Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Látogatóban

2015.06.08. 00:43

szerző: greenfo

Nagyon kíváncsi voltam a kedves blogosaimnál mi történt az elmúlt héten, először is olvastam! Örülök a sikereknek, a szép virágoknak, hogy minden rendben náluk,  ahangvételből tudom ám!

Nálunk is minden OK, volt szép gyereknap boldog szüleikkel, vírus okozta fosikás-hányós sok hétköznap 3 gyerekkel Papa boldogságára, és már nagyon a kertek alatt jár a kicsi trónörökös, remélem nem nagyon várat meg!

Nagyon sok időt vesz el tőlem a gép. Talán lassú, talán sok felesleges helyen is járok, bizony, rangsorollnom kell. Most a gyerekek az elsők. Évek óta nem aludtam el 9 körül, az elmúlt héten meg minden nap  - köszönhetően a kis hálótársamnak. Esténként Móra Ferenc horrorját olvasom, a címe Csilicsali Csalavári Csalavér. A gyerekeim könyve volt, és Ők már nagyobbak lehettek, mert önállóan olvasták, most meg én ijesztgetem vele az unokákat. Én simán besokalltam tőle. De a humora, a finom, jelelmrajzok! Nem is hiszem el, hogy 100 évvel ezelőtt létezett korrupció! És volt! Gátlástalan mindenféle, amit csak a mai emberre gondolnék jellemzőnek - Csalavér megtette, mintha ma történne! 

5 éve volt a nagy árvíz nálunk. Az összedőlt 220 ház nagyrésze felépült, sokan messzire költöztek, elfogadták a meszzi települések felajánlását, még pest megyében is vannak közülük. Épültek szép kisházak, és vannak foghíj porták.

Sajnos egy velünk egyidős kedves ismerősünk meghalt, illene tiszeteltünket tenni a ravatala előtt. Néhány hét gyógykezelésnek indult, és tüdőembólia végzett vele. Olyan szépen éltek, akár mi, ezért nagyon átérzem a Piroska fájdalmát. "Mi lesz velem nélküle?" Még 1 éve volt a nyugdíjig. A sok dolgos év után semmi lazítás, nyugodt reggelik, békés egymásra figyelés, gyerekek segítése, fél napos olvasások? Nagyon elgondolkodtató - mi végre vagyunk itt a Földön? Tudom, ismerem a tézist, de hogy 6 éves korunktól mindenhol megfelelni, a lelkiismeretünk szerint maximumot adni minden téren, és az eredmény 1 éves özvegyi nyugdíj? No, most ez talán bután hangzik, és még magam is megbotránkozok rajta, de most olyan kézzelfoghatónak érzem a véget, és tiltakozok ellene!

4 komment