Mo-n csak 12 fok volt a maximum.

 

6 komment

Pünkösd

2015.05.26. 00:21

szerző: greenfo

Voltak unokák, voltunk Anyósnál, mostam, takarítottam, egyik nap pecsenyét sütöttem, ma cs.combot töltöttem, és a desszert lúdláb volt. Ezer éve nem sütöttem krémeset! 

3 dolgos nap van mögöttem. Tudom, hajthattam volna jobban is, de akkor már kapkodó idegbeteg lennék. (Pedig a tennivalókhoz az kellene. remélem, hogy utól érem magam  - egyszercsak)

Tegnap S.tarjánban volt bringa versenyen Á, második lett. Erről mág nem kaptam képet, csak azt tudom, hogy erdőben nagy dagonyázás volt, néha vállon cipelve a bringát.

Férjem készítette ezt a madárfürdőt még az esőzések előtt. Mostanában 4 féle lakik a kertünkben, és nagyon hálásak, hogy a kedvükben járunk. A korábbi fürdő kicsinek bizonyult - madárka beverte a szárnyát a peremébe.

7 komment