Friss topikok

  • margit2: Ó de jól néz ki! Talán majd sikerül egyszer elkészítened... Nekem is sok volt a napokban teendő...... (2015.04.04. 17:47) Készülődés - idő hiányában másképpen.
  • margit2: De jó fotó! Milyen büszkén tartja a cicust! :-) Fontos is az önállóságra nevelés! ... persze, h... (2015.03.23. 20:59) Nagylány
  • Aloha3: Nagyon jó kép!:-) Kitartást, és szép hétvégét kívánok! :-) (2015.03.21. 18:47) Pörgés ezerrel
  • margit2: Látom, hogy nagyon szépen megkelt a kenyered, szinte én is érzem a finom illatát! A magok valóban ... (2015.03.21. 08:09) Mindennapi kenyerünk
  • Amerika24: Ez tényleg megterhelő már, de ha bírod, akkor mindent bele! Főnöknek üzenem, aztán dőljön a lé, ha... (2015.03.21. 06:41) Otthon

Még őrültebb április!

2021.05.07. 23:51

szerző: greenfo

No, bolond egy hónap lett!

Veronikáék hajráztak a lakásfelújítással. Gletteltek, festettek, közben rakták fel a radiátorokat, villanykapcsolókat.Az iskolában, óvodában csak a következő héten fogadták a gyerekeket, ezért Réka és Zalán 12-től nálunk volt.Veronika tőlünk járt dolgozni, a fürdetés, alvás idején a gyerekekkel volt.Reggelizés után kamera beállítás és indulhatott az online tanulás. Matek, olvasás, nyelvtan, rajz, környezet órák. Érdekes, de ha szorgalmas a gyerek, simán mehet így az oktatás.

Zalán unatkozott. Nem érdekelte kirakó, gyerek laptop, rajzolás, farm játék, csak nyűglődött. haza akart menni a  tabletjéért. Hozzuk el, mert azon szuper új lövöldözős játék van. Rohangált, gurult, minden elsült a kezében. A kertben veteményeztünk. Réka céklát, Zalán retket és "káposztát" ültetett. Minden napra sikerült kedvükre való kajákat készíteni, mert szeretem, ha nem éhesek a gyerekek.Az más kérdés, hogy Rudi, joghurt, süti, nápolyi, pufi egymás után jöhetett volna nekik. Reggelire "ropogós tejet" kért Zalán. (kornflex tejjel).

Szóval kis közelharc is volt, mert mikor a matektanár azt mondta, hogy játszani fognak, Zalán Réka mellett termett, hogy akkor jó, Ő is játszik. Csak hát a szorzótáblát még nem tudta játszani! Réka meg a telefont a maga 8 évével profi módon kezeli.Zsófival nagy csevej, kép küldözgetés, vagy a barátnőjével egy órás online kapcsolat végig a lakáson. Az összes helység a tetőtéren, vagy lent a kutya, kisszoba, és hiába kérem, nem fejezte be. Vagyis, mikor ő úgy gondolta, egyszer csak abba hagyta.

Eljött a csütörtök. Zalánt megszállta az ihlet. csak rajzolt és rajzolt. Alig győztem papírral. Filccel rajzolt és egyre tartalmasabb képeket. Valóságos képregény képeket csinált. Annyi történés volt a képeken, kár, hogy harckocsi, meg lövések, stb.

 

Szólj hozzá!

Őrült április

2021.04.09. 23:11

szerző: greenfo

Egy hete éjszakai fagyok vannak, tegnap havazott is. A sípályák üzemelnek, talán még nem volt ilyen hosszan nyúló síszezonjuk. Talán egy szem gyümölcsünk sem lesz az éven, ha minden lefagyott. Holnap kimerészkedek a kertbe, szemügyre veszem őket, meg veteményezek is.

Szólj hozzá!

