Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Nemzetközi Zoltán-nap

2015.03.08. 22:40

szerző: greenfo

Mind együtt voltunk. A fiúk nagyon kiettek magukért. Olyan sokan vagyunk nők, hogy kellett ötlet, kinek mit adjanak. Nagyon jó, hogy még a kicsik is kaptak virágot. A kindertojásban levő figurák is mind nagyon aranyosak voltak. Majd megháláljuk hamarosan húsvétkor.

Húsleves volt az alap, nagyon finomra sikerült májas töltelékkel, csigatésztával. Nokedlit szerettem volna marha pörkölttel, de a kiengedett husiról kiderült, hogy szeletek, ezért vadassá változott. Délután 5-re meg csirke mellet sütöttunk: a gyerekeknek sajtos bundában, a többieknek szezámamgos, csípős mell golyók készültek rizzsel. Mai ebédre megsütöttem a neten keringő, baconbe tekert fasírtot, a küzepében sajtrúddal. Valóban finom.

Szombaton 6 éves Zsófia iskolai felvételin volt. Még jó, hogy nem lehet a gyerekeket ilyen stressznek kitenni. Úristen! Olyan sokan jelentkeznek ebbe az iskolába, hogy valamilyen módon szűrni kell - ez a magyarázat. hagy szokják az igénybevételt. Rajzolni kellett, volt képről mesélés, számolás, éneklés. Memóriát úgy nézték, hogy egy mesét hallgattak, majd egy képről ki kellett választani azokat akiknek, amiknek elhangzott a neve. 88 százalékos lett tesztje. Annyira beleélte magát az iskolásdibas, hogy Ő máris menne. Zorkával feladatokat írat magának, meg a betűket kérdezgeti. Remélem jó nagyokat fog még akkor is játszani, mikor az igazi tanulás elkezdődik.

7 komment

Szabadság

2015.03.06. 00:06

szerző: greenfo

Archiváltam az anyagaimat, kiszanáltam a felesleges papírokat, rendet raktam az asztalomon, vagyis mindent a "helyére" tettem, így nyugodt lélekkel jöttem el szabadságra. Sajnos csak 2 napot kaptam, de ez elég arra, hogy kivizsgáltassam a bajomat. Hétfőn a regisztráció miatt voltam ithon, akkor voltam orvosnál a sarokfájás miatt. Kaptam beutalót, ma reggel megröntgenezték, délután megkaptam a leletet. Csontkinövés van a sarokcsont alatt. Holnap meglátom, hogy mit mond a doktornő a további teendőkről. Igazából nagyon fáj a lábam, és szeretnék végre a megoldásról is valami biztató képet látni. Első tanács biztosan a fgyás lesz. ....

Emlékszem, mikor néhány éve azzal mentem hozzá, hogy hízok. Leállított azzal, hogy az lenne csak a baj, ha fogynék! Nos, szép kerek vagyok. Annyira, hogy már nagyon zavar. Ma pl. vettem egy nadrágot és egy szép felsőt. Olyat, hogy 4-5 kilót kell hozzá fogynom. (egy szabóság 40%-os nőnapi akciót hirdetett, és bizony 4 blúz még nagyon tetszett, de erőt vettem magamon, és lemondtam róluk.) Szóval vettem brokkolit, kaliforniai paprikát, grapefuitot - de mégis csokit ettem, mert ugye azt a billentyű ütgetés közben is bekaphatom, a grapfruit pucolása meg két kezet kíván. Szóval, be kell szereznem még fogyókúrás szalonnát is! A fenébe is - nincs mese, önmérsékletet kell tartanom!

Ma két szomorú esemény történyt. Meghalt az egyik általános iskolás osztálytársam. Szegénynek nagy leki fájdalma volt, szinte hívta a halált. Talán 15 éve, hogy meghalt a kisfia -az ikrekből az egyik. A férje vezette az aratógépet, és a tizenéves gyerek nem tudom, hogy hol állt, de aláesett, és felkaszabolta a saját apja. Búskomor lett, és haragudott mindenkire. Hiába volt még 2 gyereke, akiknek szüksége volt rá, nem tudta elengedni azt az egyet. Nyugodjon békében!

A másik egy gyilkosság kis városunk kellős közepén: a Polgármesteri Hivatal szomszédságában, az okmány irodával szemben, és a kertje végében az orvosi rendelőkkel. Remélem, hogy van valamilyen kamerafelvétel, ha külső volt a tettes. Érdekesen fogalmaztak. Együtt élt a testvérpár, és délelőtt a családgondozó a 82 éves idősebbik nőt holtan találta. A fiatalabbról nem szól a hír. Nos, ő vagy túlélte, vagy nem is merek rá gondolni - talán tehette? Az idősebbet nem ismertem, csak azt tudtam, hogy mozgássérült, és a testvére ápolja. A fiatalabbnak volt külön lakása. Mikor a hivatalban dolgoztam, gyakran jött intézni a dolgokat. Akkor még a szemétszállítást, csatornázást, mozgáskorlátozotti kedvezményt, mikor miért jött. Mivel ő is idős, biztosan besegítettek a családgondozók. Gyereke egyiküknek sem volt, csak egymásra utalva éltek, és egy harmadik testvérük orvos gyermekét istenítették. Az a gyerek is mostanra jóval 50 felett lehet.

