Friss topikok

  • margit2: Ó de jól néz ki! Talán majd sikerül egyszer elkészítened... Nekem is sok volt a napokban teendő...... (2015.04.04. 17:47) Készülődés - idő hiányában másképpen.
  • margit2: De jó fotó! Milyen büszkén tartja a cicust! :-) Fontos is az önállóságra nevelés! ... persze, h... (2015.03.23. 20:59) Nagylány
  • Aloha3: Nagyon jó kép!:-) Kitartást, és szép hétvégét kívánok! :-) (2015.03.21. 18:47) Pörgés ezerrel
  • margit2: Látom, hogy nagyon szépen megkelt a kenyered, szinte én is érzem a finom illatát! A magok valóban ... (2015.03.21. 08:09) Mindennapi kenyerünk
  • Amerika24: Ez tényleg megterhelő már, de ha bírod, akkor mindent bele! Főnöknek üzenem, aztán dőljön a lé, ha... (2015.03.21. 06:41) Otthon

2018., 2019. év

2021.04.03. 22:53

szerző: greenfo

Rengeteg idő telt el! Időrendben próbálom visszaidézni, hogy mi történt ezalatt.

2018-as év őrült tempóban rohant el! Dolgoztam. Férjemnek 2017.december 6-án csípőprotézis műtéte volt.) napra hazaengedték, nagyon jól gyógyult! Gyógytornász járt hozzá, de magától is tornázott, gyalogolt a lakásban kilométereket. A lakás átellenes pontjaiból oda vissza, erősítette az izmait, a csontját. Februárban már kocsit vezetett bevásárolt, kazánhoz járt a pincébe, mert ezen a télen keményfa brikettel fűtöttünk.

Február végén elkezdett fájni a jobb lábam. Mikor a családorvoshoz mentem segítségért, jó humoros megjegyzést tett, miszerint utánozom a férjemet? Kaptam 2 x 3 db-os injekció kúrát. A beadás beleesett a március 15-i ünnepbe. Mikor a második adagot kaptam, kérdeztem, hogy mikor fogom érezni a szurik hatását, azt a választ kaptam, hogy már kellene érezi! Na jó, lehet. hogy ha mind megkapom, akkor koncentráltan fog segíteni! De én hiába vártam ezt is. Közben Zoli két hónappal a műtét után már biztonságosan járt. Bevásárolt, kocsit vezetett, hordott engem az injekcióra, onnan a munkahelyemre. Igazgató úrnak nem számított mikor érek be, csak legyek, tudva, hogy ellátom a feladatomat közben.mivel semmi sem javult, májusban fizikoterápiás kezelést írtak nekem. A fizikós asszisztens ismerősünk, ezért ismét elsőnek ütemezett be minden napra, hogy ne sokat késsek munkából. Majd ennek eredménytelensége után mágneses, később infra kezelést kaptam. Semmi változás nem történt! A doktornőnk ismerős, szívén viselte a dolgomat, ezért beutalt mozgásszervi rehabilitációs kezelésre a mci Szt Ferenc kórházba.Na, itt töményen kaptam a kezeléseket. Mindenfélét amit eddig is, plusz vízitornát, gyógymasszázst, csoportos és egyéni tornát is. Mikor véget ért a kezelés, az utolsó viziten az osztályvezető főorvos a többi doki előtt  megkérdezte, hogy érzem magam. Nem számított arra, hogy azt mondom, hogy" ha lehet, még rosszabbul, mint mikor bejöttem!" Sajnos ez volt a valóság! Nem arra kaptam a kezeléseket, ami a fájdalmak okozója. Itt kaptam az első fájdalomcsillapítót, meg méreg drága gyógyszerkúrát: Cartinorm a neve, azzal biztattak, hogy a a harmadik hónap végére érezni fogom  a hatását. Hát, nem éreztem! Közben dolgozni jártam. A tanévkezdés legnagyobb dömpingjében voltam a kórházban, Agusztus utolsó hetétől szeptember 17-ig. Az iskolákban ekkor nagy mozgások vannak, az óraadóknak is szerződést kellett készíteni, meg a versenyek is indultak a diákoknak, mintha nem is lett volna szünet! Gólyatábor, tamári képzések, mindenféle beszerzések, fűtésre felkészítés, rengeteg munka várt! KI kolléganő a halaszthatatlan dolgokat megcsinálta, de sok minden elmaradás várt rám! Közben kértem időpontot az ortopédiára, ahol előjegyeztek 2021. májusra műtétre, a fájó jobb csípővel. 2018-as év gyorsan véget ért! A télen elvégeztettem az előírt vizsgálatokat  a góckutatás miatt. 7 féle vizsgálat volt. Mindenhova félve mentem, de a fül-orr-gége vizsgálatra már nem is izgultam. pedig itt ért a legnagyobb meglepetés: A mandulámat rizikó tényezőnek minősítették, ezért kaptam gyulladáscsökkentőt, ami után megismételve a vizsgálatot semmi javulást nem éreztek! Ki lett mondva, hogy ki kell venni a mandulámat! No ettől kiborultam!vártam a jó időt, amikor semmi vírus nem zavarhat be, és megismételtettem nyáron a vizsgálatot! Nem volt mentségég! kaptam időpontot a műtétre! Időközben eltelt a tanév, és eljött a nyugdíjazásom ideje is!