Mailbox megszűnése

2021.04.08. 23:24

szerző: greenfo

Mailboxos e-mail címmel indítottam ezt a blogot. Ez az e-mail volt a legelső számomra, azóta volt freemail, citromail és a legújabb a gmail is. Mivel ez magyar nagyon ragaszkodtam hozzá. Tavaly és talán korábban is már megszűnését jelezték, de én is hozzájárultam a fenntartásához. Most lemondok róla! Hogy holnap be tudok-e ide lépni, kiderül!

Ápr.5,6-án volt húsvét. Mind együtt voltunk! Gyerekeink a párjukkal és egy halom cuki unoka!

Napok óta hideg van. Éjjel -4 volt, napok óta

Ma vagyok 66 éves!

 

Szólj hozzá!

2021. húsvét

2021.04.03. 22:59

szerző: greenfo

Ma, szombaton még kettecskén, de hétfőre telt ház lesz! Időjárás, egészség kérdése. Ónos eső esett, a Mátrában havazott. Rózsaszínű a barackfa, talán holnap teljesen kipattannak a virágok, de hiába! Hideg van, le is fagyhat, és méhecske sincs mert megdermed a szárnya! Hiába, ez az év sem lesz valami jó!

Szólj hozzá!

2018., 2019. év

2021.04.03. 22:53

szerző: greenfo

Rengeteg idő telt el! Időrendben próbálom visszaidézni, hogy mi történt ezalatt.

2018-as év őrült tempóban rohant el! Dolgoztam. Férjemnek 2017.december 6-án csípőprotézis műtéte volt.) napra hazaengedték, nagyon jól gyógyult! Gyógytornász járt hozzá, de magától is tornázott, gyalogolt a lakásban kilométereket. A lakás átellenes pontjaiból oda vissza, erősítette az izmait, a csontját. Februárban már kocsit vezetett bevásárolt, kazánhoz járt a pincébe, mert ezen a télen keményfa brikettel fűtöttünk.

Február végén elkezdett fájni a jobb lábam. Mikor a családorvoshoz mentem segítségért, jó humoros megjegyzést tett, miszerint utánozom a férjemet? Kaptam 2 x 3 db-os injekció kúrát. A beadás beleesett a március 15-i ünnepbe. Mikor a második adagot kaptam, kérdeztem, hogy mikor fogom érezni a szurik hatását, azt a választ kaptam, hogy már kellene érezi! Na jó, lehet. hogy ha mind megkapom, akkor koncentráltan fog segíteni! De én hiába vártam ezt is. Közben Zoli két hónappal a műtét után már biztonságosan járt. Bevásárolt, kocsit vezetett, hordott engem az injekcióra, onnan a munkahelyemre. Igazgató úrnak nem számított mikor érek be, csak legyek, tudva, hogy ellátom a feladatomat közben.mivel semmi sem javult, májusban fizikoterápiás kezelést írtak nekem. A fizikós asszisztens ismerősünk, ezért ismét elsőnek ütemezett be minden napra, hogy ne sokat késsek munkából. Majd ennek eredménytelensége után mágneses, később infra kezelést kaptam. Semmi változás nem történt! A doktornőnk ismerős, szívén viselte a dolgomat, ezért beutalt mozgásszervi rehabilitációs kezelésre a mci Szt Ferenc kórházba.Na, itt töményen kaptam a kezeléseket. Mindenfélét amit eddig is, plusz vízitornát, gyógymasszázst, csoportos és egyéni tornát is. Mikor véget ért a kezelés, az utolsó viziten az osztályvezető főorvos a többi doki előtt  megkérdezte, hogy érzem magam. Nem számított arra, hogy azt mondom, hogy" ha lehet, még rosszabbul, mint mikor bejöttem!" Sajnos ez volt a valóság! Nem arra kaptam a kezeléseket, ami a fájdalmak okozója. Itt kaptam az első fájdalomcsillapítót, meg méreg drága gyógyszerkúrát: Cartinorm a neve, azzal biztattak, hogy a a harmadik hónap végére érezni fogom  a hatását. Hát, nem éreztem! Közben dolgozni jártam. A tanévkezdés legnagyobb dömpingjében voltam a kórházban, Agusztus utolsó hetétől szeptember 17-ig. Az iskolákban ekkor nagy mozgások vannak, az óraadóknak is szerződést kellett készíteni, meg a versenyek is indultak a diákoknak, mintha nem is lett volna szünet! Gólyatábor, tamári képzések, mindenféle beszerzések, fűtésre felkészítés, rengeteg munka várt! KI kolléganő a halaszthatatlan dolgokat megcsinálta, de sok minden elmaradás várt rám! Közben kértem időpontot az ortopédiára, ahol előjegyeztek 2021. májusra műtétre, a fájó jobb csípővel. 2018-as év gyorsan véget ért! A télen elvégeztettem az előírt vizsgálatokat  a góckutatás miatt. 7 féle vizsgálat volt. Mindenhova félve mentem, de a fül-orr-gége vizsgálatra már nem is izgultam. pedig itt ért a legnagyobb meglepetés: A mandulámat rizikó tényezőnek minősítették, ezért kaptam gyulladáscsökkentőt, ami után megismételve a vizsgálatot semmi javulást nem éreztek! Ki lett mondva, hogy ki kell venni a mandulámat! No ettől kiborultam!vártam a jó időt, amikor semmi vírus nem zavarhat be, és megismételtettem nyáron a vizsgálatot! Nem volt mentségég! kaptam időpontot a műtétre! Időközben eltelt a tanév, és eljött a nyugdíjazásom ideje is!

