Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Szabadságon vagyok

2015.08.13. 23:31

szerző: greenfo

A túlóráimból van még csúsztatni való 2 nap, de most az évi egészből 5 napot kivettem, így másfél hétig leszek itthon összesen a hétvégékkel és a Szt István napi ünneppel együtt.

Ma a kertben próbáltam, csodát tenni. Siralmas, alig terem valami. Az uborkám olyan, mintha bonzay-t ültettem volna. Fél méteres mindössze, persze rengeteg levél és számtalan fattyú virág van rajta. Még annyi sem lesz, hogy a vegyes savanyúságba szeleteljem. A paradicsomból meg úgy tűnik, hogy a koktél maradt meg mindenütt. Valóban elég sok van belőle, de a kecskeméti jubileum, és a San Marsanó sem terem valami jól. A zöldség is miniatűr, a karalábé meg nem fejesedik, hanem fodros levelek vannak a közepén is. Mint akinek nincs gazdája, olyan az egész. No, majd jövöre talán másképpen lesz.

Rengeteg baracklekvárt főztünk, persze venni kellett a barackot. Az elmúlt héten meg vegyes gyümölcslekvárt főztünk, gyönyörű pirosat, és kellemes savanykás ízűt alma, körte, málna és veres szilva keverékéből.

Általában 9 előtt fekszem mostanában, nagy olvasásokkal alszunk el. A gyerekeknek ifjúsági regényt, majd a saját könyvemen alszom el én is.A legutolsó könyvem egy közelben lakó 22 éves lány története, ami ez évben a könyvhétre jelent meg. Rákos megbetegedésének gyógyulás története, amit akkor blogban tett közzé, majd egy éve a gyógyulása után kiadta. Nagyon jól ír, én együtt szenvedtem vele. Általa tudható, hogy milyen szörnyű ez a betegség, és még szörnyűbb a gyógymódja. Egy csodálatos ifjú, kívánom, hogy csak nátha miatt kellejen mennie ezentúl orvoshoz.

A lábam nagyon fáj mostanában. Már felkeléskor alig tart meg, a délutánjaim - vagyis este 6 felé érek haza, már alig van erőm bármihez. Igazából nincs megdagadva, mégis azt érzem, hogy hordónagyságú és nehéz a mozdítása is. Nem vagyok hipohonder, de most olvastam Bajor Imre évfordulóján egy írást, miszerint agy daganat nyomott mozgató ideget, e-miatt fájt a  lába - amit mindenre kezeltek, csak a valós okra nem gondolt senki sem. Remélem, ha enyhül az idő, akkor elmúlik ez a gondom.

Nagyon késő van, elszoktam az éjszakázástól.  

 

2 komment