Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Tök jó!

2015.11.12. 23:08

szerző: greenfo

Tök fesztivál mindenféle tökkel. Faragták sokan, lehetett sütve enni, takarmánytököt görgetni a gyerekek örömére.

3 komment

Őszi tennivalókról

2015.11.09. 23:02

szerző: greenfo

A fél kert diólevéllel volt borítva. Hatalmas a fa. Ahogy nő, minden évben nagyobb új hajtást hoz. Most már évente több mint 1 méterrel nagyobb a koronája. Mivel szántóföld a kert vége, a szél szabadon suhan át a portánkon, közben a fákat is formázza. A lombokat, virág- és növényszárakat is mindig elhajlítja. Ez a hatalmas fa is, mint tyúkanyó a borzolt tollával, takarja a fél kertet. Tavaly ilyenkor hatalmas ágakat vágtunk le, és most is azt kellene, de a szívem a teljes kivágást sürgeti. Egy kevésbé gyors növekedésű, nagy méretű termést adó fát szeretnék egy másik helyre. A dió helyén meg 2 almafa pl. elfér, és a veteményes is fellélegezhetne. Most éppen rengeteg diónk van, 3-4 évig kitart ami van. No, igazából már nehezen hajlok a sok apró dióért.... tisztításkor sem mindegy, mennyi szemből lesz meg ugyanennyi szépséges dióbél.

Készítjük a kertet a tavaszra. Trágyázunk, barack és szilva csemetét ültettünk. Férjem kiürítette a víztartályt. A virágos kis részt is sikerült szépen rendbe tenni. (még aznap be is takartam nagy puffanással. Estem egy hatalmasat. Szerencsére nem tört semmim sem, valahogy gurulva értem földet - mint a nagy sportolók)

Mikor építettük a lakásunkat, a kertet is telepítettük. A Stakl-tól rendeltünk sokféle gyümölcsöt is, de nem maradtak meg. A talaj minősége nem volt azonos, vagy a túlnemesítés volt-e gond, de nem mernék nem honos növényt venni. Igaz, a fügétől is nagyon féltem, és a második már megmaradt, ez évben egész szépen termett. Már most várom a jövő évi termést.

Kicsi csemetéink nem voltak ezen a hétvégén. Most Z. viszonozta Zsófiék látogatását, ott pizsamáztak, a 2 kicsi csemete pedig a másik nagyszülőket varázsolta el.

Nagy terven agyalok: hogyan lehetne a szomszéd népes családon rajtaütni, hogy kiderüljön a túlszaporulat, az ehhez tartozó összes negatívummal. Nem látni az udvaron szemetes edényt, nincs szennyvíz elvezetés, kíváncsi vagyok, be van-e tárolva a téli tüzelőjük, stb. Nagy sűrűséggel laknak, sokaknak nem is lakcíme, csak ott tanyáznak. 2010_07_21_007.jpg

 

 

 

3 komment