Nagyszerű búcsúztatót szerveztek nekem! csak az utolsó közel 3 évet dolgoztam velük, mégis olyan búcsúztatót rendeztek nekem, mintha évtizedekig velük lettem volna! Visszajött a kismama, akinek a helyettesítésére felvettek, de nem akarta azt a munkát csinálni, amit én, és a kis kolléganő, Szilvia sem akarta, az a gazdasági rész a legnehezebb, meg  akapcsolattartás a Tankerülettel, amitől mindenki ódzkodott! Lényeg, hogy Szilvia gyorsan felmondott, szerintem nem akarta mindennapos közelharcot! Agusztus közepén hívtak az iskolából, hogy vissza tudnék-e menni nyugdíj mellett dolgozni, de én ezt nem tudtam vállalni! A folyamatos fájdalomcsillapítók mellett, két éve nem aludtam ki magam, meg  augusztus végén sor is került a mandula műtétre! No, a csípő műtéttől én nem féltem, mert jobban paráztam ettől!  Meg voltam győződve, hogy a mandula műtétet nem fogom túlélni! Dehogy nem! Mi mindent kibírunk! Még azt is, hogy a mandula előtt berobbant a vesém is! Injekciók, lézeres kőzúzás, urológia szakrendelés éjszaka, óriási kínok között! A csípő fájás miatt fájdalom csillapító, a vese miatt fájdalom csillapító és az időközben elvégzett mandula műtétre szintén fájdalom csillapító. No ez egy hónapig jól megkínozott! A háromféle fájás miatt elég szépen lefogytam.  Október 13-ra előre hozták a csípő műtétet, de ekkorra a bal láb is annyira tönkre ment, hogy a doki szerint az még rosszabb állapotba került, mint amire készültünk! sajnos a műtét után két mankózni tudtam csak! a műtöttet nem tudtam kipróbálni, mert mozogni sem tudtam a másik fájása miatt. Drága férjem injekciózott, fáslizott, gyógytornász járt hozzám, így léptük át a 2020-as évbe!

 

2019.július 7-től nyugdíjas lettem. Nem hittem, hogy megérem ezt a napot!