Nagyszerű búcsúztatót szerveztek nekem! csak az utolsó közel 3 évet dolgoztam velük, mégis olyan búcsúztatót rendeztek nekem, mintha évtizedekig velük lettem volna! Visszajött a kismama, akinek a helyettesítésére felvettek, de nem akarta azt a munkát csinálni, amit én, és a kis kolléganő, Szilvia sem akarta, az a gazdasági rész a legnehezebb, meg  akapcsolattartás a Tankerülettel, amitől mindenki ódzkodott! Lényeg, hogy Szilvia gyorsan felmondott, szerintem nem akarta mindennapos közelharcot! Agusztus közepén hívtak az iskolából, hogy vissza tudnék-e menni nyugdíj mellett dolgozni, de én ezt nem tudtam vállalni! A folyamatos fájdalomcsillapítók mellett, két éve nem aludtam ki magam, meg  augusztus végén sor is került a mandula műtétre! No, a csípő műtéttől én nem féltem, mert jobban paráztam ettől!  Meg voltam győződve, hogy a mandula műtétet nem fogom túlélni! Dehogy nem! Mi mindent kibírunk! Még azt is, hogy a mandula előtt berobbant a vesém is! Injekciók, lézeres kőzúzás, urológia szakrendelés éjszaka, óriási kínok között! A csípő fájás miatt fájdalom csillapító, a vese miatt fájdalom csillapító és az időközben elvégzett mandula műtétre szintén fájdalom csillapító. No ez egy hónapig jól megkínozott! A háromféle fájás miatt elég szépen lefogytam.  Október 13-ra előre hozták a csípő műtétet, de ekkorra a bal láb is annyira tönkre ment, hogy a doki szerint az még rosszabb állapotba került, mint amire készültünk! sajnos a műtét után két mankózni tudtam csak! a műtöttet nem tudtam kipróbálni, mert mozogni sem tudtam a másik fájása miatt. Drága férjem injekciózott, fáslizott, gyógytornász járt hozzám, így léptük át a 2020-as évbe!

 

2019.július 7-től nyugdíjas lettem. Nem hittem, hogy megérem ezt a napot!

A munkahelyemen úgy búcsúztattak el, mintha évtizedeket dolgoztam volna velük.Erről rengeteget, meghatottsággal tudok csak emlékezni!

Közben az egészségem mindent felül írt. A lábam fájt, az utolsó hónapokban férjem vitt reggelente, gyakran jött is értem.

(A nyugdíjas első héten elkezdtem a generál javítást! A csípő protézishez korábban megkaptam a góckutatáshoz  a beutalókat. A vizsgálatok nagy részét időközben megcsináltattam, sajnos a fül-orr-gégészeten a mandulaműtétet szükségesnek jelölték télen, mivel sosem volt mandulagyulladásom gyerekkora óta, reméltem, hogy egy kontroll vizsgálaton szükségtelennek minősítik. Nyáron is szükségesnek mondták. Mivel a lábam nagyon fájt, 2018. agusztustól fájdalomcsillapítón éltem, halaszthatatlan lett csípőműtét, amihez a mandula volt a belépő!

A fogászattal kezdtem, az alsó fogsorban kellett pótolni, ez majdnem egy hónapot elvitt. Közben bejelentkeztem mandulaműtétre.

Agusztus 28-ra kaptam időpontot. Előtte való napon vérvétel, és átestem a kb.negyedórás szörnyűségen.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bibibabibor.blog.hu/api/trackback/id/tr3916232766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása