Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Harmónia

2015.01.25. 21:46

szerző: greenfo

No, ez az, ami nálam most nincs - et moment! Most zavar, hogy a kaja készítésen, filmnézésen kívül egy keresztül szál szalmát sem csináltam! Gyönyörűen el voltam egész nap, igaz, mind nagy kényelemben voltunk. No, lesz ennek még böjtje! (No, a nagyon finomra sikerült vadas miatt is lesz még böjt!)

Mentségemre legyen mondva, hogy a náthából lábadozó Zorkát nem hagyhattam, hogy egyedül nézze az Árvácskát. Nagyon szomorú történet, és nagyon jól van megfilmesítve. Meghatotta, átélte, és ezért kétségbe volt esve, hogy létezik ilyen. Sokat magyaráztam arról a világról, meg arról próbáltam meggyőzni, hogy az író egy gyerek sorsába sűrítette annak az egyszerű világnak a bánatát. Szerintem még fogunk erről beszélni, és, ha megnyugszik, talán újra megnézzük. Egyedül semmi képpen se! Krimiket, bármit néz vígan, tudja, hogy nincs annyi pofon, amit úgy bírnak, vagy a golyó elől el lehet hajolni, vagy a viszont lövés megelőzi a támadóét,... tehát nem mimóza, de ez ma sokk volt!

Ilyen szelíd képekkel, meg finom vacsorával fejeztük be a napot.

1 komment

Csoda - virág

2015.01.24. 22:18

szerző: greenfo

Rohanok - magam elől, vagy az események után. Az biztos, hogy sötétben indulok, és sötétben jövök. Sokszor már hálóruhában jön rám a viráglocsolás vágya. Így vettem észre egy színesfüggöny takarásában a korábbi hibiszkuszom kicsinyét teljes virágpompában. Ez a csepp ágacska, a méretéhez képest egy óriási virágot hozott. Talán ott sem teljesen jó a helye, mert néhány elsárgult bimbó volt még a száron.

(nagyon életlenek ezek a képek, de már gyengült a szirom tartása, nincs módom újra fotózni)

Ma Ágnest köszöntöttünk. Igazából nem készültünk, de minden rendben volt ..... Úgy kezdődött, hogy Zorka beteg, és a kívánsága húsleves volt. A mellcsontot és néhány korábbról lefagyasztott nyakat tettem még hozzá. A mellet besózva délután sajtos bundában megsütöttem, utána sütöttem ki a csicsóka tócsnit. Burgonyapürét, és vegyes zöldségköretet készítettem hozzá. A tejfölös-sajtos hajtoványnak is nagy sikere volt, és az utolsó sütőtök is tepsibe került. Azért volt módom a legkisebb királylányt lovagoltatni, gyöngyöt fűztünk, rajzoltunk, labdát gurigáztunk. A lányaim eltűntek -  az egyik szobában beszélgettek - és szeretem azt is, hogy ennyire jól kijönnek egymással. A fiúk szintén nagy dumában voltak apósukkal, úgyhogy a gyerekek felügyelete rám maradt.  Vagyis nagyon szépen játszanak. Mikor ki kapcsolódik a másikhoz, nincs vita, veszekedés. Épp csak ott kell lenni a közelükben. Álarc és szemüveg festésre készültem, de nem volt rá szükség. Majd jövőhéten készítünk farsangi jelmezeket.

5 komment

Vegyék, vigyék!

2015.01.23. 23:54

szerző: greenfo

Bosszantó, hogy vasárnapokon elérhetetlen lesz számomra!

 

5 komment

Fzsolca

2015.01.22. 23:02

szerző: greenfo

Ezt ma találtam. A 2010-es árvíz előtt készült a települést mutatja be. A bekötőút még ép, és még látszik sok öreg ház, amik védetté lettek nyilvánítva (nem lehetett, csak engedéllyel, korhű módon felújítani), de a víz fütyült a szabályokra. Van, ahol 2-3 ház dőlt össze egymás mellett - egy éjszaka több, mint 200. Később még legalább 100 minősült lakhatatlannak, ....  Nem mindenütt épült helyette másik, de ahol épült, meg kell mondani, nagyon tetszetős. A megyei építészek nagy sebességgel tájjellegű, de modern kis lakásokat terveztek - hasonlóan Devecser-Kolontári lakásokhoz. 

Véletlen, hogy egymást követik a videók, de ez nagyon tetszett, magam számára is teszem ide, és büszke is vagyok erre a kisvárosra.

Jártak a mi útcánkban is, de csak a legújabb ütem lakásait mutatják le, s fel.

3 komment

Vissza a jövőbe!

2015.01.20. 21:38

szerző: greenfo

Milyen egyszerű az élet!

Ez egy kicsit hosszú, de vannak benne érdekes, ésa hasznos tanácsok. Az elején a rakétakályha építése, a 2. harmadban pedig a sima tűzgyújtás. Elmondhatatlan! Vagyis én odavagyok érte.

A megépített kályhát, és a járatokkal melegített "hencsert" december elején láttam, remélem jövő ősszel ülhetek is rajta.

3 komment

Sikerre ítélve?

2015.01.19. 22:56

szerző: greenfo

Sokkal egészségesebb, ha megőrizzük az eredeti állapotokat!

Szólj hozzá!