Friss topikok

  • margit2: Ha benéznél, tudd, hogy gondoltam ám Rád most is az ünnepekkor... Remélem, hogy kellemesen teltek ... (2018.04.03. 19:53) Ó-év
  • margit2: Köszönöm szépen! Neked és kedves családodnak is csak minden jót és szépet kívánok az új esztendőre... (2018.01.02. 08:50) 2018!
  • margit2: Hiányzol.... Sok szeretettel kívánok Neked és az egész kedves Családnak örömtelim, boldog új évet... (2018.01.01. 12:15) De jó volt a kedvesekhez ellátogatni!
  • Aloha3: Nagyon aranyosak! :-) További szép napot, jó hétvégét kívánok! :-) (2017.06.10. 19:13) Róluk se feledkezek meg!
  • Aloha3: Látszik a képen milyen jól érezte magát mindenki! :-) (2017.06.10. 19:12) Érettségi találkozó

Babák és más

2016.06.05. 22:19

szerző: greenfo

A kismamák fotózkodtak. Egyikük nagynak találta a többiek pocakját. Kiderült, hogy mindegyikük a másikét látta nagyobbnak. A nővérkék mondták, hogy évek óta nem volt ilyen ikres találkozó, hogy 3 egyidős ikres mamájuk legyen. (Ebből ketten május 31-én este megszültek, 1 órás különbséggel.)

 Három és fél naposan, szombaton délelőtt kiengedték Őket a kórházból. Gyümölcsöt, husilevest minden finommal (karfiol, répa, krumpli, husi, töltelék és tészta), eperlekváros piskótát vittünk az érkezésükre - anyujuknak elsősorban. Még a bébi hordozóban voltak. Ekkor láttuk először a babákat. Csodaszépek, hatalmasak! Fel sem foghatom, hogyan fértek el! Ma is voltunk látogatni, a kiságyas képeket ekkor készítette a férjem. 

Hagytuk pihenni a kis családot, örömködjenek egymásnak, a babák ismerkedjenek a hellyel. Elsiettünk, mert Anyósomnak is vittünk egy kis ebédet, de onnan is siettünk, mert osztálytalálkozónk volt Mályiban, bizony fél 3-ra értünk oda. Nagyon finom vörösboros pörköltöt készítettek, amit kapros-túrós tésztával tálaltak. Nagyon ügyes volt a főszakácsunk. Jó volt találkozni a sok óriás gyerekkel! Sokan úsztak (remélem nem fáztak meg, ketten átúszták a tavat: több, mint 2 km!) Sétáltunk, ping-pong, zene, tánc, és persze duma-duma! (Vittem egy rozsos, magos kenyeret, és kapros-cukkinis palacsintát tejföllel, reszelt sajttal. Nagy sikere volt mindkettőnek. Volt sós sütemény, linzer, cseresznye, és persze mindenféle innivaló) Szeptember 13-án újra találkozunk, akkor Gyöngyöspatán. Éjfélkor, kedves barátnőmmel jöttünk el. Az osztálytársak nagy része ott aludt. Ma reggel is biztosan örömködtek, reggeliztek, és persze úsztak, kaja, és szállás takarítása után napközben mentek haza. Már javában osztjuk a képeket a zárt csoportunkban. A tóról a férjem készítette képet ide is felteszem.

 

4 komment

Temetés

2016.06.05. 20:39

szerző: greenfo

Pénteken volt Imre temetése. Rengeteg ember, volt osztálytárs papokkal, szomszéd települések polgármestereinek sorfala... este lelki üdvéért gyász szertartás.h_i.jpg sárga rózsával, néptáncosok sorfala, a harangláb melletti dísz sírhely.stb.

Arany János: Epilógus

4 komment

Öröm, üröm.....

2016.06.02. 22:03

szerző: greenfo

Sidike most nálunk vendégeskedik. Csodával határos módon 2 alkalommal esett az eső nálunk. Hetek óta nem jutott el hozzánk egy csepp sem. Az első eső is csak annyi volt, hogy a növények töve száraz maradt. A második már 2 órán át áztatta. Lehetett volna több is, de nem vagyok telhetetlen. Hiába fúrt kútról locsolunk, ez a kis eső mindent felülmúlt.

A szülői ház felé a 37-es úton szabályos pipacs ültetvény tűztengert alkot. Távolabb van még egy ilyen tábla. Nem tudom, mi célból telepítették, talán magot szednek belőle? Remélem hamarosan nyílik a búzavirág tábla is.
A mákunk mindjárt elvirágzik. A hátterében a kertvégi szomszéd szántóföldön szója  növekszik. Kíváncsian várom, milyen lesz nagyobb korában, mert még sosem láttam.
A sárgarépa, hagyma sorok között a második vetésű petrezselyemnek adok bizalmat. Másfél sort már látni vélek!
A krumpli a környezetvédő csoportomtól kapott vetőgumóból van. Nagyon szép, ideje megtanulnom a nevét is, mert fotózom kikelésétől, és majd a termésről is kell referálnom feléjük.

Dumálok! pótcselekvés, mert a tudatalattimban a bátyám jár. Május 30-án a születésnapján elhunyt. Szomorúságomat tetézi, hogy a kapcsolatunk nem volt felhőtlen. És akkor szépen mondtam! Immár 30 éve, hogy nem volt kapcsolatunk. Nagyon csúnyán viselkedett velünk, és a szüleinkkel is. Igazából okot sem tudok, de ha összefutottunk, mindig szurkált - néha elég keményen. Igazából azt gondoltam, hogy rengeteg időnk van, és azért imádkoztam, hogy éljen egészségben, legalábbis engem éljen túl. Időnként korábban is feltört bennem a bánat a kapcsolatunk miatt, aminek rendezésére időnként mindennél jobban vágytam, talán e-miatt már írtam a történetünkről. (Azt tudom, hogy a blogolon Vilmácska oldalán egyszer nagyon kifakadtam.) Azt szoktam mondani, hogy elrettentő példaként nagyon jók vagyunk - így nem szabad! Három nappal korábban találkoztunk, olyan helyen, hogy éppen köszöntöttük egymást. Ez azért érdekes, mert korábban 1-2 év is eltelhetett, hogy lássam. Most ez marad meg bennem róla. Péntek délután lesz a temetése.

Másnap születtek a pici babák.

3 komment

Megérkeztek a bébik :)

2016.06.01. 21:36

szerző: greenfo

Elsőnek Zádor 3000 grammal 50 centivel, másodiknak Zília 2995 grammal, szintén 50 centivel.

Ágnes és János gyermekei.

Gyönyörűek, egészségesek. 06.31-én este 10 előtt kicsivel, császárral születtek. Ágika is óráról órára jobban van.

 

3 komment