Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Nyugalomban

2015.02.15. 22:53

szerző: greenfo

Mire felkeltem, Ágika már darálta a mákot a mákos béleshez.Ugyancsak finom lett, csak azt sajnálom, hogy nem a nagy adagot készítette. Nagyon finom lett, és mivel nyár óta nem készítettük, kapós is volt. Kóstolót kaptak V-ék, viszek a kolléganőknek holnap és a Zsu férje meg ezt imádja, Neki már holnap este csak mesélni tudunk róla, meg esetleg ezt a képet tudjuk megmutatni. Ja, és saját mákból készült!

Ma végre lejutottam a pincébe, lecsiráztam a krumplikat (V-ék is ide tették le), felhoztam a szikkadt karalábét, meg a rossz répákat, most minden jó lent. Csak a muskátlik hiányolják a....havat!  Hát, Édesanyámtól megszoktam, hogy mikor megyünk le, hógolyót viszünk a vödörkénkben, és a muskátlik, a levitt krizantémok tövére szétraktuk. Az ott elolvad, és ennyi nedvesség elég is nekik. Hát, ezen a télen már csak mikor lent vagyok, akkor jut eszembe, hogy nem hoztam vizet! Nem is csoda, hogy egyre kevésbbé tudom átteleltetni a virágaimat!

 

3 komment

Valentin-a

2015.02.14. 23:55

szerző: greenfo

Szerelem, szeretet napja van ma. Örömmel veszem, hogy körülöttem mindenki viszonzásra talált. Igaz, most a párkapcsolatokra gondolok, ami bizony nagyon fontos minden embernek. Szívből kívánom, hogy akinek ez még nem adatott meg, mielőbb teljesüljön a  vágya! Hogy legyen aki kényezteti, kedvét lesi, kiborítja, felbosszantja, és mégis elégedettséggel tölti el. Mert a kapcsolatok bizony a szeretet mértékétől függően megélik mindkét pólust! Talán unalmas is volna e-nélkül, vagyis ahol érzelmek vannak, ott fontos minden, ezért lehet néha a kötődésnek ez a megnyilvánulása is. Mindannyian ismerhettünk felmenőink között olyanokat, akik látszatra csak zsörtölődtek, de annál nagyobb kapocs volt közöttük. Vagy talán az érzelmeiket nem akarták a külvilággal megosztani!

Drága szüleimtől olyan képet kaptam, amit vágytam lemásolni. Pedig ma már tudom, hogy ahol jó az apa, onnan a lányok nem akarnak kirepülni. Nálunk Édesanyám önállósodásra nevelt minket - mit nevelt, követelt! A fiúknak jelzett, hogy 25 éves korukig meg kell nősülniük, mert Ő bizony nem óhajt vénlegényt magakörül, így hát én is igyekeztem, nehogy utilaput kapjak. Nővéremnek építettek egy házat, 35 éves korától külön élt, és minden helyre került, mert az önállósággal másként nézett szét a világban. Még válogatott is. Volt egy jegyessége, amiből pár héttel a kitűzött esküvő előtt visszalépett. 40 éves korában ment férjhez. Igazi társára talált.

Én meg együtt öregszem a drága férjemmel, és szeretnék már itthon lenni vele, mint két fiatal nyugdíjas. Mikor álláskereső voltam, már belekóstoltam a csendesebb, békés napokba. Jó volt, hogy a gyerekeinknek én is rendelkezésére álltam, de rohan az idő, és majd csak elérem a nyugdíjat én is! Van is egy csomó tervem, már csak egészséget kérek mindkettőnknek  a jó Istentől!10447556_723611144341289_1857711869555233086_n.jpg

 Azért egy nő legyen hű, a női mivoltához! Ez végülis csak azért alakul így, hogy a férfiaknak lehetősége legyen bizonyítani, újabb, és újabb ötletekkel előállni!

 A Mókuska filmajánlójhoz nem tudtam a kommentet elküldeni, ezért ide illesztem be:

Ó, de jó! Ezt a "filmet" eljátszodták a férjem osztálytársai már korábban. A 25 éves osztálytalálkozón találtak vissza egymáshoz. Mindketten diplomás, felnőtt gyerekekkel, egyedül maradva élték a szürke, dolgos napokat. Immár 20 éve, teljes egyetértésben, felszabadultan élnek. Akkortól ismerlk egymást, mikor minden nap bizonyítani kellett, hasonló dolgokon mentek keresztül, és mindig önmaguk lehetnek. Egy letisztult kapcsolat, olyan, amit nem is sejtettek, hogy részük lehet benne!

 

1 komment

Hajrá van!

2015.02.12. 22:48

szerző: greenfo

Túlórázunk. Ma este 6 h 10 -hor jöttem el, bizony maradhattunk volna tovább is, a főnökségnek nem számít.
Sőt, be lett ígérve 10 órára finom pizza. Viccnek szánták, de tudom, hogy kolmolyan gondolták.
Amúgy jó hangulatba telt az idő. Az új főnök betelepült hozzánk, és nagyon finoman kontrollált mindent.
Elég sok van a vállamon, de ezt a terhet is imádom. Bizonyos munkát a múlt péntekez kezdtem el, ami mára készült el, összevetettem az eredeti listával, mindent lemásoltam, készítettem a nagy útra a központba. Találtam hibát a hercegnő munkájában, amit olyan ügyetlenül javított ki, hogy mondhatni kárt csinált. Mikor észbe kaptam, csak épp, hogy tudtam menteni a menthetőt.. (elírta egy fontos dokumentum fejlecét, vagyis többnek ugyanazt adta, de ugye hogy kontrollálhatnánk mi Őt, aki tökéletes?  Aztén a kollégák beutazták a megyét azokra a lapokra aláírásokért, de "mégsem adhat ki a kezéből ilyet" Legalább szólt volna, hogy hogy stop, most senki se nyomtasson, de Ő csendben javítgatta a hülyeségét. Elkezdte festeni, majd betette a nyomtatóba,  jól megszerkesztve az új fejlecet, és valaki a szomszéd irodából küldütt rá egy nyomtatást! Most mit mondjak? A festés üvöltött, a nyomtatót is rongálja, egyszerűbb lett volna a sima javítás.
Lökött az a mindent mindenkinél jobban tudó tyúk! Akaratomon kívül jól meg is sértettem a napokban. Valami eseményre megy, és gondban van, hogy mit is vegyen fel - mert ami tavaly volt rajta, azt nem veheti fel. Mire közbe szóltam, hogy "ugyan ki emlékszik arra rajtad kívül. Én ugyan azt sem tudom, hogy tegnap mi volt rajtad!" Vagyis nyugtázom, hogy biggyeszkedik folyton, és ugye a ruha nem MINDEN! Bizony, úgy öltözik, mint egy páva!
Mindent magára rak, parfümözik óránként, a száját fél centivel nagyobbra húzza elütő színnel, mint az alap,
(azzal tereli el a figyelmet a tokájától), a vállig érő szőke haját szalmakazalra tupírozza, és folyton simogatja. Nagy
mellénnyel vág bele mindenbe, mert olyan hatalmas "gyakorlata" van, az eredmény meg nulla, mert nem figyel, csak elképzel valamit, és csinálja. Már átreformált néhány dolgot január elejétől, mivel a főnök lovat adott alá. Jól eladta magát a felvételikor! Csak Ő fogalmazhat kimenő leveleket, bizonyos táblázatokat csak Ő készíthet - több havi alapra (vagyis régi adatokra) .... hehe!  Aztán olyan valótlan adatok mentek ki, ami miatt égett a főnök, de legalább szép színes volt! Aztán most mindent visszavont, mert látja, hogy eredmény semmi. Vagyis összeomlott a megszokott rend. És akkora szájat nyit, még fel is emeli a hangját! (Ma hamarabb ment el, remélem állásinterjúra! Nálunk nem tud érvényesülni, valahol meg Ő lehet a 45-ös mindent tudó.)
Szeptemberben már volt egy ilyenhez szerencsénk - jó, ez legalább nem stresszel minket, csak mulatunk rajta.
Kb egy hete volt velünk, mikor megkérdezte tőlem, negédes nyávojgással, hogy "miért nem hallja azt a kedves kis
hangomat?" Úristen! mit lehet erre válaszolni? Hatvan évesen, rekedtes-, újabban náthás hanggal, meg én ugye elég tárgyilagos vagyok, vagyis soha sem mímelek, jópofizok. Honnan vesz ilyen ökörséget? No, nem igazán érzi jól magát  velünk, csak kitérőnek tartja az itteni munkát. Ő vezetők titkárnője volt (és lesz!), a korábbi munkájára 2 embert vettek fel (azok sem győzik amit Ő egyedül csinált - mégsem kellett), és most is rajtra készen vár egy elegáns beosztást, ami sok százaezret fizet! Gimnázium óvónői szakával, no meg a "gyakorlatával" kívánok sok szerencsét Neki. Mert nálunk nem érzi jól magát egy cseppet sem.
Az a rossz májam! Bocsánat, de talán a volt szomszédasszony volt rám ilyen hatással -aki mindent, mindig,
mindenkinél jobban tudott, bármilyen táma is volt az. A mindennapokban, és a munkahelyen is mindenkit lehengerelt. Pénzügyi, meg számítógépes zseni, a kolléganőket elküldték, mikor az új főnök elájult az ügyességétől, aztán csinált egy nagy galibát (talán sikkasztás?), hosszú pereskedés után a lakása is ráment, most 3 éve üresen áll, kilakoltatták abból a lakásból, amiben a seggbe rúgott férjének a pénze, munkája , az anyjának és a nagyanyja lakásának az ára is benne volt. Most albérletben élnek, és olyan "boldogok", és 50 évesen az anyja nyugdíja, meg a Németországban dolgozó lányának a támogatása a bevétele. Nagy siker! Még innen is tud minősíteni akárkit, mert ugye a stílusa az megmaradt. Fúú!
Eleget füstölögtem! A fenti kép is magáért beszél!

