Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Unokás hétvége

2015.01.18. 22:29

szerző: greenfo

Imádom Őket! A héten 2 napon itt voltak, vagyis csak déltől, mert agyik napon az összes óvónéni temetésre ment (nem is kérdeztem, kivel történt), a másikon meg anyjuknak osztályozó értekezlet volt, és nem lehetett tudni, hogy meddig tart, ezért Papa hozta el Őket az oviból. Én az ajtóban találkoztam velük, mikor indultak haza. Telefonon megegyeztünk, hogy hétvégén egész nap itt lesznek, és még itt is alszanak - "jó, Nagyi?"  No, tegnap délelőtt jöttek, nudlit készítettünk a leveshez, és fantasztikus jól kajáztak. Ebéd után kimentünk Tapolcára. Nagyon jó idő volt, sem hideg, sem eső, de azért mégiscsak január. Dehát kacsát kellett etetni, meg játszóterezni, hazafelé meg bementünk a korcsolyázókat megnézni. El is szunyókáltak, a garázsban vettük ki Őket a kocsiból. Vacsoráztunk, játszottunk, Ágika megfürdette Őket, majd irány az ágyikó. Egy gyerek egy mese, majd amit én szántam nekik. Hagy lássam a képet, az mit jelent, bizony, elég sokáig tart. Hiányzott Zorka, vagyis emlegettük, de, ha itthon van Ő is, akkor másként alszunk. Ezt most nagyon élvezték. Azt akarták, hogy én aludjak középen, mert akkor mindkettő mellettem lehet. Eszterkét nem hagyhattam ágyszélére, de az én karom van olyan hoszzú, hogy a távolabb felvő gyereket is simogassam. Elénekeltük a Szép csillagos az ég című altatót, imátkoztuk az Én istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem esti imát, és mire valóban lecsukták, 10 óra lett. 3x legalább felvoltam, takargattam őket. Fél hatkor már kelni akart Zsófia, "mikor lesz reggel", mondtam, hogy egy perc - jó, akkor még fekszik ilyen picit, és mindjárt félnyolc lett, amig visszaaludtunk. Reggeli után megint jött az alkudozás, mert nem akartak elmenni a másik nagyszülőkhöz. Sokat győzködtem Őket, hogy Ellamama milyen finom ebéddel várja őket, meg sütivel, és valóban, nagyon várják Ők is az unokákat. Nekem meg dolgom volt, mert a hétvégére marad minden, amit az esti órákban nincs módom, meg kedvem megtenni. Majd, ha szabadságon leszek több napot is lehetnek itt, meg nyáron, ha nem lesz ovi. Zsófi nagycsoportoss, Neki minden nap mennie kell, az iskolai felkészítő miatt. Jól esett, hogy most kifejezetten énrám vágytak.

No, ebédre szezámmagos csirkemellet sütöttem. Sajnos fotó nem készült, mert annyira vágytam asztalra tenni, elkápráztatni a férjemet és lányomat, hogy ez kimaradt. Igaz, a három szem maradék is nagyon jól mutatott a lecsurgó mézes, paprikás, szezámos szafttal a tálon. Estére meg gombát rántottam, a holnapra készülve, de kapkodóban majdnem elfogyott. Ágika kuglófot sütött, csokival leöntötte, Zorka uzsonnára vágyott ezt vinni.

Vasaltam, a száradt ruhákat szoltíroztam, hajtogattam, végülis, semmit sem csináltam, amit szerettem volna.  Úgy szeretnék csak úgy ellenni, már délután fürdeni, hajat mosni, manikűr, pedikűr, olvasás, beszélgetés, egy pohár forraltbor, scrabble, meg mit udom én mit nem csinálnék - egyedül, vagy kettesben. 

_visszanézve a képre, látom a szegény magányos hattyút. A társát, megették az arra rászorulók. A vadkacsákat szerintem már nem is számolják......

3 komment

Csoda

2015.01.16. 23:38

szerző: greenfo

Nem most kezdődött, de most tudtuk meg, hogy ép, egészséges, és ennek a képecskének a szine kisfiút sugall. Hiszem, ha látom! Vagyis nagyon várom, tolnám az időt hogy végre június eleje legyen. Boldog vagyok, és remélem, hogy Ők is a fellegekben járnak. Még jó, hogy rájuk ilyesztettem a kék színű babatakaróval!

 

2 komment

Sudo krém

2015.01.15. 23:34

szerző: greenfo

Talán jól írtam le a nagyon szuper papsikenőcsnek a nevét. Olyan erős valami, hogy a kismamáknak csodaszép tőle a keze. Tegnap egy doboz ilyenhez volt szerencséje a legkisebb ugrifülesnek. A déli alváshoz szépen lefeküdt, félhomály, kabala, kedvenc takaró, aludj szépen kicsim, majd egy fél óra múlva szólt, hogy üres! Csak a fotókat láttam, meg a lényeget, hogy valahogy sikerült gyereket, ágyat, ágyneműt rendbe rakni, de a falat bizony vakarni kell, mert ezt a zsírosat nem lehet lefesteni. Egy órával később kaptam a lakásdekorációs ötletet: falmatrica! Most nem volna jó festeni, majd meglátjuk, hogy tudják rendbe rakni. Lehet, hogy petchwork falvédő kellene rá?

pelus_nelkul.jpg

sudo_krem.jpg

A pólós képen meg pelus nélkül van - mert nagylány már! És még a pofikája is látszik

 

 

4 komment

Nincs időm

2015.01.14. 22:50

szerző: greenfo

Ma 11 órát voltam távol. 9 órát dolgoztam, másfelet utaztam (gyaloglás, várakozás, araszolás buszon oda-vissza), és mire megkajázok, kezdhetem a holnapi kaját készíteni. Netezésre meg csak a pihenésem kárára marad időm. Most nagyon fáradt vagyok, valahogy a szívem is nehéz, most többre nincs erőm.

Legyetek jók!hod.JPG

Szólj hozzá!

Klívia

2015.01.13. 22:17

szerző: greenfo

Nagyon szeretem. Már vagy 6 éve az enyém. Mostanra 3 törzse lett. Az egyik tavaly összel virágzott, valahol hátul van a visszafejlődött magrésze. Néhány hete vettem észre a bimbót, amit a visszahajló levelek eltakartak. Feltámasztottam, most takarásban van a fürdőszobai fakanalam. (Ez nem valami perverz dologra való tárgy, ezzel nyomkodom a fehérítőbe a konyharukát, vagy egyéb áztatnivalót, meg a mosószerek feloldásakor kavarom vele a vizet.) Szóval, most is jó szolgálatot tesz. Ja, és a harmadik törzsnél is mutatkozik a bimbó. Úgy örülök neki, legalább egy hónapig díszeleg majd.

3 komment