A munkahelyemen úgy búcsúztattak el, mintha évtizedeket dolgoztam volna velük.Erről rengeteget, meghatottsággal tudok csak emlékezni!

Közben az egészségem mindent felül írt. A lábam fájt, az utolsó hónapokban férjem vitt reggelente, gyakran jött is értem.

(A nyugdíjas első héten elkezdtem a generál javítást! A csípő protézishez korábban megkaptam a góckutatáshoz  a beutalókat. A vizsgálatok nagy részét időközben megcsináltattam, sajnos a fül-orr-gégészeten a mandulaműtétet szükségesnek jelölték télen, mivel sosem volt mandulagyulladásom gyerekkora óta, reméltem, hogy egy kontroll vizsgálaton szükségtelennek minősítik. Nyáron is szükségesnek mondták. Mivel a lábam nagyon fájt, 2018. agusztustól fájdalomcsillapítón éltem, halaszthatatlan lett csípőműtét, amihez a mandula volt a belépő!

A fogászattal kezdtem, az alsó fogsorban kellett pótolni, ez majdnem egy hónapot elvitt. Közben bejelentkeztem mandulaműtétre.

Agusztus 28-ra kaptam időpontot. Előtte való napon vérvétel, és átestem a kb.negyedórás szörnyűségen.)

Szólj hozzá!

2020.

2021.04.03. 22:50

szerző: greenfo

2021.március 17-e van.

Tombol a koronavírus, a Covid 19. Harmadik hullám kezdődött. Az első pont egy éve, márc.15-én kezdődött kijárási korlátozással, idősek bevásárlási sávjával (9-11ig), iskolák bezárásával, otthoni tanulással. Mind tartottunk tőle, anyák napjáig a gyerekeket sem láttuk. A második ősszel, október 20 körül, de most csak a középiskolásoknak lett online oktatás, kötelező a maszk viselés és este 8-tól kijárási tilalommal. A harmadik most március 15-től szigorodott. Most minden iskola, óvoda be van zárva. Boltokból csak az élelmiszeráru, az építőanyag áruházak, gyógyszertárak, drogériák vannak nyitva. Megnövekedett a napi fertőzöttek száma, a vírusnak számtalan mutációja van és jelenleg 5 féle oltóanyaggal ijesztgetik az embereket. A napi halál esetek száma közel 200. Sokat lehet hallani, hogy aki elkapja, milyen gyorsan rosszra fordulhat az állapota. A vírus az influenza jellegű mellékhatásokon túl tüdőgyulladást okoz, és blokkolja a tüdőt. Besűrűsödik a vér, kocsonyásodik. Végül is az agy, a tüdő, a vese működése megbénul, órák alatt beáll a halál. Immunerősítésre C, D vitamint szedünk, gyógyteát és citromos, gyömbéres limonádét iszunk. Meg persze rendes ételeket fogyasztunk. Eddig majdnem minden hétvégén itt voltak a gyerekek, most a szigorítással lehet, hogy ők is óvatosabbak lesznek. Eddig úgy volt, hogy az öregekre kell vigyázni, zömmel a 60 felettiekre volt veszélyes, most az utolsó héten már a középkorúakra veszélyes. A mutáns a gyerekeknél rejtélyes belsőszervi gyulladásokat okoz. Nem szeretnénk veszélyeztetni őket.

A lábam majdnem a régi. A csípőm rendben, a jobb térdem fáj lépcsőzéskor. Majdnem mindent csinálok. Guggolni nem szabad, térdeplésből sem egyszerű felállnom. Kerülöm is ezeket a helyzeteket.

A fejemben nagy káosz van! Sokat tépelődök, ami inkább megbénít. Délig főzök, mosok, ebéd után ejtőzünk és 4-től sorozatokat nézek. Közben valami kézimunka van a kezemben, de legtöbbször a telefonon olvasgatok. Az ágyba nehezen jutok fel, de mikor ott vagyok bosszant, hogy miért nem siettem a könyvemhez, vagy a rejtvényekhez. Általában másnap 1-kor oltom el a lámpát. Most sietek, nehogy elcsússzak ezzel a menetrenddel.

