Friss topikok

  • margit2: Szia!!! Atya ég!!! ... Hogy Veled mi történt?!!!!... Kár, hogy nem írtál nálam, előbb átjöttem vo... (2023.06.18. 09:17)
  • greenfo: Igen, van munka a kertben. De valahogy azt is szeretem. Olyan jó látni, csodálni az átalakulást, a... (2014.09.11. 20:14) Kert

Archívum

Kert

2014.09.06. 22:42

szerző: greenfo

vmi_043_1410027258.jpg_640x480

Ezt a részét is imádom. Csak begyűjtöm, amit ad a kert. Olyan jó lenne teljesen önellátónak lenni. Hiányzik még  a kelbimbó, kelkáposzta, az édeskáposzta, és a karfiol. Ezekkel korábban már kísérleteztem, sajnos csak a kelbimbó lett szép, és egészséges. Valahogy évek óta mégsem ültettem.

Ma kimentünk a szülői házhoz, egy kis fűnyírásra. Egésznapos munka lett belőle. Először is leszedettem a kerítésről a sok szart.  Közben morogtam a fiúnak, hogy miért nem tudnak két karót leütni, és az arra kifeszített drótra teregetni. Már alig áll a kerítés. Átöltöztünk, aztán munka! Májusban tettünk ki újabb adag dughagymát, azt most kiszedtem. A márciusban elduggatottaknak a felét ellopták, úgyhogy ez is jó, hogy van. A gyerekek hagytak 2 sor krumplit, alig volt alatta, jól megdolgoztam vele. A vízakna melletti részen a hagyma után kiszedtem a petrezselymet és a sérgarépát, aztán a másik kertrészből is kiszedtem. Itt egy korábbi zöldbab beszáradt, az is kijött. A cékla és néhány karalábé is velünk jött. Felszedtük a birsalmát, és a még le nem lopott szőlőből is hoztunk pár napra valót. A csomagtartó és a hátsó ülés lett tele. A tegnapi kemencés lángosból és pizzából vittünk magunkkal kaját. 4-kor értünk haza. átmostam a zöldségekt, megmostam a birsalmát, krumplit, céklát levittem a pincébe, és a dughagymát letisztítottam, hogy a helyére tegyem a most kiszedett hagymát száradni.

Holnap a birsalmát kell feldolgozni, a paradicsomot is le kell szedni, még nem tudom, mi készüljön belőle. É segy szimpla adag csalamádét is jó volna összedobni. Ebédet majd Ágika készít. Ma a legjobb női időt tekerte a fehérkőlápa, Bükkszentkereszt futamon. A májusi nagy bukás óta ma volt az első nagy versenye. 

Most olyan fáradt vagyok, hogy alig élek. A törölközőt még kirakom, és beesek az ágyba.

 

 

 

 

2 komment

süti beállítások módosítása