1 komment

Születésnaposak

2015.02.09. 21:54

szerző: greenfo

5 nap telt el a legutóbbi bejegyzés óta. Egyszerűen nem volt semmire sem időm. Legkevésbbé magamra, és persze a pihenés és az alvás marad el. Pénteken a fodrászat felé jöttem, és elhaladtva előtte suhintott egyet, és megcsappant a hajkoronám. Nagyon kezelhetetlen volt már, pedig Szilveszter előtt voltam előzőleg.  Zsu gyerekei is itt aludtak pénteken, mert iskolai elfoglaltága volt. Szombaton bábszínházba mentek, mert ez volt Eszter szülinapi ajándéka. Délelőtti előadásra volt jegyük, és szegény ünnepelt 20 perc után elaludt a Lúdas Matyin. Utána a kocsonya őrületben nézelődtek. Sok program volt, és rengeteg árus - meg hatalmas tömeg. Szerencsére  megtalálták az őket érdeklő témákat, így jókedvűen jöttek haza. Nagyon finom gulyás, és fánk volt az ebéd, és persze a torta. Nagyon jó ajándékokat kapott, és kivételesen a ruhák is pont jók lettek rá. Rékára szintén jó lett a melegítő, és az óriás puzzle is nagy sikert aratott. Neki már vettük a tortát, végképp nem maradt erőm újabbat sütni. A legjobb az egészben, hogy a szüleik is kikapcsolódtak, jól érezték magukat. Mi meg majd alszunk, ha eljön az deje........!

A többi kép olyan nagyméretű, hogy egyesével sem tudom beolvastatni.

Ó, hát a szezámmagos csirkemellről sem írtam. Ha lehet, most még jobb lett, legalábbis a reakciók erről árulkodtak. Ideje csirkefarmot létesíteni!

 

7 komment