 

Szólj hozzá!

Ezeket a kedves figurákat még télen mentettem, a gyerekeknek szerettem volna szalvétára varrni, és csipkés sapkát is szerettem volna kötni tavaszra a lányoknak. Sajnos ez a következő évekre marad. Helyette vettem egy halom könyvet. 18 db. Van benne kifestő, képes, mesés könyv, leírás, cserkész könyv, ifjúsági könyv, és lányregény. Lehet, hogy a kicsik könyveit nehezen tudom majd elosztani, de ha jó idő lesz, akkor az udvaron egy-egy csokifigurával megtalálhatják. Apró csoki is jöhet akármennyi, mert az oviba és az iskolába is sokat kell vinni.

Kaját nagyrészt hideget készítek, mert a szabadba tervezek programot Egy majorságba van meghívónk, ahol játszótér, lovaglás, kecskék, alpakák, kézműves játékok, sok jó program vár. Van egy szuper skanzen is Polgárnál, Mikor megnyitott 2 egymást követő évben ott voltunk, aztán a kicsik születésekor ez kimaradt. Nagyon jó játékok vannak a gyerekeknek ilyenkor. Namármost - ember tervez, Isten végez - havazást hallok az ünnepekre. Lehet, hogy jól jön a jó meleg húsleves? 

Ó, a tegnapi földrengést nem is említettem. Az udvaron voltunk, és mintha nagytestű madár alacsonyan szállva suhant volna el felettünk. Á. a lakásban azt érezte, hogy elhúztunk valamit a fal tövénél. fél óra múlva már olvasta, hogy földrengés volt alattunk. Atrur Herczog Földmoraj című könyve félelmetesen jól írja le az ilyen eseményt. Neki a Rajzás is szörnyű. Azzal éltem, vagyis nagy hatással volt rám. Féltem egy jó darabig, pedig jóval 40 felett olvastam. Elég ilyesztő, hogy egyre közelibb minden katasztrófa. És mégsem kapcsolnak az emberek! A kormány a mágnások érdekeit védi, de ha nem lennénk vevők a "hülyeségre", akkor mehetnének a fenébe. Mért kell az a sok olaj, földgáz kitermelés, a tengerek vízszint emelkedése is hatással lehet a gömb belsejére. Ébredni kéne már!!!

 

 

1 komment

Szuper szombat

2015.03.29. 00:38

szerző: greenfo

Csodás napunk volt!

Hiába vagyok öreg, én nagyon szeretek reggel az ágyban lustálkodni. Ma olyan korán ébredtem, mint mikor munkanap van. Vártam a gyerekeket, ezért keltem is  gyorsan, és siettem a boltunkba, elkerülni a tömeget. Sikerült is. Nagyon finom, igazi szikkadt somkát kaptam, elfogadható árért. Ugyanilyet keddre igértek még. Eleve többet vettem volna, ha van, de a gyerekeknek is nagyon tetszett, nekik is fogok venni. Kedden délutánra ígértek szállítást.

Habart bablevest főztem, tejfölös-sajtos-baconos hajtovánnyal. 5 órára meg fűszeres csirkemellet sütöttem kukoricás rizzsel. Játszottam babával, örömködtem velük, mert igazán kerek náluk minden. Babuci a pociban szépen fejlődik, R szépen beszél, a miez-re nem győzünk válaszolni, és apja is egy nagy lehetőség kapujában van. Egyetlen gondja, hogy a munkahelyén fel kell mondania, és azt hogyan fogadják. Már csütörtökön elküldte a felmondást, de péntekig nem kapott rá választ. Vezetői szinten már terjed a hír, de Neki választ még nem adtak. Egy nagy család a cége, és a főnök személyes sértésnek veszi, ha valaki kiválik. 12 éve dolgozik ugyanott, és most egy sok szempontból előnyös lépés vár rá. Anyagilag és szakmailag is jó lehetőség - nyugodtabb tempóban. Nagyon szorítok a békés elválásért.

