Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Megérkezett!

2015.06.21. 01:00

szerző: greenfo

2015.06.16-án megszületett az ötödik kisunokám, Mészáros Zalán Tibor. 4 kg 20 dkg, 57 cm, kis vasgyúró. Viharos gyorsasággal érkezett, majdnem a kiírt időpontban. 16-án, kedden fél3-kor telefonált T, hogy 1 óra 55-kor megszületett a kisfia. Nem is tudtam semiről, vagyis nem volt módom izgulni értük. Hála Istennek, minden rendben volt. Reggel T elment dolgozni, "kicsit más" volt, de ekkor nem gondolta még Veronika, hogy a szülés jele. 11-kor jelezte V, hogy erősödnek a fájásai. T hazament, bevitte V-t a szülészetre, Rékát meg hozzánk, Nagyapa volt vele, meg Ágika is szabadnapos volt. T visszament a szülészetre, és annyira felgyorsultak az események, hogy a felfogadott orvosa sem ért be. A családunkban sajnos másfél napos fájdalmakkal lettek meg a korábbi babák, ez valami csodálatos szülés volt. Mikor a hívást kaptam, nem akartam hinni a fülemnek. Pedig szeretek a gyerekeimre hangolódni, és energiát adni Nekik! Büdös kölykök már nem kérnek belőlem. 

Vasárnap késő estig voltak itt, grilleztünk, Réka pancsolt,dscf5687.JPG és készítettünk jó sok képet hármukról, vagyis Zalán még rejtve volt. A csúsztatásból 3 napot kivettem, ezt már jó előre jeleztem, hogy ekkor szükségem lesz néhány napra. (kettőt előző hét csüt-pénteken vettem ki, és még maradt 5 nap, + az ezévinek a fele. Kell az még a nyáron!

 Kedves kis hálótársam nagyon aranyos volt. Az első éjszaka hajnal 2-kor felébredt, és közölte, hogy "Hazamenni kell, Apához, Anyához!" Néhányszor megismételte, de én más elég ravasz Mama vagyok, hogy a figyelmét más  irányba tereljem, és aludtunk tovább békésen. Iskolai szünet van, Zorka is itthon volt már a héten. Szerdán délig nagyon rosszul volt: fal fehér volt, a hasa fájt, és hányingere is volt, hőemelkedéssel. A kicsi a lábamnál, én Zorkánál, mert "ne haggy itt Nagyi!", vagyis a fürdőben töltöttük a fél napot. Nagyon gyenge volt, remegett a lába a fájdalomtól, meg attól, hogy órákon át a mosdó felett hajlongott. Volt, hogy lerogyott a kőre, és sírt. Fogtam a fejét, cirógattam a hátát, kortyonként adtam neki vizet, B6 vitamint és egyszercsak jobb lett.  Végre mosoly is került az arcára, sőt! De azért nyugtáztam, hogy inkább rossz legyen, mint beteg egy gyerek! Mire anyja hazaért, elmúlt a fájdalom. Nyomoztunk, és kiderült, hogy megdézsmálta nagyapja diákcsemegéjét a sz.gép mellől, és megmutatta, hogy amikor ette, melyik nem esett jól neki, de azért megette. A kesudió zsírtartalma, vagy az állaga, esetleg még szennyezett is lehetett valamivel, szóval ezt kerülni fogja. Szerencsére ezem a napon nem kellett főznöm, csak estére készítettem egy adag sajtos rudat.

Közben kiszedtük a borsót, tettem el magozott meggyet (üvegbe, dunsztolással), és minden nap készítettem ebédet, amit férjem bevitt a kórházba, és nekünk is kellett.

No, csütörtök este Zsu telefonált, hogy pénteken évzáróra készülés, a számítógépes hangosítás beszerelése lesz a sportcsarnokban, az banyósáéknak dolga van, így reggel beadják a lányokat. No, 4 gyerekkeldscf5692.JPG élvezetes napunk volt. Az esős hideg, és a nagy szél miatt kinti játék szóba sem jöhetett. Pedig mostanában azt nagyon élvezik. Napközben, talán délben tudtuk meg, hogy V-t is hazaengedik a babával, Sikerült T-nek is eljönni a munkahelyéről - ez a nap odabent Neki is kissé zsúfolt volt. 6 óra után jött Rékáért, aki nagyon örült Anyjának. Énekel, beszél, azt mondták, máskor is ideadják, mert utána mindig aranyos! Ja, a távolság: a kis tüzeket kioltja, a nagyokat fellobbantja!

Másik vő is ide jött munka után. 7 felé telefonált Zsu, hogy készüljenek, és vegyék fel az iskolánál: sok szép virágot kapott,  amit szeretne épségben hazajuttatni!

dscf5697.JPGZorkának is évzáró volt, a mc-i iskolából már apjához ment egy hétre. Végül elcsendesedett a lakás.

Ági reggel elment J-vel K.barcikára. Ma Szilvásváradra kerekeztek. (Múlt vasárnap Salgótarjánban mindketen elsők lettek - kiki a saját kategórájában)

Mondta is Á, hogy ki sem kell mozdulnunk, és máris welness lesz az előző napokhoz képest. Így is tettünk. Kerítésléc csere volt, meg szőlő kötözés, kacsolás. 

Holnap ebédet főzök a kis családnak, és délutánra meggy szedés van tervben. Most ez pihentet.

 

9 komment