Különös kapcsolat volt köztünk.  Közel 30 éve a templomban ugyanoda ülök, ennek az aprócska nőnek a háta mögé. Mostanában ugyan ritkán járok, de ha ott vagyok, ugyanoda ülök. Mosollyal köszön, kézfogás: "legyen békesség közöttünk". Aztán kézműves kiállítás volt a művelődési házban, ahova sok szép munkájukat adták. Hímzést, kötést, és horgolt csipkéket. Panaszolta, hogy nem is a legszebbeket válogatta ki a kiállítás szervező.  Egy másik eset, hogy néhány éve mindenszentekkor egy öllel, és kosárral próbált virágot vinni a temetőre. A lányomék akkori lakása közelelében felvettük - kérdeztem segíthetünk-e -  csak egy kis kitérőt tettünk, hogy a 70 feletti néni ne szakadjon meg a cipelésben, az akkori esős, vacak időben. Ma estig helyszineltek a rendőrök. Holnap talán többet tudunk róluk.

Szóval, az én kis lábfájásom semmi a mások nagy gondjához képest. Aztán felvidított Tibor fotója a csókos Eszterkéről.eszter_csokos.jpg A rúzsozás kissé elkenődött, de gondolom, hogy eredetileg is maszatos volt, mert Ő kencélte, aztán körbe kergette a családot a puszijával. Este lefekvés előtt nagyapját megkérte, hogy holnap ebéd után menjen értük az oviba, mert anyjának értekezlete lesz. Néha olyan nagylány tud lenni.

Nos, valami kedvükre valót kell készítenem délre.

(Olyan szép fogai vannak, de a fotókon mindig összeszorított ajkakkal látható. Ha eltörik a mécses, csak akkor van nagy totál)

 

 

 

 

 

 

2 komment

Kis emberkék

2015.03.04. 23:37

szerző: greenfo

Hétfőn pihenőnapom volt. Végre eljutottam a családorvoshoz. Hónapok óta fáj a sarkam, arra várok valami nagy segítséget tőle. Hát, kaptam egy erős gyulladáscsökkentőt fájdalom csillapítóval, meg erősen kámforos krémet is, valamint beutalót röntgenre.

Alig bírok lépni, csak tolom a jobb lábamat előre. Az izmaim is fájnak, mert nem a szokott módon vannak igénybe véve. Cipőben sem olyan jó a lépés. Decemberben új magas-szárú cipőt vettem, mert azt gondoltam, hogy a régi kitaposott miatt fáj a lábam. Nem lett jobb, ezért előkerestem a rágebbi (közel 30 éves) talpbetétemet, amivel vagy 2 hétig próbálkoztam. Ideig-óráig ez is megoldást kínált. Időm meg csak most kínálkozott arra, hogy doktort is felkeressek. SZóval, jól tűröm a fájdalmakat. 

Februárra kiírt 3 nap szabadság, és 1 nap bedolgozottam van, amiből 5. és 6-án lecsúsztatok 2 napot. A másik kettőre sajnos húsvétig nem nagyon lesz lehetőség.

Ma Zsófia első szavalóversenyén szerepelt. zsofi_vers.jpgValami furcsa érzet futott át rajtam. Az anyja, Zsu lányom volt nagy versmondó. Nem tudom, mikor volt az első, de arra emlékszem, hogy úttörő avatáson verset mondott, és nem kaptunk piros nyakkendőt. Ez a rendszerváltás után volt, ekkor már megszűntek az úttörő boltok, és teljes pánikban volt, hogy pont neki nincs nyakkendője. És akkor egy tanárbácsi kivette a nyakából a sajátját, így kicsi lányom tündöklő vörösben mondhatta a verset. Aztán ennyi volt. Fel is oszlatták az úttörő szövetséget. Aztán egy másik emlék, hogy egy másik évben agusztus végén valahonnan jöttünk haza, mikor a szomszédok jelezték, hogy kereste ez a tanár Zsuzsukát. Az évnyitón kellett verset mondani. Nagyon jó diák volt. Az a fajta, akit lehetett terhelni. Indították tanárai nyelvtani, matek, és sport versenyeken is. Középiskolában is hasonlóan szuper volt. Első évben 4,7 volt az erdménye, és kitűnőre érettségizett. Azóta is csak iskolába jár. Zsófia éppen ilyen aranyos, ügyes, okos gyerek. Nagyon érdeklődő, és készséges. Örül, ha örömöt szerezhet, rengeteget játszik logikai játékokat, ismeri a betűket, és a számokkal is jól bánik. Anyósom szerint, aki a Dédije, "nemhiába, hiszen pedagógus gyerek!"eszter_sparga.jpg

 És itt egy másik pedagógus gyerek. Olyan laza, hogy majd szétpereg. Ő még csak a hülyeségre kapható, úgy tűnik, tesójának ellentéte lesz. Most csak az elnyomás látszik, mert Zsófia mellett nem tud érvényesülni. Felel helyette, sőt elmondja, hogy Eszter mit érez, gondol éppen, meg mindenki azt várja, hogy Ő is cserfes legyen. No, nem! Szeretném követni még vagy 20 éves koráig az útját......0.jpgNo, kicsoszogok a fürdőbe, mert mindjár holnap lesz!

 

3 komment