A fényképezőgépben az elem volt a ludas,  pedig 6 hete cseréltük. (pici cimkén ráírjuk a dátumot újabban.) Itt a Zorka nőnapi virágja, ami a gondos ápolásnak köszönhetően csodálatos lett. A másik kép a neten vásárolt 16 db könyv, amiket este válogattam össze. Nagyon jó könyvek, nagyrészt az unokáknak, amit húsvétra, gyereknapra, évzáróra gondolva vettem meg. Nincs időm másként ajándékra.

Most nagyon késő van. Este olvasgattam a neten, oldalasan a laptop mellé feküdve. Gyönyörűen elaludtam. A gond csak az, hogy még a fürdőszobában nem voltam, és így nem tudok visszaaludni. Mire ott végzek, addigra meg kimegy a szememből az álom - felébredek.

 

Szólj hozzá!

Vegyes

2015.03.27. 23:01

szerző: greenfo

Nahát! A Zorka meseszép jácintját fotóztam tegnap este. Ma szerettem volna beilleszteni, és nincs a gépen. Gyorsan "lefotóztam" újra, és most sem sikerült. Az elemet néhány hete cseréltük, nem szeretném, hogy elromoljon. No, hétfőn 6-ig, kedden 3/4 10-ig, szerdán 7-ig, csütörtökön 6-ig, ma pénteken fél 5-ig voltunk bent. 6 ember minden nap. Mára jutottam el arra a pontra, hogy nem akarom..... Nem bírom a megbeszéléseket, a soronkívüli kimutatásokat, meg a mindenféle ökörséget. Tegnap mindent letisztítva, új adag feldolgozására készültem, ehhez képest a kimutatást, a telefonokat, a korábbi szarost tettem tisztába. Kedves kolléganőnk szerződésén felfedeztem, hogy a magánnyugdíja nem él. 7 hónapja nem gyarapszik neki. Ő olyan laza, egyszer sem nézte meg, hogy mennyi jött rá. Mikor kértem, hogy hozza már be a havi értesítőket, azt mondja, én dobom kifele, nem nézegetem! Tavaly szeptember óta dolgozik itt, és a felvételekor nem rögzítették Neki. Ma rövid nap volt, nem tudtam a végére járni. Nem találtam a megjelölt magánnyugdíjpénztárat. Azt tudom, hogy sok elvesztette a jogosultságát erre, nem kizárt, hogy itt is ez történt. De hol a jogutód, amibe átirányították azokat, akik nem léptek vissza az államiba. Végül is szeretem a kihívásokat. Csak azt nem szeretem, hogy magamra nem marad időm. Este 9-kor áztatom a ruhát, reggel 5 után rakom a gépbe, a kertben nem veteményeztem semmit, pedig férjem kedden előkészítette nekem. A nyíló tavasziakban sincs módom gyönyörködni, és az unokákat sem látom. A család csodálkozik, mikor kicsit hamarabb megyek haza.

Én már mindig itthon szeretnék lenni.Kicsi, vagyok, éhes vagyok, ..... 

Drága jóbarátom, kedves osztálytársam tegnap egy nagyon fura idézetet tett, amihez azt írta: "Ez van!" Valami magányt, magára maradást, lelki fájdalmat, űrt sugallt. Elvicceltem egy kommenttel, mert nem szerettem volna rákérdezni, belelovallni, meg elvenném az élét a dolognak, és remélem a nagy kibékülést. 

A repülőgép szerencsétlenség is eljut hozzám, meg vagyok döbbenve a világ őrültségén!

10882343_10202180691877050_5681632838574797987_n.jpg

Szólj hozzá!

