Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Eddig, eddig, eddig vagyok!

2015.02.28. 22:37

szerző: greenfo

Semmi időm sincs! (I have eny time - hú, regisztráltam angol leckére, és az elsőt meg is kaptam. Ma sajnos már nem fér az időmbe. Jó diák vagyok?) Leszámoltattunk 314 embert, és még az utolsó napon is 5 táppénzes papírt köldtem az államkincstárba. 5-en vagyunk, 2 táppénzen. Az Ő munkájukat is megcsináltuk - nem volt választás, mert febr. 28-ig mindent le kellett adni.

Febr. 28. - Édesanyám 9 éve ezen a napon hagyott itt minket. El sem hiszem, mert mindig velünk van. És én, mint egy kisgyerek, ma is mindent úgy teszek, hogy velem van, és kedvében járjak. Közben meg vén sz@r vagyok! Lehet, hogy illetlenség pont ma kijelentenem, de nagyon ideje észhez térnem, és senkivel nem törődő módon dönteni a ház sorsáról. Gyerekek, mindenki ragaszkodik ehhez a házhoz, (ahol majdnem minden úgy van, ahogy Édesanyám hagyta - nagytakarítást, szanálást csináltam, de pl. a gyapjú takarót sem hoztam el, mert hátha ...és akkor szüksége  lesz rá! Közben könnyezek. Mi mindenért nagyon megdolgoztunk, előteremtettünk mindent gyerekeinknek, és mi is tűrhető módon élünk. Nekem nem hiányzott ez a szomorú örökség! (Bátyám a nagyszülői házat kapta, öcsémet a kárpótlásból kapott pénzzel segítették, nővéremnek építettek házat. Nekem meg meghagyták azt a terhet, amivel télen-nyáron gondunk van, és talán nem is fogok élvezni belőle semmit sem. Most kovácsot kell keresnünk, a teraszt szép ajtóval elzárni, a pince lejáratot újjá építeni, a kút fedését lecserélni, ....  ráadásul mindenki írigykedik rám. Isten látja lelkemet! Számtalanszor tiltakoztam ellene)  Nem akarok ezen töprengeni, de azt tudom, hogy ezzel a teherrel már nem akarok élni. Önmagamra, férjemre, gyerekeimre nem marad időm, mert egy lakatlan ingatlant is gondoznom kell! Csak vevőt kell rá találni. Szomszéddal terhelten - esélytelen!)dscf5029.JPGItt férjem a csatornát tisztítja, moha, cserép törmelék, minden volt benne.

Kikapcsolódásképpen péntek este varrtam 2 baba takarót.dscf5532.JPG

Ma a szülői portán diófát vágattunk ki. Ez a fa agyon volt gyötörve. Már szeptemberben verték a diót a jóságos szomszédok. Volt év, mikor csak egy egyszerű müanyag szatyornyit tudtunk szedni. A takarásában megbújva észrevétlenül garázdálkodtak az udvarunkon. Sajnos most mindent fognak látni - de ők is láthatók lesznek. (Még a mocskos házuk is!)  dscf5549.JPGBetakartuk a gödröt, de ekkor már csepergett az eső. Végülis az udvaron maradt a sok vastag ág, megannyi lopásra csábító anyag. Mindent lefotóztunk, remélem, holnap ugyanúgy találunk mindent.dscf5558.JPG

Ebédeltünk, tepsis krumplit készítettem (Hasábra vágott krumpli, hagyma karikák, ez mégegyszer rétegezve, sózva, és beírdalt szalonnaszeletekkel letakarva megsütjük. Kb másfél óra.) Isteni finom, és most nagyon finom szalonnát kaptunk. 2 éve nem sütöttem ezt a krumplit. Mindenki szereti, de most csak ketten voltunk rá. Becsülettel gyűrtük be, holnapra csak egy kevés ízelítő maradt a segítségünknek.

Holnapra előkészültem tejfölös, fűszeres csirke mellel. Reggel gyors grízgaluska levest főzök, és előkészítem a rizsköretet, amihez még kelbimbót pároltam.

dscf5559.JPG

 Bolti rétestésztából rollokat készítettem, vaníliás krémmel töltöttem. A gyerekeknek remélem fog ízleni. (ez a krém a krémes krémje. Édesanyám ilyenkor tavasszal gyakran fözte kicsi koromban, immunerősítésre. Akár naponta is megfőzte, kis tálkákba adagolva ettük.)dscf5561.JPG

 

 

 

 

1 komment

Tánc

2015.02.24. 23:22

szerző: greenfo

Rugólábú!

"//www.youtube-nocookie.com/v/jZ572yLH9sc?hl=hu_HU&version=3&rel=0&controls=0&showinfo=0"

Jó szórakozást!

 

1 komment