Nagylány

2015.03.21. 22:21

szerző: greenfo

Dógoztam. Mikor 2 órakor hazaértem, azzal kezdték, hogy láttam-e az e-mailben küldött fényképet. (Nincs időnk rálesni sem) Sidikét fotózta le Á, mikor aggódva várta haza Zorkát, aki a város túlsó felén levő zöldségesbe ment bicajjal. Negyed órát állt egy pózban, egy irányba figyelve, amerre ment a kis gazdája. Mondták, hogy milyen örömtáncot járt, mikor megérkezett. Á főzött ebédet, Zorkát kérte meg, hogy menjen el a közeli nagyboltba. Mivel c telep közelében van a bolt, nem akart odamenni, de van egy(!) szuper zöldségesünk, csak az a városunk túlsó szélén. A busz pont előtte áll meg, 3 megálló tőlünk, bérlete van, mehetett volna azzal, de Ő a jó időre tekintettel a bringát választotta. Nagyforgalmú úton lehet oda eljutni, és nem hiszem el, hogy Á jóváhagyta az ötletét. Szinte búra alatt tartja, annyira félti, hogy már aggódtam, mi lesz vele így. Közlekedett, kért, fizetett, és szerencsére a gyereknek ez természetes. Szinte mindig együtt vannak, (még a fürdésnél is). Korábban, ha nem volt valami összetevő, akkor inkább elvetette az eredeti ötletet. Önálló nagylány, csak anyjának még kis pisis.

Én 1-2 busszal korábban megyek dolgozni, mint ők szoktak indulni, és gyakran jön velem, mert szeret hamarabb odaérni. Ráadásul én elengedem az út felénél. A bank melletti úton átkísérem a szememmel (itt nincs zebra, sőt, nagyon távol van csak, és egyszerre mindig többen mennek át.), majd a Deák téren átmenve a következő zebrán átkelését is megvárom. Nagyon aranyos, ahogy megfordul, és söpri a levegőt maga előtt - integetés gyanánt. Innen már nem kell úton átkelnie, de elég hosszú utat kell egyedül megtennie. Fokozatosan nőtt ekkorára ez az út, és nagyon élvezi az önállóságot. Nekünk meg bízni kell benne. Anyja végig kíséri, és megy is érte. Igaz, a szülők ismerik egymást, beszélgetnek, a tanárnő is lekíséri őket, ha van valami, rögtön tudják.

Úszni jártak az elmúlt 2 héten, nagyon élvezte. A mélyvízben le kellett merülniük, és a hasukkal érinteni a medence alját. Talán 3 évvel ezelőtt az akkori ismerős oktató sötétkék dekorköveket hintett a medence aljára, és az nyert, aki többet hozott fel. Ehhez az oktatóhoz 2 egymást követő éven jártunk még ovi végétől, mert nagyon bátortalan volt. Erika csak 3 gyereket vállalt, hogy kellően tudjon figyelni rájuk, és az Ő tőle tanultak utáni eredmény a mostani biztos úszás tudása.  30 gyerekre nem is lehet úgy figyelni, és nem is tanult meg mindenki úszni.

Szóval reggelente együtt megyünk. Még akkor is, ha anyjának a nagyon szeretett párja vinné őket reggel. Az előző este már egyeztetünk. Nagyi, mikor megyünk? Hát persze, hogy a korábbival a kedvéért. Én is szeretek korán beérni.

No, megebédeltem, ejtőztem egy kicsit, mikor jött az egyik vőm a gyerekekkel. Kikönyörögték, hogy maradjanak, mégha csak néhány órára is. SZerencsémre, mert így már volt aki gyógyítsa a fájós lábamat. Hallgatták a szívemet, kicsit gyorsan vert, de közben volt szúrás, és lábműtét is. Úgyhogy már csak gyógyulnom kell.

1 komment

süti beállítások módosítása